Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Па,еве ,да ви кажам право денес бев многу лошо и отидов,примив инфузија,па малку сум подобра. Меѓутоа ,ми се појави една мала грутка горе на левата града,и ме боли целата града, едвај го дојам малиот, а докторката ми рече дека не е страшно,можело да е маститис,па ми рече со борова вода,и лист од зелка да ставам.. Дали ви се случило?

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.000
    Модринките по тело и маститисот не се поврзани.
    Доколку ти продолжат модринките да си направиш подетални испитувања.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    5.548
    Може ли некој што го снимал дебелото црево или е запознат со тој процес да ми пишува порака?

4. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Здрaвo,
    Вчерa пoплaдне ми се пoјaви нaгoн зa пoврaќaње сo штo пoдoцнa пoчнaв дa пoврaќaм некoлку пaти.Вечертa дoбив менструaцијa и кaкo и секoгaш веднaш се нaпив aнaлгетик.Утрoвo кoгa се рaзбудив сеуште имaв блaг нaгoн зa пoврaќaње,блaгa вртoглaвицa и некoе тaпo чуствo вo желудник.Вooпштo немaм aпетит,кoгa ќе пoмислaм нa јaдење ми се гaди.А и менструaцијa,знaчи целa нoќ сум немaлa ништo мoждa две-три кaпки истo и сегa ми е тaкa и бaшкa кoгa дoбив ми беше бледo рoзе a сегa е бoрдo бoјa скoрo кaкo кaфенa.И вooбичaените менструaлни бoлки дo несвестицa ги немaм.Акo некoјa имaлa вaкoв или сличен прoблем ,пишете ве мoлaм.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.308
    Допаѓања:
    120.008
    Пробај да земаш магнезиум директ. И ако седиш со прекртени нозе и свиткани наназад ја прекинува циркулацијата. Исто така многу течности. Помалку кафиња и солено.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Luge kako se spravuvate so stresot,se nerviram duri i za raboti koi znam deka mozat da se resat i nese koj znae sto a kese iznerviram do stepen sto pocnuva da me gusi,i celoto telo si go osekjam omalaksano posle toa.moram da najdam resenie, ako ne otidov mlada i zelena(facepalm):@

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    13570054_1051739861588757_281647507_o.jpg Девојки на моменти ме фаќаат силни болки во долниот дел на грбот толку силни што неможам да одам.
    Почнувам да се плашам..2 пат ми е ова.Пет минути седам укочена не си го осеќам долниот дел беспомошна сум.Сега ми помина ама се плашам.
    Ви се случило некогаш ова?
    овој дел^

8. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Оди на лекар, веројатно имаш дископатија, односно искривување на пршлените. Можеби пршленот удира во некој нерв и затоа имаш времена парализа на нозете. Близок имаше ваков проблем, кај млади обично е предизвикан од голема физичка неактивност и нагло зголемување на килажата.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Физички од што сум активна ми се врти а за качување килажа тешко оди.Бев на систематски пред некое време и се е океј со пршлените (пупу да не се урочам)
    од нешто друго?Ќе прашав едно прашање ама срам ми е да не се обрукам

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Добро е тогаш што не е од тоа, бидејќи мачни се тие физикални терапии и чуда.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Ехе,како не ,можеби се работи за крсна болка ишијас,мене ми се има случено да ја кривам едната нога од болка,и ме болеше цела недела,кога идев надвор,ми беше страм што луѓето ме гледаа чудно,ама прости луѓе,немаа појма дека јас си бев во агонични болки,земи си поголема доза на б комлекс,јас тогаш неуробион пиев,и магнезиум исто така, штом ти поминало ок е,земи си превентивно нема да ти шкоди напротив,ќе ти ја опуштат болката.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    да не е пошто треба да дојде еден посетител за 3-4 дена?;(

13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    И мене пред мензис ( ако за тој посетител мислеше) ме боли кичмата, но не до таа мера да не чувствувам ништо надоле. Да не си кревала нешто многу тешко, или често да не креваш тежина? Инаку добар совет ти дала членката горе, можеш да се напиеш Б-комплекс и магнезиум, ќе ти помогне да се опушти напнатоста во кичмата.

На SAMIRA и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Нее, не кревав.Ќе купам магнезиум ќе се напијам.
    На тој посетител мислев :$.
    Фала ви многу и на двете:l::l:

На Avery и SAMIRA им се допаѓа ова.
  15. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Само глеј да ти биде магнезиум директ или магнезиум цитрат,нажалост во Македонија го нема многу како цитрат освен едни на тримекс,магнезиум оксид никако пошо споро се апсорбира во организмот ,така да можеш како магнезиум директ,во кесички се и ги даваат на парче,окулу 9 денари е едно.

16. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.243
    Пред 3 недели мислам беше се разболев стандард болки во грлото и затнат нос.Овие симптоми ми поминаа за неколку дена,меѓутоа после болките во грлото почнав да кашлам што не ме чуди скоро секоја настинка така ми завршува меѓутоа брзо ми поминува и тоа и обично не ми е сува кашлицата.Овој пат еве сеуште си подкашлувам како нешто да ме чешка или гребе незнам како да објаснам и се напнувам да се искашлам мислејки дека нешто ќе исплукам.Бев кај матичната мислејки да не ми се спуштило на гради меѓутоа немам ништо,ми рече можно е да ми се слева од носот и поради тоа ме тера на кашлање и ми кажа да си пијам витамин ц и б6 и толку.Еве поминаа неколку дена сеуште исто,и мислам дека насабајле повеќе ме тера на кашлање,пијам боров мед,мед со синап,обичен мед ама ништо.Си мислам да не е алергија или нешто,дали да појдам на специјалист за тоа.Имате идеја што би можело да биде?

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ne mozev da najdam soodvetna tema pa zatoa ke prasam tuka.
    Dali i kako se prenesuva Hepatitis C?

18. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Пред три дена спиев 2-3 часа на подот без покривка бидејќи ми беше многу жешко, утредента кога станав не ми беше ништо, дури вечерта почнав да имам ужасно силни болки во половината кај бубрезите. Пиев аналгетици ништо не помагаше, единствено шишиња со топла вода ја смируваа болката. На ехо немаше ништо, а во урината имаше 10-15 леукоцити и еритроцити. Треба да патувам во странство па ве молам доколку некој имал искуство нека пише, дали болката е од тоа што сум измрзнала или може да е нешто сериозно. Исто така имам болка малку и во стомакот, за 5-6 дена треба да добијам, а имам и температура 37.4. Постојано ми е околу 37 температурава. Ве молам споделете искуство многу сум загрижена бидејќи треба да патувам.... немам време за дополнителни прегледи...... :(

19. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Се пренесува преку крв (нестерилни медицински инструменти, наркомани ако се боцкаат со иста игла, рана и нејзин контакт со заразена крв или други телесни течности итн),од мајка на дете во бременост или при породување, може и преку незаштитен сексуален однос

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    @Kala22 можеби не си примала соодветна терапија па не можеш убаво да се доизлечиш. Ако имаш алергија нема да те гребе/чеша грлото, ушите, носот и сл.