Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Оди прво на ехо, ти посакувам срека

2. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155

3. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    me interesira kakva e reakcijata posle celosnata anestezija kolky vreme se povraka. Mene mi kazaa deka se povrakalo mnogu Dali nekoj znae

4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Prviot carski mi bese so celosna anastezija i koga se razbudiv imav macnina,bolka,suva usta,mi se spiese i povrativ nekolku pati.
    Za 24h se stabilizirav.

На Devojka100 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Пред околу 2 часа стојам јас во соба со телефонот во раце и почна да ми се темни ништо не гледав и после некое време се најдов на земја кога се освестив не можев веднаш да станам лежев на земја неколку минути додека дојдам при себе.
    Ништо не осетив кога сум паднала,чувството е ужасно мислев дека ме нема веќе а кога станав разбрав што се случило ,прв пат ми се случува ова и се исплашив..
    Можно ли е да сум слабокрвна? Затоа што не знам што би била причината
    На мајка ми нема шанси да и кажам одма паника ќе направи.. може и не е ништо сериозно ама доволно се потресов

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Oд слaбoкрвнoст реткo се случувaaт несвестици, не се исклучени, aмa пoвеќе е прoблемoт вo циркулaцијaтa. Синкoпaтa или губење нa свест мoже дa се случи oд пoвеќе причини, aкo се пoвтoри направи си системaтски преглед.

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Не мора да значи дека ќе мовраќаш. Јас повратив два пати и тоа беше. Девојчето со мене во соба ниту еднаш, ни мачнина не осети.

На Esmeralda-MD и Devojka100 им се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.860
    Допаѓања:
    36.513
    Провери си го притисокот. Низок притисок може да доведе до несвестица.

9. La niña

La niña Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Оваа последна недела, три или четири пати почувствував непријатност во пределот на вратот каде што се наоѓа тироидната жлезда. Дали се работи за симптом? со ништо друго не се соочувам, освен чести инфекции на очите меѓу кои и моментално. Прочитав дека проблеми со видот се знак за хипертироидизам?

10. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Некое стручно медицинско лице да не има на форумов, по можност и стоматолог? Сакам да прашам нешто.

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.048
    @Annath e stomatolog

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Девојки, Ве молам за одговор. Почнав да користам Алверде рол-он (проклет да е!), и многу ме печат и болат пазувите, имам и како ситни поткожни гнојарчиња. Што да правам, освен што ќе го сменам рол-онот? Како да си ги вратам пазувите во нормала?

13. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Пробај со ZinciOxydy-паста против гнојни акнички,ќе ти помогне и против гнојарчињата под пазувите исто така.Исто и Becutan од аптека и од СуперТинекс пудра да ставаш на гнојарчињата под пазувите за да ти исчезнат.Ако нема ефект сето ова тогаш оди на дерматовенеролог со упат од матичниот лекар,но јас,сепак мислам дека не би требало да одиш на лекар,дека ќе имаат ефект пастата против акни и пудрата што ти го наведов.

14. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Имам пудра, ама ми ја забранија поради проблем со жлездите. :( Ти благодарам многу, ке пробам со пастата. Дали знаеш отприлика која цена е?

15. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Не се сеќавам баш на точната цена,мислам дека беше од 35 до околу 50,максимум 60 денари ќе да е,како и да е ,не е многу скапа и не е големо тркалезнотот пластично кутивче во коешто се продава во аптеката без рецепта.Ти посакувам што побргу да си го решиш проблемот!:!::hai:

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gloom

gloom Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Здраво дечки. Ми се појави како топче на едниот препон. Мислам дека е жлезда пошто не ми изгледа да е поткожно влакно. Ве молам дали имате некој совет што да правам, антибиотик или нешто. не можам да идам на лекар не сум во мк

17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Искрено никој на форумов не може да ти каже што да правиш...мора да те види некако доктор..јас имав така како тебе топче, мислев е поткожно влакно, па сфатив дека не е па мислев е жлезда и така си се маткав дури не отидов на лекар и ми кажаа дека ми е кила...па така преку форумов тешко дека ќе дознаеш што е што да земаш, не земај апчиња по џабе ќе си направиш повеќе проблеми...нема таму каде што си бесплатни клиники или слично? без лекар џабе

18. gloom

gloom Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Дада знам, и претходно ми се има случено вака со жлездата, затоа претпоставувам дека е повторно тоа. Фала многу на одговорот, ќе почекам до утре, ако не се смири одам на лекар

19. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Ај да прашам итно ми треба одговор. Се гушам од пареата додека се бантом,неможам долго да пешачам или да зборувам. Од што може да е тоа? Го имам веке 1 година. Проверивме бубрези,граден кош,грло жолчка (тоа кардиолог провери) тахикардија на срце само повремено се појавува. Е сеа почнав да се гушам да неможам да дишам.

20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    7.500
    Носот си го проверила,да не имаш воспалени синуси