Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.819
    @LollySky Да да,најверојатно тоа ќе биде пошто буквално од секакви тестенини, млечно и било какви јаглехидрати сум вака. Неколку дена нема да ме спасат,ќе треба месеци ..
    Во секој случај,фала на информацијата

2. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    Ми се појавија неколку поголеми брунки кои ме болат на допир една на лицето една кај увото и една позади на бутот кај ногата. Дали можеби знаете што е прв пат ми се случува?

3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Веројатно се чирови сеуште несозреани. Мачкај се со Здраве и не ги стискај пошто многу болат. Се појавуваат од храна, јака крв.. Ништо страшно. :)

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    дијазепам и кафетин колд заедно? Сега го испив дијазепамот по колу часови и дали смеам да пијам кафетин колд или парацетамол?

5. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    47
    Кои кремови се препорачливи за отварање на кожичката (знаете која кожичка). Во последно време не можам никако да ја отворам без да нанесам Павловичева крема. (и на што можи тоа да се должи)?

6. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113
    Напиј се.Нема гајле.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113
    Имам еден проблем дечки.Што и да каснам ми се повраќа од тоа.Јадам јас се океј но, наеднаш престанувам бидејќи ми се згадува и ми се повраќа.Наеднаш пред 2-3 месеци ослабев 5кг и не јадев ништо.Од тогаш вака ми е.Се тоа беше од нервоза.Не вежбав или слично, ослабев од нервоза.
    Од што можи да биди?
    Немам слаба крв иначе.

8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    18.184
    @doctorgreyxo Ист случај само не повраќав, туку умирав од болка во желудникот. Еднаш неделно обавезно завршував на болница од болки.
    Пробај лесна храна да внесуваш. И оброците мали ко за бебе да ти се. Така некако се оправив јас.

9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Сакав да прашам..Мм има проблем со влакно ли што ли е тоа на коската што е кај задникот..Го имаше и лани исто овој период но му пукна и го снема сега веке 3дена не му излегува само внатрешно е..Дали има некаков лек за оваа со што поминува..Утре ке одиме на лекар но ако некој имал слично искуство нека сподели

10. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Здраво друштво,

3та недела како ме држи вирусов (пред нова година се разболев и на 31 декември мислев дека сум веќе оздравена и ги прекинав Амоциклавот) за 4 дена после тоа појака да се врати настинката или вирусов.
    Мислам дека мирисот го имам изгубено од капките (ама па неможам да дишам)
    Пак пијам амоциклав, јадам супи, цедени портокали ама неможам да се искашлам и да го плукнам шлаемот. Затнат нос цело време имам..
    Вчера моите ми дадоа Боров сируп за искашлување but something went wrong и се исповраќав... Сирупот лошо ми влијаеше. Морам до среда да се опоравам почнувам на работа прв ден.
    Дали знаете што да превземам, бидејки вака ни сама не се поднесувам, и многу истоштено се осекам.

Ви благодарам многу,
    поздрав.

11. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Ми се фати гласот од нигде никаде... не ме боли ни грло ни крајници, немам ниту темп. ама одвај зборувам совет

12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    жолчка?

13. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    Не сум ни помислила на тоа, како се испитува?

14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @celineparis истиов проблем го имав и јас и цело време си мислев дека е жолчка..Бев на специјалист ме гледаше на ехо рече дека нема ништо дека тоа може да е од нередовно одење во вц по голема нужда и дека ако имам гасови што кај мене и тоа беше..Но рече и дека има поминато и некоја бактерија во желудникот па затоа ми е така..Ми даде апчиња мислам есомепразоле беа ги испив една б
    недела пиев и повеке не ми се случило вака еве месец ипол веке..Најдобро посети си лекар..

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Имам некое чудно чешање во грбот, денес ми се јавува неколку пати, немам брунчиња само црвенило од што чешам :) на моменти ќе се смири дури може 3,4 часа но потоа имам 20мин неподносливо чешање. Може звучи глупаво но дали имал некој искуство

16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Да не ти е премногу сува кожата? И од ладново плус се суши. Мачкаj похидратантни млека или креми

17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.819
    @SparkyAngel Па земи некој сируп за искашлување, Бронлес, Хербион, Мукоплант..
    Пиј вит.Ц, селен, цинк за да го зајакнеш имунитетот и земи пробиотик пошо си долго време на антибиотик

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Фала ти многу, а пробиотик што е?
    Паралелно со Амоциклафот со размак од пола саат, исто пијам Легофер со витамин цел 2 пати на ден. Бидеки крвта ми е слаба. Па мислев тоа дека помага некако. АМа од ова ладново да неможе човек глава да крене.

Едит: 3 или 4 дена како не пијам антибиотик, бидејки ги испив и не ми се оди веќе пак на доктор. И чекам веке редно време е да ми помине..

19. SleepyBeauty

SleepyBeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Скоро една недела кашлам, а баш денеска приметив дека кашлањето ми е многу поизразено навечер. Вчера пред спиење дури имав нагон за повраќање, не можев да престанам. А преку ден поткашлувам ама онака.
    Ми викаат да не сум алергична на нешто во собата, ама немам ништо поразлично од претходно па тоа да ми смета... Некое мислење?

20. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Ќе ве замолам. ако може некој да ми пише кои се модератори на форумов или пак модератори на оваа тема. Јас барав ама неможев да најдам. Важно е за здравје многу па се надевам дека некој ќе помогнеме ќе ве молам некој овде да ги пише модераторите или пак некој модератор да ми пише во порака. Фала однапред