Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не мора да значи дека е симптом за цисти, болката може да е предизвикана од многу работи. Може да си настината... А може и да си во период на овулација, мене обично тогаш многу ме болат јајниците. Мислам дека треба пак да одиш на гинеколог, тој ќе ти каже точно, ние тука можеме само да претпоставиме. Со среќа. :)

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Не, ако двата партнера се иста крвна група тогаш се прима лекарство за да кај бебушот нема аномалии. Не му ја мисли тоа сега, гинекологот ќе те информира за се кога ќе дојде време за тоа.

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Такво ти е влакното и коренот (незнам на која ципа мислиш). Ако ти се јавуваат точно на препонот каде што е работ на гаќичките може да е и од тесен долен веш или пак работи некоја лимфна жлезда.
    Не би ти препорачала да ставаш масче туку да се консултираш со лекар.

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Јас колку што сум информирана се прима некоја инекција откако жената ќе остане бремена, а не претходно, за секој случај ако детето има различен рх фактор од тој на мајката. Тоа е можно нели ако мајката и таткото се со + и - Rh фактори на крвта. Ако го наследи истиот на мајката нема да има проблем ама бидејќи не се знае превентивно веројатно се дава нешто.

5. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Отоци на ципата

Да, на препонот кај работ од гаќите. Не верувам да е лимфна жлезда затоа што боли и има гној . Мислам дека е поткожно влакно а лек за тоа нешто не знам... :?:

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Отоци на ципата

Го имам истиот проблем како тебе, откако почнав да се депилирам никако да се ослободам од поткожните влакна. Јас чекам сами да излезат, не ги чепкам затоа што ми е страв да не стане уште полошо и да не ми останат белези. Инаку знам колку се непријатни, но лек за нив сеуште не сум нашла. :x

7. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Во последно време имам проблеми со подуеност на стомакот. Значи стомакот толку ми се подува ко божем трудна да сум :worried: а никад не сум имала голем стомак.Значи не сум пред ПМС ( бидејки обично тогаш се подува), немам односи,не сум ни здебелена, ниту ме боли нешто...Плус тоа сум на диета веке некои 3 недели и нема шанси стомакот ваков да ми биде. Тогаш нешто не е во ред.Што мислите дека би можело да биде?? Помош

8. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Сум слушнала дека подуеноста на стомакот може да биде од пиво! Пиеш ли многу пиво?

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Нее, никогаш не сум ни пиела.

10. Teff

Teff Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    20

Доколку мажот е нулта негатив а жената нулта позитив можно е да имаат проблеми со зачнувањето на детето? :)

11. professoressa

professoressa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Пробај со чај од камилица и нане зачинет со мед,помага за подуен стомак и за полесно варење на храната. ;)

12. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Еве ти инфо од прва рака. Јас сум 0- и таа информација за терапија „во текот на животот“ врска нема. Забременувањето е најнормално, ни терапии ни дурги глупости (верувај ми, две дечиња имам :) ). Во текот на бременоста се прават испитувања, САМО ако таткото на бебето е Rh позитив, се следи т.н. титар преку испитувања на крвта. По породувањето се испитува крвната група на бебето. Доколку бебето е Rh негатив, нема потреба од никаква терапија. Доколку бебето е Rh позитив, во рок од 72 часа од породувањето мајката прима инјекција која делува превентивно на појавувањето на антитела во организмот на мајката (кои и да се појават не и прават неа никаков проблем, но може да прават проблем во текот на следната бременост).
    Таква инјекција се дава и превентивно. Јас примив во 18-та недела кога правев амниоцинтеза, заради опасноста од појава на антитела затоа што постапката е инвазивна (се влегува во матката со игла) а доколку нема таков случај, се прима во 28-недела превентивно и доколку има потреба и после породувањето.

13. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Последните 3-4 дена нонстоп се осеќам гладно и ми кркорат цревата.Ќе завршам со јадењето и пак ми се јаде по 15 мин :( Не сум ни на диета си јадам нормално-насабајле мусли,корнфлекс-како и секогаш,за ручек што има-само без леб,јадам и благо и грицки...и навистина не ми е јасно :(

14. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    И јас го имам истиот проблем особено неколку дена пре да добијам.А неколку недели пред то залак во уста на ми се страва. Решение повеќе тешности конзумирај и по некое јаболко.Помага

15. 1973

1973 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    драги пријателки првпат пишувам на форумов но често ве читам.сакам да споделам нешто со вас ,пред точно 45 дена ми беше откриена циста на десен јајник па по неколку дена се оперирав лапараскопски во ремедика а исто така и ми беше извршен абортус на 8 неделен фетус.по една недела резултатите од цистата беа урени и бенигни ,по три недели на контрола по земанје на папа тест кај матичниот во провинциски град а испитувањето беше во систина ми гидадоа следниве резултати.конвенционална размаска задоволителен за евалуација преуреус со крв и леукоците.пронајдени епителни клеточни абнормалностиодносно атипични жлездени клетки односно ендоцервикални клетки инфламација вклучува типична обнова а препорака хпв типизација.симптоми немам никакви но сум преплашена ве молам за одговор на се што знаете.поздрав и благодарност

16. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Јас имам проблем со отекување на стапалата летно време,а особено ако излезам некаде додека е жешко.Сакам да ве прашам дали некој има ваков проблем,и што користите,мене ми препорачаа еден колд гел.Ако некој го има користено или било што друго ве молам кажете.

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Некој да не знае лек за волчји очи на стапала???

18. magdalena077

magdalena077 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    pred 8 meseci mi se sluci tragedija golema koja ja pogodi mojata familija,sudbinata si poigra so nas.mi zagina bratot vo soobrakajna nesreka.
    posle negoviot pogreb do sega jas solza nemam pusteno,mn me bolli nemozam ni imeto da mu go spomnam,samo se prepravam deka ne se slucilo,nemozam ni da spijam ni da jadam ve molam za pomos :( .

odnapred vi blagodaram

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    22.210
    Се мислев кај да го ставам проблемов мој, па ај овде некако најсоодветно ми се гледа. Значи последниве неколку месеци, мм ме има приметено дека спијам со подотворени очи и кога ќе ме разбуди ме пржат малку, ама кога ќе ги измијам ми поминуваат. Сериозно ли е, му се случило ли на некоој друг, ептен ми е страв да прашам доктор, може да е од стрес, замор, има ли чаре за ова?

20. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Можеш да си побараш стручна помош ако сакаш. Не е ништо срамота, а поготово во твојава ситуација.