Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @SparkyAngel Пробиотикот е препорачливо да се пие додека трае терапијата со антибиотици, во твојот случај со Амоксиклавот, го има во вид на капсули како Линекс, Пролајф, Пробаланс итн и помага да се направи баланс во цревата т.е содржи т.н "добри бактерии" кои може да бидат уништени од примената на антибиотик (тоа му е и намената) и да доведат до дијареа подуеност на стомакот и кандида. Епа пробиотиците се борат да направат баланс во организмот за да не дојде до ваква состојба.

Јади свежо овошје, претежно лимони,портокали или цитрон кои с богати со Ц витамин. Цинкот и селенот се бр.1 комбинација за подигање на имунитетот.
    Брзо оздравување! :)

@SleepyBeauty Чај од тегавец подготви си и пиј 2-3 пати дневно, ќе ја смири сувата кашлица. Или земи Мукоплант Goodnight сируп,многу помага за ноќната кашлица, го имам употребувано.

На SparkyAngel и SleepyBeauty им се допаѓа ова.
  2. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Некој да помогнеше

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.879
    Допаѓања:
    45.131
    Луѓе од што сум настината ми се активира кандида, веќе неколку месеци мака мачам со неа, последниве беше океј ама ете од антибиотиците пак хаос...синоќа си ставив вагиналетка што ми беше препишана од матична и сабајле станував крв имав. Прво слабо како само капки бледа, сега гледам асално како прв ден од добивање. Имам тапи болки во јајниците ама за добивање ми е рано, треба може за недела ипол. Немам симптоми други, не знам дали може сум добила реално :Dили сум се повредила при ставањето вагиналетка зошто и ми рекоа дека грлото на матката ми било надразнето и нежно. Дали ви се има сличено нешто слично при користење на вагиналетки?

4. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    RainBow е единствен модератор на цел форум.Пиши и порака.

На Pinafan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.598
    Допаѓања:
    76.829
    Другар на мм е правен операција за тоа.. и неколку месеци после операција пак му се направи.. знам дека зафркната работа било :/

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @1209 може и ти дошло, мене ми се има случено да ми дојде на 28 дена, па на 21 ден. Не би требало којзнае колку да крвариш од ставање вагиналетка, иако оние Канестен се како апчиња и се баш непријатни за ставање.

@blessed.an лек не знам, нека оди на лекај бидејќи најверојатно ќе треба хирушки да го отстрани. Мора тоа убаво да се исчисти, било да е сраснато влакно, циста или жуљеви (волчји очи што ги викаат).

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Некој да препорача лице кое помага при болки од спондилоза ? Неиздржливи болки во грбот и колкот , речиси никаква подвижност , еден куп инекции а ефект никаков

8. martiko12

martiko12 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Доколку ова прашање не се совпаѓа со оваа тебе се извинувам се знаев каде да го поставам.
    Дали некој од вас знае и е информиран што значи да имаш аморфни кристали во урина и слуз?

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Ме боли стомакот покрај пупакот цел дел од десна страна како да ми шета болката,најчесто при движење и напор ама боли веќе скоро 3 месеци.Бев по лекари и ехо на сите оргами во абдомен и комјутерска на абдомен нема ништо.Ми рекоа може да е мускул ама никој не ми кажа каде да проверам ме уништи болкава не е константна ама веќе нервира 3 месеци ја трпам.Помош некој ако имал сличен проблем

10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    Имам прочитано дека се смета за фрекфентно мокрење ако мокриш на два часа, а мене ми се случува можеби и 2-3 пати во два часа. Ова ми се случувало во периоди на стрес, и кога ќе се елиминира причината прекинувало. За настината, не сум настината, а пак многу често мокрам, ќе помине можеби пола час од последниот пат како сум била во тоалет и чувствувам како тежина во долниот дел на стомакот, повторна потреба. Не знам од што може да биде, течности си пијам нормално како и порано што сум пиела, дури сега и избегнувам толку..

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.112
    Mozebi e urinarna infekcija

12. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    @joy1 може ли лп да ми пишеш,јас неможам имаш забрана ако си слободна ќе може ли малку време да одвоиш

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    @joy1 И јас на тоа помислив, ама немам никаква болка, печење, бојата на мокрачата ми изгледа ок... Сепак, може да одам да се проверам. Фала ти. :)

14. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    дечки сестра ми требаше да добие на 20 декември, денот кога требаше да добие зеде налгесин С бидејќи ако не ги спречи болките се онесвестува. И НЕ ДОБИ. Можно ли таблетите да влијаат на менструацијата и да го прекинат циклусот, т.е воопшто да не добие? не е бремена 100% :)

15. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.801
    Што помага за потечен заб? Пиев Хиконцил антибиотци, но еве снемав, а и не сум во можност да посетам стоматолог утре. Даваат антибиотици без рецепта? Ако да, каде?

16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Мене обично Амоксиклав ми дава забарот. Секаде даваат ако ги замолиш и им кажеш за што е, само понеси книшка да видат дека имаш пиено (тоа важи за сите антибиотици).

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Дали е нормално само еден одреден дел од телото да е ладен и утрпнат?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    (facepalm) ќе добие.

19. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Таблетите против болка можат да влијаат само малку да доцни менструацијата,но не и сосема да не дојде.Исто и некои антибиотици,стресот и климатските промени можат да влијаат на тоа да доцни менструацијата.Штом не е 100% бремена тогаш сестра ти ќе добие менструација иако со мало задоцнување.

20. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    забележав оток на вратот односно отечени лимфни жлезди. Што да напраам како да ги излечим, ме болат на вртење на глава