Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Да не имаш некој расипан заб? Обично на вратот под вилицата отекуваат заради некој процес во забите. Постојат еден тон причини зошто имаш потечени лимфни јазли и ниедна не треба да чека и да се занемарува. Оди на доктор или на стоматолог (ако се сомневаш дека отокот води потекло од забите) најбрзо што можеш, во најлесен случај се ќе пројде со една доза антибиотик и лекување на заб (ако причината е тоа). Поздрав и пиши како си поминала.

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Од настинка од кашлање, ќе пијам антибиотици 10 дена па ќе видиме кога ќе ми спадне... Се надевам побрзо зашто имам болки :/
    ПС. Благодарам на брзиот одговор :l::l::l:

3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Имам едно итно прашање. Во последно време, малку се здебелив и поради овседнатоста да бидам чиста секој ден секој ден се туширам, а дополнително ми влијае тоа што имам партнер и тоа ми ја зголемува грижата дали ќе бидам чиста или не. Кога немам време само пазувите ќе ги измијам набрзина и ќе се намачкам некое убаво козметичко сретство гел за туширање, шампон, бекутан сапун што и да е и сето тоа ќе го измијам и го бришам, буквално тоа го правам секогаш кога излегувам, скоро секој ден. Веднаш потоа ставам ролон во поголема количина. Во последниов месец незнам колку се имам испотено, за блузи да не зборам по 1 ги носам. Се подмивам и пред секое излегување од дома, ако не се подмијам чувствувам како морници да ме лазат. Ете сега почна почесто да ме фаќа инфекцијата. Знам од што ми е од претерано миење. Незнам ни каква помош барам ама ако има некој да ме советува што да правам, инфекцијата ај ќе ми помине ќе се мачкам канестен а со потењето како да излезам на крај? Anybody help?

4. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    На потењето во голема мера влијае и исхраната. Најмногу месото и млечните производи. Намали ги нив и ќе забележиш разлика. Исто така гледај алиштата да ти бидат памучни. И еве еден трик од мене кој ми помогна, значи често ги бришам пазувите со влажна марамица и потоа ставам малку од тој антибактерискиот гел. Верувај ќе ги уништи бактериите и после што и да ставиш свежината ќе трае подолго. :)

На Nausicaa и SnowQueen17 им се допаѓа ова.
  5. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Вегетарјанец сум откако знам за себе, млечни производи конзумирам ептен ретко, а можеби се испотувам зошто ставам од нивеа од оние лигавите ролони? Може да ми пратиш слика од тој гел?

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  6. celineparis

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Каде го има и колку е пари? Многу се става или малку? И дали после негово нанесување се става ролон или тој самиот може да биде антиперспирант? Кој од овие две користиш?

8. celineparis

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    И двете се исти, едното е во поголема амбалажа. Ова всушност служи за дезинфекција на раце. И нема никаков мирис, затоа после можеш да си ставиш ролон. Го има во сите поголеми маркети и во аптеки, не е скапо ама не знам која е точната цена. :)

9. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Фала ти премногу златна, ќе потражам и би требало да најдам.

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    А сакав да прашам дали има врска нешто со кандидата секојдневното туширање.

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @SnowQueen17, а да баталиш тоа нивеа ролон-от (јас никогаш не бев задоволна од нив) и да си купиш машка рексона? Јас ова го користам може веќе 10 години и сум презадоволна, а стварно се потам. Цената не е повеќе од 160 ден.
    rexonamencobalt.jpg

На kravce и SnowQueen17 им се допаѓа ова.
  12. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Здраво,ме имтересира препорака за добар очен лекар(приватен) ако има некој добро искуство па да сподели :)

13. Dragonfly

Dragonfly Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    298
    Здраво, сакав да прашам дали некој има користено АД капки за очи и од кој производител? Мене очниот доктор ми ги препорача, но во аптека капките што ми ги дадоа се за перорална примена (на Хемофарм). Не сум сигурна дали се овие соодветни и дали да ги користам.

14. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @SnowQueen17 секојдневното туширање нема врска со кандидата освен ако не се миеш можеби со ладна вода директно од чешма или со несоодветен сапун којшто ти предизвикува инфекција или,пак,ако употребуваш гелови за интимна хигиена.Употребувај само Бекутан сапун,не било каков друг.Облекувај чисти памучни гаќи и не внесувај шеќери во исхраната затоа што тие,всушност ја потхрануваат кандидата.Кога имаш кандида дури и пожелно е секој ден да ги измиваш добро половите органи за да ги отстраниш остатоците од кандидата,само треба да внимаваш да користиш млака вода и Бекутан сапун,секако и чисти памучни гаќи да употребуваш како што ти напишав погоре.Значи миј се долу слободно секој ден ако имаш потреба за тоа,само обрни внимание на исхраната,хигиената на гаќите,на топлината на водата и на сапунот со којшто се миеш,не е поврзано тоа со кандидата!И секако,оди редовно на гинеколошки прегледи и редовно спроведувај ја терапијата којашто твојот матичен гинеколог ти ја препишал за да полека се исчистиш од кандидата!Поздрав!:!::hai:

15. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Мила сапуни долу не користам уште кога прв пат имав инфекција. Се мијам со сода бикарбона растворена во млака вода, после ќе земам и шприц за полесно испирање. Се надевам за една недела ќе сум чиста. Имам цели топчиња ми излаваат од долу ;(. Сепак сакам да кажам и дека сум ептен задоволна од гелот што ми го препорачавте, за потење, ставив попладнево и после ролон нема ни трага ни глас од потење.:party:

На atala му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Кој хормон да го барам за испитување на тироидна жлезда? Ми дадоа упут од гинеколог за рекоа сите хормони а мене ме интересира дали и тироидната спаѓа во упутов? Колку хормони има?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.090
    T3 i T4

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Мислиш ФТ4?Пошто тука пишува тироксин, кортизол,тестостерон,дихидроепиандростендион,андростендион,пролактин,естрогени,лутенизираки хормон,фоликуло стимулирачки хормон и плус ТСХ ми го допишаа со пенкало.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.090
    Тоа е т4 е тироксин
    И тсх исто го испитуваат за тироида

20. ceca-1

ceca-1 Популарен член