Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Само оперативен зафат. Ништо др не помага
    Секое 12 момче го има проблемов. Не е страшно.
    Оди да ти направат абдоменално ехо, зошто може да ти е камен на жолчка. Или па желудник, ако подолг период си била незвозна

2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Го имав истиов проблем и од чешкање раничка си направив.
    Купи ДЕКОТАЛ крема и мачкај се наутро и навечер. За 3-4 дена ке помине.
    Околу 120 ден е

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.635
    Допаѓања:
    273.278
    Имате претстава каде има естетска хирургија на очи?

4. Ноах-/

Ноах-/ Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    61
    Јас лично го користам Верапамил од 80 и многу ми е подобро (само да не ме тера да мокрам толку често) На своја рака неможеш да го земаш никако пошо оди само на рецепта(и е околу смешни 7 денари:)) Инаку имам пулс и до 130-40 поздраВ :l::l:

5. temjanushka123

temjanushka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Незнаев кај да го поставам прашањето..
    Дали некој знае во кои лаборатории испитуваат постоење на генитален херпес? микробиолошки, биохемиски...?

6. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Пробај да ставаш од ролоните (не стикови, туку ролони) на Dove. Јас ги користам плавиот-Original и Invisible Dry (тој е со бело капаче, ID-пишува со светло љиљаково), презадоволна сум, ни на +40 се немам испотено, дури ни кога вежбам.

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Последниве две недели ептен многу ми се кршат ноктите. Крвната слика ми е добра, здраво се хранам, редовно пијам витамини (Б-комплекс, витамин Ц, цинк, магнезиум). Никогаш сум го немала овој проблем, секогаш сум имала убави, негувани нокти, а сега ми се скроз исечени.
    Што може да е причината? Што да превземам?

8. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    За каква естетска хирургија на очи поточно мислиш? Пример подигнување, затегнување очни капаци?
    Тоа го има секаде каде што има оддел за пластична хирургија, и во државните и приватните клиники.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Во биохемиски не испитуваат, би требало во микробиолошки.
    Во Адриалаб испитуваат, 800 ден е.

10. Nora♡

Nora♡ Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    49
    Не најдов соодветна тема затоа тука прашувам , детенцево и уште едно друго низ игра си играа и несакајќи другото го удри моето во очи и сега на(да се едит ) Левото око има пукнати капиларчиња 3, и малку и е крвјосано а баш за на доктор неможиме денес со детево сум сама а и болницата нез каде се наоѓа од местово каде што сум, неможиме денес дури од понеделник ќе можам да ја однесам , а до тогаш овие два дена што да ставам ? Поминуваат сами од себе или? Мајки помош неможам да го гледам вака во очето само плачам од грижа

Последна измена: 11 февруари 2017
  11. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    imam eden problem, stanuvam od sabajle kako preumorna, nekogas i mi se povraka preku cel den. nekoi denovi me boli stomakot, a nekoi denovi imam vkus na mleko vo ustata. nekoj mi spomna heliko bakterihata vo zeludnikot da ne ja imam, a jas pojma nenam koi se simptomite

12. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    14.447
    Не можев да најдам соодветна тема... Од вчера имав болки во пределот помеѓу вратот и рамото на предна лева страна.Денес на истата на допир осетив мало грутче и е малку забележливо доколку се погледне подобро.Во исто време имам и болки во препоните.Дали може да се работи за некакво воспаление на лимфните јазли или е во прашање нешто сериозно?

13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dali znaete nesto sto pomaga protiv naduenost vo stomakot ? Znaci bukvalno kako topka mi e;( A ne sum vo PMS,rano mi e..Nekoj caj,napitok,hrana bilo sto?

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.117
    Ако ти е подолго време така треба лекар да си посетиш

15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Cepkajki po Internet sama si go najdov lekot,pa da spodelam ako ima nekoj slicna maka..Caj od gjumbir! Svez po moznost,iseckan ili izrendan vo casa,deset minuti da odstoi. Procedete,dodajte malku med ili limon po zelba. Navistina pomaga:party:

16. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Веќе 1 недела по ред,скоро секој ден наутро одкога ќе станам имам мачнина и имам нагони за повраќање,неможам да јадам неколку часа одкога ќе станам и после се си е во ред. Незнам од што може да биде јас мислам дали дека овој период сум по заморна и спијам многу малку,ако некој имал некој сличен проблем би сакала да ми помогне :(

17. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.940
    Допаѓања:
    18.197
    Колку и дали е опасна операција на дланка? Се работи за некоја тетива или лигамент. И дали би имало последици?

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мaјкaми се oперирaше нa левaтa длaнкa ,пoтoчнo се рaбoтеше зa некaкoв мoст нa нервoт , уште истиoт ден јa пуштијa дoмa , сaбaјлетo јa oперирaa нaкaј 9:00 чaсoт дo вечерoн нaкaј 19:00 чaсoт беше дoмa.

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Пред околу 4 месеци на образот до носот ми се појавија неколу мозолчиња и црвенило, се заедно широко околу 2см. Мислев ништо страшно не е но црвенилото се прошири и сега имам црвенило пораширено и малечки мозолчиња, само црвени, како несозреани. Бев кај дерматолог и ми кажа дека се работи за контактен алергодерматитис. Ми препиша крем белоген, го користев ама проблемот не се реши. Бев на контрола, доторката ми објасни дека станува збор за оштетување на лојните жлезди и дека долг период (околу 1гд) ќе биде потребно за да се среди проблемот. Ми препорача и друг крем кој се користи подолг период, малце е поскап и главно делува против црвеило и ја смирува кожата. Проблемот наводно бил предизвикан од тоа што сум го миела лицето со сапун (и тоа не секојдневно).

Е сега , проблемот е во тоа што поминаа 2-3 месеци од прегледот а мене лицето воопшто не ми се средува. Имал ли некој сличен проблем? Верувам дека има и нешто алтернативно што би ми помогнало..
    Загрижена сум, не сакам да ми остане засекогаш... :( Помагајте...

20. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    2 dena vekw me boli stomak okolu pupakot kicmata poduena sum mi se povraka me pecka srce i me boli levata raka muskulot ama najmn me boli stomakot i sum mn poduena sto moze da e ?