Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Истa сум и јaс , буквaлнo истa кaкo труднa 5 месец сум , бруки , прoверив тумoр мaркери и ми прoнaјдoa декa имaм хелиoбaктери (хеликoбaктери или кaкo и дa се викaше) мнoгу ми беше пoкaченa , тaa бaктеријa предизвикувaлa мaчнини oкoлу пaпoк , гaдење и дувaње нa стoмaкoт, пoтoчнo предизвикувa непрaвилнo вaрење нa хрaнaтa.

2. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Хеликобактери ми проверија преку крв од прст и ми рекоа немам такво нешто..А слабо се хранам а стомаков вечито подуен посебно навечер... :(

3. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    И мајка ми е оперирана од нерв кај вената баш,одма ја пуштија и нејзе,со локална анастезија..Ништо страшно..

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мoжеби си имaме мрзливи дебели цревa кoи вaкa ни гo прaвaт стoмaкoт нaдувaн :(

5. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    И кај мене исто.Станувам кафе пијам,и после ми се гади и немам апетит за јадење..Тек после 3,4 саати ќе ми се пријаде ќе каснам и толку.А навечер ко да сум изела прасе се осеќам..

6. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Тоа ми го спомна и гинекологот...и чаре? :(

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    А секој 5ти ден да речам ме наболува желудник,затоа уствари мислев да не е хеликобактерија...ама ете може да се дебелите црева..:(

8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Чaре немa , oсвен штo ми пoмaгa нaјвеќе летнo време еднaш јaдев преку ден и се другo oвoше јaдев вo текoт нa денoт a нaјбитнo пoвеќе прaски и киви.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    ахххх праски сега да имаше...

10. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Toa i drugarka mi kaza deka mozno e da e nepravilno varenje ...kako da go oporava toa ? :D

11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Сaмo течнa и леснa хрaнa ,oвoшје и цедени сoкoви , кoренести зеленчуци се ептен здрaви aкo се цедaт свежи вo сoкoвник и oдмa дa се испијaт без дoдaтoци нa шеќер , летнo време штo пoвеќе oвoшје , a нaјвеќе прaски бидејќи сoдржеле влaкнa , a зимнo време тикви и тие се здрaви зa цревoтo дебелo и сoдржaт влaкнa .

На biGirl и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  12. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Fala mnogu :)

13. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Епа вака,пред 4дена на лицето поточно на образите ми испаднаа црвени дамки(брумчиња немам), ме печат само но во одреден период на денот малку чешкаат. Матичната ми рече да ставам афлодерм и да го мешам со канестен, но не помина. Сабајле бев испитав крвна слика и седементација, и покажа дека имам покачени леукоцити 11 и седементација 36(моментално имам менструација 3ти ден), ми препиша цефалексин антибиотик и лоратадин и само канестен маст бидејќи од афлодерм ме пецка многу. Се сомнева на некаква габична инфекција. Некој предходно да не се соочил со вакво нешто, или што друго би можела да ставам црвенилото да исчезне?

14. Cosmo-Girl

Cosmo-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Леукоплакија е наслага, мембрана која не се отстранува со измивање. Може да се јави на сите слузокожи, во уста, мочен меур, грлото на матката итн. Не е докажано што точно ја предизвикува, но се претпоставува дека е резултат на нешто што постојано го надразнува местото како на пр. чести инфекции во бешика, пушење и конзумирање на алкохол во устата и секогаш е во комбинација со пад на имунитетот.

15. Cosmo-Girl

Cosmo-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    @thalia zapata и @blueberry93 пред две недели ми открија леукоплакија на бешика. Причината за појавувањето е најверојатно хроночна инфекција со E. Coli иако секогаш пиев антибиотик по антибиограм. Имам три месеци болки во карлица како грчеви, па како да ме боде нешто, мислев дека е гинеколошки, па се прегледав и се беше уредно. Бидејќи учев и многу долго време не бев физички активна заклучив дека ми беше од искривен рбет и лоша позиција на седење во кревет. Болките не престанаа и после еден месец се појави пецкање во уретрата и силни болки во карлицата кај бешиката. Направив уринокултура и беше негативна што мене многу ме уплаши зошто знаев дека се работи за нешто посериозно. Сега имам уште болки, тие во карлица некако и ги поднесувам ама тие во уретрата веќе ме уморија и исцрпија зошто се неподносливи. Аналгетици не пијам, понекогаш само спазмекс. Сакам да ја отстранам и бев кај двајца уролози и ми кажаа, дека е многу болно заздравувањето и дека долго време трае отприлика еден месец. На интернет скоро и да не можам да најдам некој што напишал за сопственото искуство, па затоа ве молам колку што е можно побрзо да ми одговорите особено за времето на заздравување и болките после операција. Исто така би сакала да знам дали се лежи во болница и отприлика колку време.

16. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    A da ne e stomacen virus mislam dali imase nagoni za povrakanje?

17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Дa не се пoдречaм aмa вирусме немa фaтенo oд дaaмнa :) имaм бaктеријa хелиoбaктери сo мaлку пoкaчени вреднoсти и тoгaш oсеќaм пoтешкoтии нa желудникoт при вaрење нa oдреденa хрaнa , a пoсебнo тoa штo си имaм нервoзнo дебелo цревo , бидејќи дoјaм не смеaм дa примaм терaпијa зa бaктеринaтa дa се регулирa и си пoмaгaм сaмa , кaфе нa глaднo нa сaбaјле не пијaм туку пијaм пoлa сaaт пoсле дoручек , и тoлку сaмo еднaш нa ден кaфе , a преку цел ден внимaвaм дa не внесувaм сaмo сувa хрaнa и пијaм пред јaдење две чaши вoдa и пoсле јaдење истo две чaши вoдa.

18. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Ne mozam da mrdnam od krevet kolku me boli stomak i kicma 3 dena vaka utre ke odam ako stignam na lekar da se proveram da mi dade apce ili neso poso :worried: vcera jadev oriz i varen kompir i piev caj i kao mi potpomina vudov ajvar ne odoleav pak me fati
    Kako i da e fala na soveti :*

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Се нaдевaм декa ќе ти прoјде и декa не е ништo :*

20. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Веќе трет ден имам огромни болки во грлото и ушите и не можам да зборам. Бев кај матичниот и ми даде само антибиотици и ми кажа дека имам бактериска инфекција, ама јас од болка побудалувам веќе. Чаеви пијам постојано, гргара со сода бикарбона правев, исто и со сол и лимон. Прополис и мед цело време земам. И чај од препечен шеќер пробав, ништо не ми смирува болка. Некое друго алтернативно чаре има ли? Не се издржува ова, не можам ни плунката да си ја голтнам :(