Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Премногу си млада за висок притисок и терапијава.Направи ЕКГ,ехо на срце,ехо на бубрези,крвна слика,урина,доплер на екстремитети и на каротиди,побарај да носиш и холтер за притисок (апарат што се носи 24 часа и мери како се движи притисокот цело време).Кога ќе мериш дома гледај тоа да биде со живин апарат не со оние дигиталните и мери на двете раце.Ако сите овие испитувања се во ред а и понатаму се качува не знам од што би можело да е.

На Chanell* и LollySky им се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    @chanell , ќе се надоврзам само на препораките од kala21, испитај се, но на крајот на краиштата и не се оптеретувај толку, некои луѓе (и јас на пример) едноставно генетски се склони кон висок притисок. Не мора да има причина туку тој е основна болест сам по себе. Вака нервирајќи се сигурно додатно ја влошуваш состојбата.
    Има многу полоши состојби и болести од високиот притисок. Со лекарства ќе го држиш под контрола, а исто мора да внимаваш на холестерол, триглицериди, дебелина и сл. Ако ги имаш сите тие во комбинација е опасно, вака само по себе не е ништо страшно :)

Последна измена: 25 февруари 2017
    На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Prashalnik

Prashalnik Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Дечки ќе ми препорачате контрола кај некој доктор затоа што ме пече при уринирање после две недели од односот со девојками. Непријатно ми е да идам кај матичен. И одприлика колку би ме коштал преглед

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.880
    Допаѓања:
    45.148
    @Prashalnik Moжно е да е кандида префрлена од нејзе, зошто и ние го имавме истиот проблем, брзо се излечи но мора и двајцата да се лечите. Закажи кај уролог, но мора со упут од матичен.

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.940
    Допаѓања:
    18.197
    @joy1 Ќе може да ми пишеш лп, да те прашам нешто? :)

6. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Платив 112 денари за 20 таблети од 100 мг. Информирам некој друг ако има потреба.

7. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    здраво, вака имав не заштитен полов однос, по неколку дена(на денот на овулација според апликацијава во телефон) имав крварење и траеше еден ден и океј, си добив на време. Сега повтпрно во денот на овулација имав крв но не престана веке 4 дена имам, не е обилно како менструација ама не е ни малце. И прв пат ми се сличува вакво нешто претходно сум немала крварења во овулација..хелп?

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    5.909
    И зa oвде не ми е прoблемoв, нo мoрaм некaде. :(

Oд кoгa рaскинaв сo мoјoт дoлгoгoдишен пaртнер, ете и гoдинa пoминa знaчи oд тoгaш јaс не пoмтaм вooпштo не пимтaм кo мoзoкoт зa џaбе дa ми е. Еднa реченицa не мoжaм дa пoвтoрaм кaмo ли дa зaпoмтaм. Ете пoвеќе ни ликoт не се сеќaвaм кaкoв му беше. Штo ли се случи сo.мене зoштo , не знaм и не знaм решение :( кo дa имaм прaзнa глaвa зa укрaс сaмo. Бргу губaѓ мемoријa ете тaкa се oсеќaм. :(

9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    И мене ми сѐ случува во последните пет месеци на 15от ден кога ќе сѐ избришам има малку крв ѝ може да се деси ѝ на гаќите кафеавко бев на гинеколог ме прегледа вика немаш ништо за лечење ѝ ми кажа ако сум во можност кога ќе ми се случи тоа да одам истиот ден поубаво да се види на преглед. Сега ќе си направам папа тест. Не е многу ама шубе ми е некак бидејќи си беше се нормално пред тоа

10. Healthyandbeauty

Healthyandbeauty Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Postojat edni lepenki za detoksikacija na kompanijata Tiande (na prirodna baza) koj go normaliziraat pritisokot ,a voedno i pravat prevencija od drugi bolesti i detoksikacija na celiot organizam( gi vadat toksinite,seker vo krvta ,visoka temperatura, pomagaat pri zamasten crn drob , pesok vo bubrezi,pokacen holesterol,nesonica,slaba cirkulacija,kamenja bo bubrezi ,voda vo kolenoto,celulit ,masnotii,masno tkivo i mn dr...)

11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Феминки, има ли некој стручен во оваа група кој би можел да ми одговори на прашањево- се работи за стара личност која е западната во кревет, имаше најпрво запек и после многу примени лаксативи сега постојано има дијареа-пролив. Тоа трае можам да речам скоро еден месец, не е проследен со болки, не е многу обилен, зависи-секој ден различно но некако долго трае. Докториве не знаат што да кажат, од ова е , од она е, од лаксативите е...Дали можеби имате нешто слушнато за ова или слично нешто? Женава имаше и кил порано, сега од самото лежење не и се познава.Позз!

12. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    Мене ми престана ама закажав на гинеколог за секој случај па ке видиме

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Ве молам за помош... Сте имале ли некогаш болки во стомак по 5-6 часа од когс сте пиеле поголема количина жестоко? Во последно време почесто се случува, поточно секогаш кога ќе се нспијам повеќе од две чаши.. ме загрижува премногу... Што може да е...? :worried:

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    A на гладно да не пиеш? Желудникот реагира така ако нема подлога (храна). треба да внесуваш и доволно вода. Можеби едноставно организмот не ти поднесува алкохол. Ако сепак сакаш одвреме навреме да се напиеш, ти препорачувам кога пиеш алкохол да земеш и 1-2 таблетки растителен јаглен, природен лек кој ги впива токсините и ќе ти го смири стомакот.

15. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Фала ти на одговорот :hug:
    Алкохол сум пиела и многу пати пред да ми се појават болките. Не бев гладна ама не бев па ни со полн стомак.. ме грижи тоа што болката се јавуа сред ноќ, ми смирува од кога ќе се напијам чај или одам до вц, и тоа што ме боли меѓу желудник и црева.. колку што знам тука некаде е дванаестопалачното црево, па заради тоа се секирам.

Каде треба да одам на преглед за овие болки и од што се состои прегледот, знае ли некој? Многу се плашам да не станува збор за чир или нешто слично :worried:

16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Те сфакам, сепак со тек на време можеби ти станал поосетлив желудникот. Можеби е гастритис, не верувам да е чир затоа што тоj дава и други симптоми ама наjyбаво испитаj cи. За почеток матичниот ке те прати на интернист, тоj cо ехо ке те прегледа, па ако се сомнева на нешто, ке те прати на гастроентеролог коj би испитал подетално.

На Tatjana95 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. temjanushka123

temjanushka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    На малите срамни усни долу до отворот на вагината ми излезе плуска која набргу пукна и истече прозирна течност помешана со малку крв. Бев на гинеколог, се сомневаше на херпес и ми препиша антивирусна терапија (ацикловир). на местото на плуската има како мал израсток, не се повлекува и пече. Потоа ми препиша антибиотска терапија, но и тоа не помага. Бев на дерматолог, ми кажа само дека не знае што е тоа и не ме упати нигде. Некоја со слично вакво искуство? Каде да барам помош? :(

18. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Hpv tip 54, 66 i 68... i Cin 1. Pijam izoprenozin i extra befungin na tentorium. Dali ima nekoj so gi piel ovie raboti i mu pomognale? Planiram da gi zemam vloskite na Tiande dali se efikasni? :/

На Healthyandbeauty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.622
    Можно е да е чир , ако можеш земи упат до клиника за пластична хирургија да го видат па ке ти казат понатаму што и како.

20. Healthyandbeauty

Healthyandbeauty Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Vloskite se efikasni ,moja prijatelka izleci cin 2 ,blagodarenie na vloskite ,a i od mnogu drugi korisnici ima pozitivni rezultati

На Queen 94 му/ѝ се допаѓа ова.