Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Што значи да е покачена седиментацијата на еритроцити за 1 саат? Нели има како табела и во најдени вредности пишува 12. :worried: Kај референтна вредност пишува SFE.
    Мајка ми ми збори, ама осеќам дека ме мотка, има нешто, ама не се знае што е, дрн-дрн. |(

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Сакам да прашам дали во систина или ремедика прават гастроскопија со целосна анестезија?

3. coolgirl3565

coolgirl3565 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Инфекции

Дали преку мокраќата можат да се откријат инфекции?

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Инфекции

Може да. Многу инфекции можат преку урина да се дијагностицираат.

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ако е покачена седиментацијата тогаш значи дека има некое воспаление - инфекција. Не е страшно, може да се покачи и од заб... а 12 не е многу висока

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Тоа не е страшно, нормално е летно време или ако повеќе седиш на стол.... додека бев бремена и цело лето тоа ми се случуваше и докторот ми препорача магнезиум - магнезол шумливи таблети да пијам.
    Пробај и ти со магнезол

7. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    Девојки, имам мн сува кашлица и не престанувам да кашлам ни за миг, може ли да ми кажете некој природен лек за набрзина да ја остранам? веќе пијам хербион за сува кашлица :(

8. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Феминки мои драги помагајте со совети. Значи тоа мене што ми се случува ретко кој може да го изведен :lol: . Вака се исеков со брич си го исеков прстот и ноктот на едниот прст. Ноктот сега се држи на конец ;( и многу многу ме боли. Му ставив прво јод, па кантарионово масло па фластер, ама кажете ми дали има некој, спреј, маст, крема или незнам што за брзо зараснување на рани, ме фаќа страв дали е опасно? :tmi:

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Не е опасно. Јас слично нешто направив пред еден месец, го исеков на пола ноктот, и исто така ми се држеше и ме болеше.. После два-три дена ми падна, и не ме болеше веќе (грдо изгледа само) и еве го сега нормален си е, си порасна..
    Остави го без фластер за побрзо да ти падне, ставај му јод повеќе и чекај. :)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. professoressa

professoressa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Другар мој правеше во Ремедика, со локална анестезија , не со целосна. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.030
    Допаѓања:
    134.356
    Не знам колку е општ здравствен проблем ова, ама да ве прашам да не има некој слично нешто искусено. На препонот во висина на клиотрисот, ми отече едната надворешна усна, како топче. Значи не внатрешно и не многу доле, тоа значи не е баронолиева жлезда. Јас ја дупнав, мислејќи дека е влакно, ама не е. Сега цело време отекува, па се смирува, па гнои па крвари, па ја нема, и таман ќе заздрави пак се појавува. Веројатно оти баш таму постојано има триење со работ од гаќите. Закажав на гинеколог, ама додека да помине викендов, ќе одлепам. ЗНае некој нешто за ова?

12. ana-banana

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Кукличке ама неможам да го гледам многу грдо изгледа и неможам на работа со отворен прст, тоа викендов ќе го оставам ама на допир многу боли. Ти му ставаше јод или и нешто друго?? И отприлика за колку време ти помина, па и мене ми е на пола само што уште не е паднат се држи на малку ми беше страв да го тргнам.
    ЈАс се исплашив многу дека многуууууууууу крв течеше ( не ми е јасно како од прст може толку да тече),а викендов ме чекаат алишта, чинии (сама дома) а јас сум неспособна како ли да го заштитам прстот :worried:

13. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ^^^

Ана стај му ханзапласт пошто имаш отворена рана...Бетадин малку и ханзапласт...Можеш и завојче малку одозгора...Вака можеш да го инфицираш...

14. ana-banana

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Абе му ставам јас бетадине и и после тоа кантарион и ставам ханзапласт, ама ме интересираше дали има некоие друго поефикасно средство за да се забрза процесот на здравеење

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Има спреj Vioplex-t, мислам дека е 400 и нешто денари, дечко ми го коритеше затоа што при повреда на ногат му падна ноктот на палецот и јас си ставав кај што ме раскрвавија едни балетанки и одма поминува.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки дајте некој совет. Напред кај ножните прсти, ме боли многу кога се движам, сигурно некоја жила сум превртила. Во недела одам на одмор. На лекар не можам дека преку викенд не работат. Помош!

17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Наполни леген со топла вода колку што може да ти издржи ногата и направи им купка на двете стапала, ако имаш стави и морска сол. Откако ќе се опуштат мускулите земи сапун намачкај го стапалото и масирај го таму кај што имаш проблем. Земи стаклено шише и прави вежби со стапалото на под. Покрај тоа што ги опушта мускулите и делува смирувачки, истовремено им правиш и третман на стопалата. Потоа намачкај ги со крема и веднаш легни не го заморувај.

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Ивини не ја видов вчера поракава.... Јас не му ставав ханзапласт, зошто коа еднаш му ставив, умрев од болка кога требаше да го извадам наредниот ден... Неможев да потегнам, болеше многу и си помислив дека е поубаво така да стои отворен.... Ми падна за 5 дена откога го пукнав, и откога падна не болеше веќе....
    Знам дека е МНОГУ непријатно и гадно, ама мора да се издржи :( ... Ставај му ханзапласт за на работа, и внимателно кога ќе го вадиш...

19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

Ставај му домат, значи со ножот направи дупчи и колку можеш држи го ноктот во него. Одмори малку мислам дека алиштата па и садовите може да почекаат, или викни некоја жена за пари нека поработи, не си играј играчка :!:

20. Mikaela

Mikaela Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam dali nekoj imal problem so cesto doaganje na menstruacijata,primer na 20 dena so obilno krvarenje.Mene mi se sluci ova po poroduvanjeto no prvo bese na 24 dena i taka edna godina se do pred 3 meseci koga pocnaa denovite pomegu eden do drug ciklus da se namaluvaat.Imam odeno na eho nemam cisti,tumor,proveriv krv i sedimentacijata i osven slabokrvnost nisto ne mi pokazaa.
    Ginikologot i prepisa apcinja Primolut Nor normalno toa se hormonski apcinja,no mi e strav da gi zemam zasto pred da ostanam bremena zemav i dobiv bliznaci, no edniot so tesko ostetuvanje na mozokot.Iskreno ne bi sakala da mi se sluci istoto.Ako nekoj znae za nekoj drug lek(vitamini,caevi itn.) za da ja sredam menstruacijata ve molam pisete