Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.824
    Допаѓања:
    182.836
    прво кај матична ке ти даде упат за кај шо треба

2. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Ти благодарам многу
    Во понеделник ке се обратам, па ќе ве информирам што се случува
    Тебе дали ти се нормализира притисокот ?

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Има ли медицинско лице овде сакам да прашам нешто итно ми е ?

4. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Последните неколку дена многу желудникот ме боли.Горе,под градите,и имам гадење некогаш ми се повраќа.Ми се лежи само омалаксана сум како сила да немам,дали е можно некоја бактерија да е или..

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.792
    Допаѓања:
    40.302
    Можно е да е хеликобактер. Испитај ја.

6. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    И јас на тоа мислев дека ја имав еднаш таа бактерија.Фала ти сепак:)

7. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Дали некој ги пие Magnezium B6 ? За што се ?

8. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    @Afroditaaa , б6 делува благо релаксирачки на нервите а магнезиумот ги опушта мускулите. Моја блиска личност ги земаше за полесно да се справи со стрес а и поради тоа што стресот и предизвикуваше болки во градите. Можеби имаат и друга примена ( магезиум се зема и при грчеви и слични проблеми со мускулатурата) но јас не сум запознаена...
    Иначе, зошто прашуваш? Може ќе ти помогнеме подобро ако се знае причината :)

На *Amethyst* и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Afroditaaa магнезиумот е минерал улра-супер битен за телото, за многу процеси поточно. Прочитај на интернет, има многу статии и на македонски и англиски.

Инаку Магнезиум се комбинира со Б6 за побрзо да се апсорбира во телото. Но, Б6 може да ти го отвори апетитот, па имај го и ова на ум.
    Подобра опција ти е Магнезиум директ кој е особено е добар после вежбање, превентивно ради грчеви. Можеш да го земаш и како додаток, ретко кој внесува доволно магнезиум преку храна.

Кога се во прашање витамини и минерали, најдобро е да се внесуваат преку храна, ама слободно може и преку таблети. Витамин Ц (препорачувам Ц 1000 оние од Каливита), се разградуваат во тек на 7-8 часа по пиење за да може организмот целосно да ги искористи.
    Магнезиум директ, Б-комплекс, пивски квасец, потребни му се на телото и нема штета од нив.

На *Amethyst*, Afroditaaa и Dust им се допаѓа ова.
  10. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    @alisa222 , мајка ми цел живот пати од низок притисок па може ќе ти се најде некој совет...
    1. Кафе, кока кола, кисела вода со лимон
    2. Во една чаша вода стави една лажца шеќер а во друга(не многу полна ) стави сол. Промешај и испи ја прво солената па благата вода. Пожелно е и да измешаш солена и блага храна, сепак умерено да не ти се слоши(пр. кикиртки и чоколадо)
    3. Масажа на вратот, најдоброда те измасира некој друг а доколку нема кој, стави топче за тенис на вратот и доближи се до ѕид или до наслонот на каучот. Движи го вратот дури го држиш топчето со него и масирај се.
    4. Освежителни пијалоци како лимонада или цедени портокали се добредојдени.
    5. Пробај да отспиеш. Секојдненото рутинско вежање (пр. на сабаjле) ќе ти помогне даодржиш енергија.

Имаше некои точки на телото кои со масажа го подобруваат притисокот, само не се сеќавам точно... Гуглај и може ќе најдеш нешто ;)
    Поздрав :hug:

11. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    За низок притисок, а особено кога е споен , исто така многу помага чаша вода на собна температура ( не мора стриктно битно е да не е ладна водата) помешана со едно лажиче сол. Пробајте
    Мене само ова ми помага за притисокот, ниту благо ниту кафе/ сок не може да ми го крене.

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.590
    Допаѓања:
    5.938
    Вчерa пaднaв ,
    ме стегa мускулoт вo нoгaтa
    ,oнoј нaд кoленoтo штo вели сестрa ми гoлемoтo месo хaх. Oд нaдвoрешнa стрaнa. И ме зaпекувa мaлку.

Штo требa дa прaвaм?

13. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Мислам дека ке ти помогне колку толку коњската маст.

14. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Имам некоја досадна кашлица и тоа обично кога ќе си легнам навечер па од неа не можам да заспијам. Се напив лоратадин оти мислев дека е од алергија ама џабе. Помош.

15. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Е во ред да се пијат но да се прави и пауза, затоа што при секојдневен внес на синтетички витамин Ц поготово од 1000мг што е доведува до создавање на камења во бубрези.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Мене тоа ми се случува,кога имам киселини.Ако касно јадам или од одредени јадења.
    Спас ми е сода бикарбона:D

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Девојки, ми треба помош....
    Имам полицистични јајници и намалено лачење на тироидната жлезда, што резултира со променливо ниво на хормони.. Поради тоа имам различни проблеми... Најмногу ме грижи тоа што однесувањето ми се менува. Понекогаш се чувствувам женствено, нежно, смирено, а понекогаш сум дива, нервозна, инаетлива.. Тоа ми смета во односите со најблиските. Не сум агресивна или нешто слично, но многу менувам од ден во ден, ми пречи во секојдневно функционирање. Друг проблем е тоа што на лицето ми се појавија акни и црвенило во еден реон и не исчезнуваат. Бев на дерматолог и проблемот е најверјатно предизвикан од хормонален дисбаланс.

Има ли некој како мене, со сличен проблем? Има ли некој начин да го регулирам нивото хормони без терапија? Природни лекови, стимуланси, било што???
    Плис хелп... :worried:

18. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Дефинитивно е од алергија бидејќи правев крвна слика и ми препорачаа 10 дена да пијам Лоратидин. Ова го кажувам чисто за оние што се мачат со пролетниве алергии. Мене ова првпат ми се случува годинава.

19. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    Во последните месец дена два пати ми се случи да ми се укочи вратот, задниот дел кај 'рбетот, и одма ко да ми се стемнува пред очи и се осеќам ко да ке се онесвестам. За 5 минути одприлика болката поминува. Дали е можно да е последица од епидурална?

20. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Може сируп од исландски лишај за продуктивна кашлица?