Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Не, мислам дека е за сува кашлица. За продуктивна нешто на база на бел слез.

mariatim likes this.
  2. poenta

poenta Форумски идол

mariatim likes this.
  3. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Што кога ќе се голтне влакно од мачка? Толку е опасно како што велат? Од вчера па се до сега, имам мачнини и тежина во стомакот и чувство како нешто се движи..
    А и како грутка да ми стои во грлото кога ќе голтнам

4. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Луѓе има ли медицинско лице на форумов , или фармаколог? Ми треба нешто да прашам.

5. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Повели,ќе пробам да ти одговорам :)

6. eli25

eli25 Форумски идол

Дали има некој буден? Мм има јака главоболка напред на цело чело, притисок 140 со 100 се напи аналгин и лозартан пред 15,20 мин. Не сака на дежурен а го болело од 22 ч само не ми кажувал :worried: Шо да се напие?

7. joy1

joy1 Форумски идол

Лимон
    Да се спушти малце притисокот

eli25 likes this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Нејќе ќе пробам со сила. Тнх

9. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Извини, кога си веќе овде ќе може ли и јас да те прашам нешто за мене , во ЛП ?

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Lujgenca ajde sovet ispanicena sum skroz.Denes bev na sistematski.Ispadna zelezoto da mi e 2.0a hemoglobinot 80.Ve molam kazuvajte kako da gi pokacam na prirodna baza sto da zemam osven totema koja mi ja dade maticnata.Odnapred Vi Blagodaram.

11. kala21

kala21 Популарен член

Зошто паднале толку? Крвариш од некаде,имаш обилна менструација?
    Пробај со цвекло,црвено месо,јаткасти плодови и се разбира свежо овошје и зеленчук:)
    Правев одамна и некоја смеса со јаткасти плодови,мед,лимон ама не го знам точниот рецепт.Прогуглај ќе го најдеш сигурно:)
    И смири се малку:)

Last edited: Apr 7, 2017
    kostadinka24 likes this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Зар со таква крвна слика немаше никакви симптоми?

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ако си немала никакви симптоми побарај да ја повториш уште еднаш анализата. Не ретко се даваат грешни резултати. На мм еднаш му излезе покачен холестерол, триглицериди тројно над граница, шеќер исто висок... провери после некој ден се нормално му беше. Мене па резултати од брисеви грешни ми имаа дадено.

kostadinka24 likes this.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Црн дроб, т.е. џигер е најдобар извор на железо од животинско потекло, а луѓето тоа железо подобро го искористуваат во однос на железото од растително потекло. Ти препорачувам телешки џигер, барем два пати неделно. Исто и црвените меса и морските плодови се добри. Од зеленчук, јади почесто цвекло, спанаќ, магданос, грав, а од овошја урмите се многу богати со железо, смокви, потоа бадеми, ореви итн. За да се сврзе железото потребен е витамин Ц, пиј сок од лимон, портокали, или заедно со Тотема пиј и по едно апче витамин Ц.

kostadinka24 likes this.
  15. kostadinka24

Osven pospanost i tahikardija drugi simptomi i nemav a mislev mi se od panicnite napadi sto gi imam.

16. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Купи си коприва, сушена и мелена е, нема никаков вкус, и консумирај по една супена лажица дневно, или сварена како чај, или јади ја измешана во смуди, или со обично благо млеко или јогурт.
    Ако можеш да најдеш сушени морски алги уште подобро, за нив провери по продавнициве за здрава храна, тие се огромен извор на железо: еден кг. сушени алги има железо колку две вреќи спанаќ.
    За сите други работи кои ти ги споменала ЛолиСкај погоре се согласувам, а ќе ги додадам уште и аронија и црвено вино, и тие се добар извор.

И не грижи се, нема зошто да паничиш. Полека ќе се подобри, не е ништо опасно по живот.
    Мене од раѓање ми е железото 3, па еве ме, уште функционирам :lol:

kostadinka24 likes this.
  17. kostadinka24

Bev nastinata dve nedeli so tt potoa mi se pojavi alergija seta se isipav po teloto potoa mi dojde pa neznam si velam dali od opadnat imunitet da mi e a isto i dosta slabo jadam i toa pretezno suvi jadenja gotvam no za mm.

18. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Нема што да паничиш и јас исто имав пред еден месец, железото ми беше 4, па ете вчера правев крвна слика и сега ми е 21, што јас во мојов живот исто како Mags никогаш не сум имала железо над 6,7 :D
    Пиев ампули тотхема, две на ден обавезно после ќе си испиеш витамин Ц, мене многу ми помогна семе од коприва со мед, по две лажички на ден. Чиа пудинг прави си, или конзумирај го во смути или некако во оброк, брокула, спанаќ, аронија, риба сардина или скуша, цвекло, рукола и џигер.
    И ако имаш тахикардија, јас имав ептен силни напади на почетокот, обавезно магнезиум и б6 по две на ден.
    И јас бев испаничена на почеток, ама ќе ти се среди, треба време, не се секирај:D

LollySky likes this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

пробај со исхрана месец дена.Ако пага хемоглобинот и понатака ,оди на понатамошни испитивања.А седиментација имаш ли проверено?

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Женски ај помош. Висока температура имам веќе 2 дена, парацетамол само малку ми намалува ама не потполно. Што друго помага?