Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.458
    Користиш ли калциум и мАгнезиум?
    Ако не,почни може да ти бидат од корист за коските и мускулатурата на прстите и рацете

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    10.524
    Пијам магнезиум повеќе од една недела

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MsMayaM

MsMayaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    128

Можно е да имаш акутен тендинит/тендосиновит(тендовагинит). Тоа обично се јавува кај луѓе на кои професијата им е таква да го оптоваруваат делот од шаката, зглобот па настанува воспаление на тетивите и обвивките. Се јавува болка, осетливост на допир дури и оток на тоа место. Се прапорачува мирување и локална примена на гликокортикоиди. Можат да се земат и нестероидни инфламаторни лекови и физикална терапија. Но секако, обавезно уште еднаш добро да те прегледа лекар а и ти убаво да раскажеш што поточно ти се случува и што осеќаш. ☺
    П.С. Ако е оваа дијагнозата, сакам Унгарски танци од Брамс кратко видео :P и ако не е, пак сакам видео.. :D поздрав и со помин ^_^

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    10.524
    Немам осетливост на допир и оток и затоа специјалистот рече дека не ми е ништо. Но после еден месец се уште ме боли и не чувствувам никаков напредок и не можам да свирам. Ако до 3 недели нема ништо подобрено, ќе одам пак. Ти благодарам, ќе се потрудам за Унгарските танци штом почнам со свирење :D

На MsMayaM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Dali e dozvoleno tinejdzeri da pijat dijezepam?

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    АКо има реална причина, да

7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Oд пред некој ден имам мачнини,како нагон за повраќање,поточно после пиење вода.Бев на хроно режим и мислев од тоа да не е,ама вчера и денес јадам нормално и после пиење вода пак исто.Пијам флаширана вода со години истата,да ли е од неа,да не сум презаситена веке,или нешто со желудникот?чудно ми е што не е после јадењето туку после пиење вода.Мислење?Некој со слично искуство?

8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Во последниве 10 дена сум настината, затната сум во нос .... некој вирус и сама се лечам дома, не сакам да пијам антибиотици.
    Последниве 3-4 месеци ми беа исполнети со страшен стрес....сега е сега нормализирасно околку тој стрес

Но изгледа срцево мое не е нормализирано. Осеќам тегоби, како стегање, забрзано чукање, тахикардии...

Сакав малку да оздравам па да одам да правам крвна слика и ехо, па си реков да не имал некој слични тегови или некој е запознат со такви симптоми, дали има место за паника....или ми е се од стрес.

Синоќа се напив б комплекс, нели велат за смирување е тој...но јас цела ноќ имав некоја тахикардија.
    Дали можеби и килограмите си го прават своето или да паничам

9. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    Земи лимон и исечи го на пола, земи една половинка и шмукај го.
    Ова ни е совет од професорка ;)

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Кај мене процесот со јачменецов некако никако да заврши. Ми се појави уште февруари некаде, периодично го снемува па после пак си се повторува еве сега веќе по трет пат ми се појавува.
    Инаку користев крема и капки ( Торбадекс) така мислам се викаа, но никако да ми помине. Значи пак си стои како грутка.

Совет некој , не знам веќе што да му ставам?

11. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    Јас на една мини операција бев, од тогаш ми се нема појавено. Зависно каде се наоѓа би ти препорачала тоа да го направиш. Со години веќе немам проблем со тоа.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    На завршетокот од окото, ама за операција некако ми е страв...

13. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    @Anna-Banana не е страшно, окото нема да ти го дираат. Ке стават само капки-анестетици да не осеќаш болка после некоја минута ти го средуваат делот, си праиш најнормален муабет со лекарите и сестрите. Не осеќаш ништо. Пошто мала бев не се сеќавам тачно колку дена имав газа на окото или ставав капки само.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    Ne mozes da go pokacis so trevki.Zemi terapija nekolku meseci da se napolnat rezervite na zelezo pa posle odrzuvaj go so hrana ...Samo go izmacuvas organizmot bez dovolno zelezo.

15. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    @kostadinka24 појди на планина неколку дена, но мораш и да зимаш суплементи за железо. Јас зимав едни грчки :)

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Девојки, пијам Олигогал Се за имунитет, еве 5 дена скоро.
    Се утепав од течности пиење а најмногу вода, претходно не пиев толку вода.
    Сакав да ве прашам дали некој ги пиел, имаат ли ефект?

17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    И јас имав ист проблем лани, среќа забарот ме прати директно на максилофацијална, бар да не лутам.
    Кај мене испадна дека проблем е камче во плунковната жлезда. И плунковните жлезди исто како и бубрезите и жолчката биле склони кон создавање камчиња (facepalm)
    Во светот, со ласер го кршат камчето, а кај нас чекаат ако ептен е големо да направат операција.

Како и да е, пиев тој период и доза амоксиклав за да се среди инфекцијата. Стекнав навика да пијам 2-3 литри вода на ден и секој ден со кружни движења да го масирам образот (отприлика кај што се шестки/седмици) Масажата најмногу ми помогна. Уште 2-3 пати можеби отеков, ама за среќа се среди. Секако и ден денеска го масирам образот превентивно, бар десетина секунди дневно е доволно.

На Nadezna123* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    155
    Имам денес некој пролив, се напив пред 30мин стрептоксозол може линекс да пијам заедно со него? И други совети ако знае некој...

19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Напиј се јаглен и ќе ти помине одма. Можеш и две три да испиеш вечерва, немаат никаква штетност.

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Здраво. Јас имам проблем со половината. Мислам дека е ишијас. Пред повеќе 6-7 години ме фати така, бев на доктор и ми рекоа ишијас е. Ми дадоа б комплекс и наклофен. Сега пак ми се појави. Многу боли. Веќе 3 месеци мака мачам, ама последнава недела ептен. Ставив Јакија, убаво ми доаѓа од неа. Пробувам некои вежби ама тешко. Некој совет од некој со слично искуство? Благодарам