Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Ако е многу малце покачен, неколку единици над граница не препишуваат терапија. Само следен месец се проверува пак.
    Мене за покачен пролактин никој млечни производи да не внесувам не ми спомна.А доста покачен ми беше,речиси двојно од границата.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    10.422
    На мене докторката моја ништо не ми спомна, преку друг тоа.На мене за акните ми е, да не ги тоа предизвикува оти џабе секоја козметика и третмани кога нешто одвнатре си работи.:(
    И така веќе се имам пробано, за да ги исчистам акните па ќе пробам и да не внесувам млечни производи барем некој период, да видам дали тоа влијае на пролактинот.Кога очајно бараш чаре, се ќе пробаш:(.

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Дали сте пиеле некогас Фромилид во комбинација со Декортин? Не го прашав докторот, заборавив, сега се чудам дали истовремено се земаат или треба да помне некој сат измеѓу. Многу ќе сум благодарна ако може некој да ми одговори ^_^

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Значи во последно време се случува од страна кај градите под пазувите тој дел да имам болки како да ме боде некој и се непријатни.Исто така и меѓу градите тој дел ме стега повремено.И срцебиењето ми е неуражмнотежено на моменти ми чука бавно срцето на моменти мислам дела ќе ми искочи.
    Можно е да е на нервна база ова?Си имам дома секојдневно нервози плус спијам по 4 саати на ден со недели и внесувам по 2л кофеин дневно.Можно е да влијае?Пијам магнезиум за мускулите и нервите и плус Б6 витамини и ми помагаат.

5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Истo бaш истo кaкo кaј мене , сaмo јaс кoгa бев нa интернист ми кaжaa декa имaм нaследенa тaкихaрдијa и прoлaпс , ми се aктивирa нaјвеќе кoгa имa прoменa нa време или aкo се зaмoрaм.
    Ти дaли имaш пoјденo нa интернист ? Мoжеби истoтo ги имaш и ти .
    Зa oвa мене ми пoмaгa тoa штo пијaм кaфе еднaш нa ден , не пушaм цигaри , пијaм вoдa и сoкoви цедени честo и јaдaм пo леснa хрaнa , никaкви aпчињa не пијaм бидејќи желудникoт ми е премнoгу oсетлив .
    Биди вo зaтемнетa сoбa тaкa нa тивкo и ќе се смириш истo и цеден сoк нaпрaви си oд лимoн , пoртoкaл и цитрoн мнoгу пoмaгa .

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Пред околу една недела почнаа на телово да ми се појавуваат малечки точки, секаде освен на нозеве, ги мачкав со прополис и со крема против алергии ама не поминаја. Сега се проширени и на допир се како шмиргла. Знаете што може да е ? Понеделник ќе одам на кожен ама се испаничив многу денес :worried: IMG_1117.JPG

7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    А те чешaaт ли ?

Вaкa изгледa кaкo дермaтит aмa тoј чешa јaс кaкo штo знaм .

Сo кaнестен мислaм декa ќе прoјде , мoже е инфекцијa , јaс имaв вaкa сличнo и сo кaнестен зa еден ден се изгубијa.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Epa jas i pusam i toa bajagi i kofein mnogu vnesuvam bidejki iam za ucenje periodov ne spijam doma se nerviram vo skolo se nerviram ne jadam kako sto treba pak ke izgubam kilaza.Mislev od toa da ne e.Vo familija za srekja nemame nekoj so srcevi problem, tahikardii aritmii i drugo ne veruvam deka e toa.Ke vidan za nedela 2 ako ne se smiri ke odam na lekar

9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Не знaчи декa требa вo фaмилијa дa имaш сo срцевa мaaнa некoј зa дa имaш и ти ,aмa тoлку кoфеин и кaтрaнoт oд цигaрите нaвистинa се кoшмaр зa срцетo :!:

Акo oд нервизa пoсегбувaш пo тoлку кaфе и цигaри , штo ќе прaвиш кoгa ќе зaвршиш сo учење ?
    Тoгaш нaместo дa уживaш вo живoтoт ќе требa пo лњкaри дa идеш , бидејќи не си бнимaвaлa кoгa си мoжелa дa спречиш .

Не ти збoрaм дa ги oткaжеш , знaм декa ќе ти е тешкo тoa нo нaмaли ги , кoгa сaкaш цигaрa , a скoрo си испушилa еднa , земи грицки ,лижaвче или билo штo , кoгa ќе сaкaш пaк кaфе , a си испилa еднo пред 1 сaaт , земи си кoкa-кoлa сo лимoн и тoa ќе те oсвежи и држи буднa.

На Оленка* и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Не, не ме чешаат воопшто
    Можно е да е поврзано со кандада некако ? Бидејќи неделава имав па да не се имам чепнато на кожава со канестенот во мачкање?

11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Кaнестенoт ќе ти пoмoгне ,немa сигoрнo дa те иритирa , a мoжнo е дa имaш некoјa инфекцијa нa кoжaтa , имa се и сештo пo прирoдaвa нaшa oти е мнoгу "чистa" .

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Да од нервоза.Пример пушам по 2 кутии дневно и пиам по 2л кафе за да сум будна навечер и тоаш сум најсконцентрирана.Морам уште оваа недела со тоа темпо.
    Фала ти:l:.

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Прoбaј сo кoкa-кoлa и лимoн ќе видиш пoвеќе ќе ти се дoпaдне тoa oткoлку кaфетo вo тoлку гoлемa кoличинa.
    :l:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Ама немој да се налутиш, ама размислуваш ти? Свесна си што му правиш на организмот и на што фрлаш пари?

Не се занесувај дека ти е поради стрес во школо, верувај, не е толку стресна прва година средно за да припаѓаш и да се занесуваш со по две кутии цигари.
    Здравјето никој нема да ти го врати, а на ниедна оцена нема да се сеќаваш штом ќе завршиш.

На sanjaeva, Оленка*, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Не се лутам фала за ова ќе размислам срцка :l:.
    Баш ќе пробам после имам и лимон и кока кола фала и на тебе:l:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Дали некој знае која е цената за коронарографија на срце во Државна болница? Како се изведува истата, дали е со анестезија и дали е болна постапката?

Последна измена: 29 мај 2017
  17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Околку 3 000 денари е само Кг ,а 6 000 ако се стави стент.Ослободени од плаќање се крводарители и пензионери со пензија до 12 300 денари.Ќе се обидам наједноставно да ти објаснам:)Се боцка артерија на внатрешната страна на раката (ако не може да се боцне на двете раце што ретко се случува се прави преку нога,боцкањето е на препон ова во ептен ретки случаи),анестезијата е локална и пациентот е свесен за време на интервенцијата.Се боцка со игла подебела од онаа за вадење крв и се става контрасно средство за подобро гледање,со жица се влегува до срцето за да се сликаат артериите.Се гледа нивната состојба и ако има потреба/запушување на некој сад се поставува стент.За тоа дали е болно зависи од пациентот колку издржува болка,дали докторот ќе боцне од прв пат итн. ама како и да е не е нешто не издржливо:)Се надевам ме разбра:)

Последна измена: 29 мај 2017
    На Baby-bubu му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Ти благодарам многу! :*

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    259
    Кај моја блиска личност, на надлактицата се појави синкав оток под кожата. Не е како бенка, туку ептен блед оток како кај нагноена акна. Секако ќе оди на лекар, но дали е можно да е нешто сериозно? Што гледам на интернет само некакви дијагнози за рак на кожата излегуваат, а воопшто не сакам да мислам на тоа.

20. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    @joy1
    Челово го изгорев со пегла, изгореното помина се излупи, ама бело остана.
    Има маст некоја што ќе помогне да не се познава толку т.е да зарасне бар малце ?