Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Матичен во Кисела Вода што работи со сини картони? И по можност и сабота?

2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Истиот проблем и јас го имам. Како главна заштита дефинитивно ми е фактор 50ка без тоа не излегувам. Гледам да не излегувам на сонце, ама кога морам, памучни и ленени блузички, и што е можно попокриена да сум. Кога ќе ми се направи таква алергија, ставам алое, смирува колку толку. И секако апчиња за алергија.

Anna-Banana likes this.
  3. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

На мм на горниот капак на окото му излезе нешто ко црвено, подуено е, а вели и дека малце го боли и му смета. Што да ставаме да не се зголеми уште повеќе?

4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Што може да биде причина за треперење на јазикот? Исто ко око кога ти "игра", само што кај мене нервот на јазикот два дена ми трепери и е страшно језиво.

Се плашам да не излезе нешто.. :(

5. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Како се справувате со променливото време? Ужас ми е...кафе пијам главата не поминува, вчера морав од 1 до 6 да бидам испадната мислам дека умрев после тоа, пијам Ц витамин секојдневно сега и Б6 ќе почнам, ако знаете некој лек би ви била благодарна :*

6. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Јас го имам истиот проблем,алергична на сонце дерматолог ми препиша крема за сонце 15 минути пред да излезам да ја ставам на лице,2 часа ме штити од сонце,кога ќе поминат 2 часа лицето да го исчистам со нежни влажни марамици и пак да ја нанесам на лице кремата е ЕСО козметик германска и навечер лицето да го мачкам со крема на Таива

Anna-Banana likes this.
  7. prominent

prominent Форумски идол

Ве молам за помош. Вака, последнава година ми се случи да не добијам менструација цели шест месеци. Многу одамна го имам поминато пубертетот така што знаев дека не може да биде нормално. Пред тоа исто така ми се случи нешто слично, само што тогаш траеше три месеци, па пак добив, и нормално ми траеше.

Зборував со гинеколог за ова и на крај излезе дека ова ми се случува од тоа што сум преслаба за мојата возраст и висина, и поради низок процент на телесни масти. Ми рече да качам некое кило ако можам, ама не ми успеа. Да напоменам дека цел живот сум слаба и дека не се ограничувам во исхраната, си јадам се`, и повеќе од доволно.

Овој месец повторно не добив, немам никакви симптоми дека наскоро би можела да добијам, така што сигурна сум дека повторно ќе ми прескокне менструацијата неколку месеци.

Нема шанси да сум бремена, барем во тоа сум сигурна зашто не сум сексуално активна.

Има ли некакво решение за ова и кои се опасностите од оваа нередовна менструација? Читав за остеопороза и многу се исплашив..

8. forumce

forumce Форумски идол

Внесувај повеќе здрави масти и холестерол, тие помагаат во создавање на половите хормони, а со тоа и регулирање на менструацијата. Повеќе јаткасти плодови, семиња, маслиново, риба, јајца, маслинки, зеленчук

prominent likes this.
  9. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Дали има некој што има проблем со граден кош? Не проблем но испакнат? Дали со вежби би дошол во нормала колку толку и ако да кои вежби ги препорачувате ?

10. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Не знам дали сега почнав да приметувам, ама вените на рацете, нозете, градите, насекаде почнаа да ми се познаваатт премногу. Ужасно изгледа, језиво. Немам ниакква болка, но ми се познаваат премногу, како проѕирна сум. Инаку имам блед тен, но сега ова изгледа страшно... Имам 18 год.. Почнувам да паничам премногу, избезумена сум. Имала некоја сличен пробле?Ве молам помагајте :(

11. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

И мене ми се прави вака во пределот меѓу прстите и ме чеша ;) инаку одам боса низ дома па мислев да не е нешто од прашинка..беше ли на лекар ?

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали ми е притисокот?Кога ќе излезам од дома,по некое време ми се затнува десното уше,а денеска двете ми се затнаа,бев ко поспана,како да ми се спиеше,мислев дека ќе паднам.

13. orevka

orevka Популарен член

Сигурно е до притисокот мене истото ми се случи сабалјево почнаа да ми зујат ушите малце фалеше да паднам и одеднаш како да ме фака дремка.
    Пиј вода многу кога си надвор ,обавезно кафе или кока кола.
    Доктори препорачуват за низок притисок црвено вино, ако имаш кај кого оди да го измериш.
    И времево не убива вака што има промени.Обавезно шешир,наочари и вода

GirlLove likes this.
  14. victoria

victoria Форумски идол

Некој совет за продуктивна кашлица.. Во рок од месец и нешто испив и оспен и сега завршив зинат.. И кашлам корнам.. Како од плуќа да кашлам. Секрет исплукувам, ама многу се оддолжи.. Носот не ми течи, други симптоми немам.. Што ќе беше ова не знам :(

15. orevka

orevka Популарен член

Ангал бонбони за лижење.
    И одма на лекар
    Или лиомн исцеди без вода и шеќер испиј го

victoria likes this.
  16. Jessica!!!

Jessica!!! Нов член

Zdravo. Od vcera cuvstvuvam bolka pod levata grada odma do rebroto koga pritiskam na nesto. Od sto bi mozelo da e toa, dali e mozno da e kila?

17. victoria

victoria Форумски идол

На лекар бев.. Од тамууѓи препишаа, зинат.. Ме слишна матичната рече нема ништо.. :(

18. orevka

orevka Популарен член

Епа неможе тоа одма да се отргне мораш да го третираш.
    Јас порано мн лупав такви апчиња али веќе не желудников партали си го направив и пак по старо.
    Кога сум болна мавам витамин ц,парацетамол,талотхот,лимон цеден без ништо и ангал за лижење.
    Или како викат старине клин со клин јас некад сладолед јадам или ладно пијам хехе

victoria likes this.
  19. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Доколку ти е нормалната конструкција на градниот кош таква, не можеш да влијаеш на неа. Зависи до поставеноста на коските кои го сочинуваат градниот кош: ребрата, пршлените и градната коска.
    Доколку не ти прави проблеми со дишењето и движењето не е страшно.

Штом си толку бледа, многу е можно да си анемична. Направи си за скоро време крвна слика во која покрај нивото на хемоглобинот ќе го испиташ и нивото на железото во крвта.

Под градите малку е веројатно, скоро невозможно, да се работи за кила.
    Може да си истегнала некој мускул штом те боли така на реброто.

20. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Женички, во сабота вечерта при одење во ВЦ забележав кафеав исцедок на гаќичките и мислев дека ќе добијам зошто датите ми се поклопија. Истото е и овие неколку денови со малку по зголемено крварење. Претходниот месец пиев антибиотици заради Ешерхија коли и овие два дена имам чувство дека цело време ми се мочка. Минатиот месец исто бев и на гинеколог и ми рече дека имам полицистичен јајник.
    Дали имам причини за грижи или да се опуштам?