Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ti blagodaram mila mojotopst maticen znaci laze mi vikase oti 3 dena me sleduva lo samo boleduvanje pa posle koga go molev da mi dade prioriteten upat za na ocen lekar da odam ne mi davase odvaj so sila a bolki imav vo ocite te koj me primal so prioriteten upat the ke sme videle nie pacientite za dve god Kako ke bilo so upatite nemalo tolku lesno da gi davaat I jas mu rekov samo to be se sekiraj jas si imam bolni oci I si imam dijagnoza I ke me primi dr sto mi ja slede taa dijagnoza jas se dogovoriv so nea sega treba da si baram nov post maticen lekar vo strumica zaradi vakviot odnos

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    10.535
    Појма немав каде прашањево, па ќе го поставам овде.
    Ќе одам на море, опасно е да се пијат витаминиве додека сум таму?

20216388_1577560742264895_391583121_o.jpg

3. Upintheskylol

Upintheskylol Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Деновиве пијам б - комплекс 3 пати во денот , но толку многу апетит ми отвараат што не можам да се исконтролирам, јадам значи премногуу. Дај кажете ми како да го регулирам со одредена храна или нешто друго?

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.089
    Допаѓања:
    204.229
    Слободно можеш да ги пиеш, ама и да скокнеш некое, нема штета.

Факт е дека б- комплекс отвора апетит и нема начин да го регулираш тоа, освен да прекинеш да ги пиеш.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. K!k!k0k0s

K!k!k0k0s Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    243
    Јас пијам од 5000 ie и го прашав докторот дали да продолжам и додека сум на одмор-ми рече ДА ама не секој ден,преку еден ден.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.946
    Допаѓања:
    81.625
    Појди кај матичниот доктор. :)

Можно е да си јадела овошје или зеленчук кој не бил добро измиен или некоја храна која се расипала (летно време храната не треба да стои надвор од фрижидер повеќе од 30 минути). Може да се јаде варена храна (ориз, компир...), кисело млеко. Се пијат електролити, постепено. Може и чај од нане, без шеќер. Мора да пиеш течност, најдобро чај, за да не дехидрираш. Јас сум пиела капсули Фурал, но не е добро да се зема лек на своја рака, туку по препорака на матичниот.

На aleksandra4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Луѓе уште од пред неколку години имам некои чудни болки под левата града, и тоа одвреме навреме, и да не сум нервозна, како да се стегна нешто внатре , како да се слизнува болката трае само неколку секунди, после тоа помислив можеби нешто од развојот на градите. Но после еден голем период немав болки, еве баш денес ми се случи и тоа само што зедов воздух и ме стегна нешто, дури и кога го испуштам воздухот ме боли,како да ми се стега нешто. На доктор ми е страв да одам, бидејќи некако имам лошо чуство, а не сум спремна да слушнам некоја лоша вест. Во период од 4 месеци сум со стрес и нервоза. Дали е можно нешто сериозно?

8. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @La.loca ми се има случувано и мене најверојатно е некое истегнување на мускулите. Не знам точно од која возраст но од дете ми се јавува. Некогаш може и месеци да минат да не почуствувам болка. Пред неколку години имаме еден период каде често ми се случуваше да не можам воздух да земам, мислев дека имам проблем со срцето, ме фаќаше анксиозно чуство. Бев на прегледи испадна се во ред. И сега пак кога ми се случува пак не сум спокојна. Ако болката ти е многу јака оди си на лекар, знаеш никогаш не е погодно време за лоши вести, човек никогаш не е спремен, треба да се провери и да се надеваме дека се е во ред.

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    @Arendelle поминувам низ тежок период , па да помине малце и ќе одам и несвесници имам кога станувам од кревет, ама да помини малце и ќе одам обавезно иначе вака мислам дека сум болна и се опседнувам со тоа. Сепак фала ти.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.688
    Допаѓања:
    17.635
    Здраво,здраво.Дали е можно да боли глава од преголем физички напор?

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    5.945
    Ме интересирa кoгa се земa зa oвa крв, и штo oзнaчувa :
    *хемaтoлoшки стaтус -трoмбoцити,хемaтoкрит,диференцијaлнa крвнa сликa,неутрoфили,лимфoцити,еузoнoфили,мoнoцити
    *Глуциден стaтус- глукoзa тoлерaнс тест, гликoзилирaн хемoглoбин
    *ензимски стaтус- АСТ,АЛТ
    *Хoрмoнaлен стaтус- тиреoстимулирaчки хoрмoн ТСХ

12. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Го имам поставено ова прашање но немам добиено никаков одговор, пак ќе го поставам со надеж дека некој ќе ми одговори, бидејќи сум загрижена многу и ме интересира.. Значи во последно време ептен ми се испакнати вените од брадавиците па се до кај рамењата, ми се познаваат ептен.. ја прашав мајка ми таа ми вели дека ми се познаваат бидејќи сум белаа, да може од тоа, но претходно до сега не ми се познавале и затоа сум загрижена..

13. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    90
    Пред 4 години мајка ми доби мозочен удар. Пред тоа немаше симптоми ни пак други здравствени проблеми. Потоа се откри дека имала некој проблем со срцето, па ударот бил последица на тоа. Тоа со срцето го среди, но и остана здрвена десната страна од телото. Нормално си ја користи, но малку ја чувствува. 80-90% и е здрвена. Масажи не и помогнаа. Дали некој знае нешто, било што, што барем малку ќе и помогне???

14. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.752
    Провери крв

На LittleGirl626 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    400
    Да.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. greenota

greenota Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Здраво девојки дали некоја знае колку кошта да се снима “панорама на цел рбет во 2п“ со плави картони? На страната на радиологија има некои цени: цена фонд:2275; партиципација: 240; цена комерцијална:1750 ама не сфаќам колку би платила јас ако одам со упат на државно? фала :)

17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.205
    Допаѓања:
    137.908
    само партиципацијата, значи 240 ден

На greenota му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Вака, мислам дека е добро овде да го поставам прашањето бидејќи гледам дека темава е доста активна.

Скоро 2 недели чувствувам градна болка при вдишување, а исто така и трпкавици по левата страна од телото и сето тоа е проследено со брзо чукање и благо пецкање на срцето. Па затоа ве замолувам за ваше мислење и совети.

19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    13.350
    Во најбрзо време да си закажеш преглед кај матичниот доктор.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zlatnaripka.

Zlatnaripka. Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Луѓе дали има било какво медицинско лице на форумов сакам да прашам нешто ?? Ве молам. Испаничена сум многу.:(