Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. meganbaby

meganbaby Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Незнам што се случува, на внатрешниот дел од ногата долу над стапалото кај џогланот(измеѓу него и тетивата на задниот дел од ногата поточно, десна нога) имам болка при допир, чувството е како да имам модринка и тоа огромна, а од надвор немам ништо, а кога ќе го допрам местото... да не ви опишувам. Веќе 4 дена, и не поминува, некогаш малку ќе намали површински, потоа уште толку поголема површина ќе опфати.. Никогаш се немам сретнато со вакво нешто, неможам да одам како што треба што и да облечам, што може да е ова? Му се има случувано некому, да помогне некако?

Оди си на лекар, не земај си никакви лекови на своја рака, не е играчка. Инаку магнезиум е минерал, а повеќе витамини би ти препорачала да внесуваш, ама преку храна, не претерувај со лекови, дури и обични витамини да се.

Последна измена од модератор: 6 август 2017
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Проминент да не имаш случајно проблеми со третиот крајник?
    Знам личност од моето опкружување имаше исто проблеми со телесната тежина, ниту грам не можеше да качи иако се хранеше солидно, откако го извади третиот крајник во доцните 20ти почна да става на тежина, и сега си има супер БМИ.

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Побарај да носиш Холтер за ритам (апарат кој се носи 24 часа,се лепат лепенки исто како ЕКГ).Додека го носиш работи си нормално не да се "штедиш",и запишувај на лист то си правела во текот на денот,на пример од 9-12 работев,12-13 јадев.Можеби баш тој ден нема да имаш екстрасистоли (кои инаку се јавуваат и при нарушена функција на тироидни хормони,испитај ако немаш до сега),не знам колку си во можност штом си надвор од Мк ама ако е тоа често подобро врати се.

4. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Првпат слушам за ова искрено. Немам проблеми од таков вид, барем не често. Обична настинка еднаш или двапати годишно, за среќа.. Мислам дека тоа е нормално.
    Колку повеќе истражувам на темава, толку повеќе паничам, а знам дека и стресот може да предизвика изостанување на менструацијата. Како и да е, и да е стрес, со месеци веќе да немам-не може да е во ред.
    Најмногу ме плаши остеопорозата. Морници ми поминуваат кога ќе помислам..

5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.586
    Не читај google дијагнози, туку сериозно фати си ја работата по лекари. Пробарај неколку мислења.
    Не паничи пред време, не си ја мачи душичката.
    Секој организам е различен, а и сечиј живот е со различни проблеми. Не знам какви стресови имаш, но до сега сум претрпела такви шокови и стресни ситуации ( за жал, многу посериозни од караница со дечко или тешки испити), но менструацијата никогаш не ми изостанала поради тоа.
    Полека без страв и нервоза и (доколку е можно) поддршка од најблиските ќе се среди се.

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    @kala21 @meganbaby @Annath
    Ви благодарам на одговорите.
    Испитано ми е се пред 1 месец, и крвна слика и тироида и екг, се е уредно. Се и препишаа на анксиозноста.
    Холтер носев пред 3-4 години исто така беше во ред. Никакви прескокнувања немаше.
    Ќе појдам тука на лекар, да ми направат екг, можеби ќе покаже нешто.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво Феминки,

Веќе подолго време имам подуеност на стомакот односно во долниот дел на стомакот и повеќе имам од десната страна па дури и проследено со болка..

Храната што ја внесувам е тврда повеќето јадам и овошје и зеленчук, но повеќето брза храна, тесто и сл раб.
    Порано го имав истиот проблем, но го решив со едни апчиња ми рекоа како некоја алергиска реакција на одредена исхрана и шеќери..

Сега направив ехо се е во ред освен гасови и надуеност во цревата и направив и тест за хеликобактер и тоа е негативно.. веќе нз шо др да испитам утре ќе проверам и крвна слика комплетно..
    Докторот ми даде терапија за подуеност и гасови, но некако не помага како првиот пат.. ми рече дека морам да ја променам исхраната, но тешко ми оди, се трудам јадам ориз, млеко наутро со мусли и такви раб..не сум скрос на тврда исхрана.. газирано пијам поради нискиот притисок, а кафе неможам ми смета.. исто со благово тешко ми оди.. а и се поправив последниов период пошо бев ина одмор и нормално се опушташ :)

Докторот ми препорача и намалување на телесна тежина..
    Исто бев и на гинеколог направив ехо се беше во ред. Веќе др не знам и што да испитам редовна менструација се ми е то во ред.

За недела дена одам надвор од државата на подолг период, се плашам како ќе одам.. ваши сл проблеми и совети можеби од што ви поминало..

Последна измена: 6 август 2017
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Исфрли ги глутенските производи од исхраната, како и млекото и млечните производи, само повремено пиј јогурт збогатен со пробиотици. Исто исфрли и преработени шеќери, наутро на гладно пиј чаша млака вода со лимон и ѓумбир.
    Види дали ќе има промени, јас верувам дека ќе има. Подуеноста може да е резултат на нетолеранција на млечен шеќер или протеин, како и нетолеранција на глутен. Пробај барем една недела да се храниш на овој начин, па ќе видиш дали има промени.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.174
    Ангел јас ваква болка имам од кичмата. Ама јас имам дискусхернија со лумбален ишијас. Провери кичма, нерв некој.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Абе ми помина, супер се, здрава, права среќна, и еве ме денес, штом седнав на столчето на работа се врати. Нервот е, јасно е веќе ама не ми се брза нешто, преку глава ми дојде цела шкрипам :D Ме уби седечкава работа. На масажи одам, кога ме измасира или ми е подобро, или полошо. Намерно им потенцирам секој пат дека најпроблематичен ми е долниот дел од грбот, останатите делови сами си ги наоѓаат, цела сум здрвена.

Кога веќе почнав со рбетот, препорака за еластичен појас за грб? Неќам магнетен не ми прават ќејф некако, чисто еластичен. Да барам по продавниците за ортопедски помагала?

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.174
    Не знам, јас не носам. Може @Dust знае да препорача некој?
    Мој совет е на неврохирург и да се снимаш на магнетна.

На Dust и DAngel им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Пред oкoлу неделa денa се рaзбудив сo пaрaлизирaнa деснa рaкa, oкoлу еднa минуткa не јa oсеќaв нa мене, пoтoa ми се oпушти, пa се беше oкеј. Вечервa oд спиење ме рaзбуди нештo сличнo сaмo штo немaв циркулaцијa ниту нa деснaтa нoгa, тешкo ги движев, кo здрвени дa ми беa, нo среќa зa брзo јa пoврaтив циркулaцијaтa. Кoгa oтвoрив нa интернет прoчитaв свaштa, сегa не мoжaм дa зaспијaм. Дaли нa некoј му се имa слученo нештo сличнo? Нa лекaр секaкo плaнирaм дa пoјдaм.

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715

Јас спијам лошо, па некогаш се будам со вкочанета рака, целата ми е отрпната, како да не е моја.
    Постои голема шанса вкочанетоста да ти е од неприродна положба на спиење, ако си легнал над раката или ако лошо си ја наместил ногата.

На Ketchup, lost123 и Arthur им се допаѓа ова.
  14. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.412
    Истото сакав да го напишам и јас, многу често ми се случува тоа, посебно дека спиам со рацете под перница и кога се разбудам буквално не ги чуствувам.

На Rebecca_R, Ketchup и Arthur им се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    И првиoт и втoриoт пaт ми се случи дoдекa спиев нa грб, oбичнo рaцете ми се нaд глaвa скрстени. Oвa вчерa ми се случи еден сaaт oткaкo си легнaв, се рaзбудив вo истaтa пoзицијa штo знaчи декa не сум мрднaл пa мoже и oд тoa дa е. Другo штo ме исплaши беше тoa штo врвoт oд прстите нa рaцете ми беше сoбрaн oнaкa кo кoгa си пoдoлгo време вo вoдa...

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Па веројатно е тоа, и дечко ми спие со рацете прекрстени над глава и му треба време додека да се врати циркулацијата и да почне да ги чувствува рацете.
    Сепак оди на лекар, а друга причина зошто би можеле прстите така да ти се соберат, не ми текнува.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Под едната пазува ми излезе нешто како акна која ме боли и пече , а не можам ни стик да си ставам, на лошо место е. СОвет некој ???

18. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.412
    Здраво,
    Утрово ми се случи нешто што до сеа не ми се случило. Се разбудив, станав да одам до вц, само што се исправив од мене падна огромна количина засирена крв. Цела ама баш цела бев крв, како станав да одам до вц додека стигнам нозете не ми беа бели туку црвени и цели млазници крв. Се исплашив многу, втор ден ми е добиено, ми течело многу но ова до сеа не ми се случило никогаш. Може да нешто не е во ред?

19. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.407
    Допаѓања:
    77.695
    Од топлото може да ти е. Преку лето и јас имам таков проблем.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Се согласувам со @macka91 од топлото ти е. Мене секое лето ми се случува така, не се плаши.

На lost123 и macka91 им се допаѓа ова.