Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ми се направи на горниот капак над окото, кај што се превиткува, некое зрнце на допир е тврдо и внатрешно многу, ако не го допрам не се гледа. Не ме боли само е непријатно под прсти, го чувствувам како на око, а инаку мрда со капакот лево десно. Веќе одреден период си стои, мислев е јачменче и ќе помини, ама веќе страв ме фаќа. Што можи да е и дали има некој искуство вакво?

2. Srnicka17

Srnicka17 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2017
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    23
    Здраво женички. Дали можете да ми посочите некој добар невролог во Куманово. Најважно ми е да биде добар и приступачен човек.

3. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    kolku godini si?
    za da pokacis telesna tezina treba da vnesuvas 2 grama protein na 1 kg telesna tezina i 5 grama jagleni hidrati na 1 kg telesna tezina. mastite,zdravite masti badem lesnik orev kikiri,tie masti treba da ti iznesuvaat 1 gram na 1 kg telesna tezina. porucek rucek vecera i + 2 obroci proteinski,jaglenohidraten sejk. bez razlika dali e sejk od gejner ili sejk napraven od domasni produkti.
    ako tezis 50 kg- 50x2=100 grama protein sekoj dneven vnes.
    50x5=250 grama jaglenihidrati sekojdnevno.
    50x1=50 grama masti sekoj den. i ke kacis tezina itoa kako :) pocni sega esenta. kolku pomalce masti i jagleni hidrati vo organizmot tolku povejke problemi,nesonica,vrtoglavica,nacuenost na zeludnik,pad na energia za 50%.
    mastite nikak oda ne gi izbegnuvas goga si vo ciklus.
    magnezium,cink,kalcium+b6 2 nedeli da se pijat bez pauza i ke vidis kako ke se nakrenis ;)

4. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    5.687
    Од синоќа чувствувам изразена болка на левата страна од половината. Денес уште повеќе ме боли.
    Мислам дали е од промаја со оглед на тоа што спијам со отворена врата или може станува збор за песок/каменче во левиот бубрег затоа што болката почнува да станува неиздржлива..
    Некое мислење околу ова?

5. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    zdravo na site.
    imam 26 godini i pred 3 godini na desnoto oko mi se pojavi kako svetlina,prvo pocnuva od od dolnio del na okoto i posle 5 min pocnuvat da mi se pojavuvaat kako svetukli pred okoto. isto koga ke gledame vo svetlo i naednas vlezime vo temno. tie svetukli traat okolu 20 min,i koga ke pomini vidot se vrajka vo normala i mi se pojavuva mala glavobolka na levata strana. koga bev na ocen lekar mi rekoja deka so vidot nemam problem. kako sto citav na net mislam deka stanuva zbor za okularna migrena. maticniot smrepa nejzini knigi veli deka migrena nemam poradi sto migrenata se karakterizira so golemi glavobolki povrajkanje a kajmene tie simptomi gi nema. ova go dobiv od pregolema izlozenost pred kompjuter. pred 3 nedeli bev pak an ocno vidot mi e dobar nesum za naocari. dali nekoj imal vakov ili slicen problem i dali se najduva resenie?

6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Ти благодарам за советите, но се` ова што го кажуваш го имам пробано. Погоре напишав дека во ништо не се ограничувам, посебно па не во јаглени хидрати, ми се случува на ден и повеќе од пола леб да изедам. Месо, јајца, чоколади, јаткасти плодови, полномасни млечни производи, сето тоа го консумирам секојдневно. Имав пробано и со гејнер, без резултат.

Инаку, моментално тежам само 43кг. Циклус се` уште немам.

7. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    ako si seuste vo rast vo pubertet malce e potesko so klavanje na telesna masa. ke ti treba vreme. meseci 5-6!
    prodolzi so jgh i mastite drzigi na visoko nivo. mozis da pocnis i malce so teretana. i godinite igrat mnogu golema uloga vo zgolemuvanje na telesna masa :) ist problem imam :)

8. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    :D Одамна го поминав пубертетот, во средината на 20тите сум.
    И во теретана одев едно време, џабе фрлено време и пари искрено. :) И онака мразам се` што е поврзано со спорт и спортски активности.

Да се надеваме дека ќе качиме некое кило, наскоро... :?:

На tribulus му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.724
    Не знам дали е прашањево за тука, но веќе почнувам многу да сум загрижена.
    Во последно време на ногата на прстот домалиот на истото место секогаш да имам како исекотина, не знам како да го нарачам тоа... Како исечена сум, крв нема, а не сум се исекла никаде бидејќи не е можно на истиот прст на истото место дури и на истиот датум од месецот повеќе пати.. :worried: Може е некоја болест? Минатиот пат памтам ми се појави на 14-ти и 15-ти јуни и еве сега исто во август. А ме боли исто како кога ќе се исечам...
    Ве молам ако некој знае нешто за ова да ми одговори, многу ќе сум благодарна.

10. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Пред некој ден носев лубеница во кесе во рака од продавница до дома, значи околу 5 минути.
    Од тогаш до-малиот прст на левата рака ми е во трпки-трпки. Треба ли да бидам загрижена?:?:

11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.896
    Кaкo дa гo читaм мм. Истoтo му се случи. Не се грижи, земи мaгнезиум сo б витaмини (ќесички кoј се рaствoрaaт вo устa) и ќе пoмини.

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    29.441
    Веќе неколку месеци го имам проблемов и не знам дали е загрижувачки. Вилицата ми се изместува и ми крцка, дури заби едвај мијам зошто не можам да ја отворам устата. Дали да се обратам кај стоматолог? Чаре има? Што може да е причина?

13. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Веќе некое време имам проблем со кичмата. Поточно ме фати ишијас, бе болеше левата нога, болки во половината не ни чувствував. Е сега е обратно. Бев кај една жена ме намести, многу ме ослободи, но сега имам болки во половината до опашната коска. Прво што ќе пишам веднаш ми излегуваат тумори и најстрашни работи на свет, па затоа решив да побарам некое искуство од тука со ваква болка. Значи кога лежам не ме боли ништо, половината ми е како вкочанета, а опашката ме боли и на допир. Пред 3 дена се вратив од одмор, таму не ме болеше...Си велам да не ме заболе и од премногу возење...1000 км пат поминавме во рок од 7 дена. Додека пливав ништо не ми беше, само некои болки во половината, после 6 дена ме заболе кај опашката...Ме боли како да ми е набиена, не внатрешно под неа или нешто така.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Сублуксација на виличен зглоб, си го изместила некако, а чаре е да се намести, кај искусен стоматолог, максилофацијалец или орл доктор.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    toa se desava od premnogu sedenje. izbegavaj sedenje na tvrdo nekoe vreme i ke se sredi. popijaj magnezium kalcium i cink 2 nedeli ke te opusti. ne e isijalgicnost toa. kaj site se desaava toa od premnogu sedenje ili stoenje prostum. fakticki nabieno e mestoto. na mestac mozi samo da te zaleci no ne da te izleci. ne e strasno samo treba vreme za da pomini :) bolka vo noga ili zdrvuvanje se javuva pri golemo opteretuvanje na kicma. a najcesto idi od prostum stoenje,promaja,dolgo sedenje na tvrdo. i najmnogu pazise od ladno :) nisto ne e strasno kaj sekoj se javuvat bolki vo kicma bez razlika na vozrasta.

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Девојки ајде некој совет.Може не ми е ништо али паничам таква сум по природа.
    Веќе некое време станувам од спиење за на раб. и одеднаш склет ме мава а сега кога ќе ми дојде склет осеќам како игли да ми искачат од вратот.Додека сум во автобус почнува главата да ми тежи и да ми паѓа и кога ќе се симнам од автобус исто.Некогаш ми се случува главата да ми прска или во задниот дел или напред челото,ми се тресат рацете без некаква причина.Многу спијам како ненаспана сум.Потоа пушам цигара на пауза или чекам бус после раб неможам да стојам на нозе не ме држат не е секој ден ова.
    Што може да ми е ??Некој ако слично вака му се десило добро ќе ми дојде совет од тој член.
    фала

17. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.771
    Притисок имаш мерено?

18. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Не сум мерела одамна ама знам дека имам низок притисок.

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    А шеќер имаш мерено? Или крвна слика комплет? Можеби е ниско железо, хемоглобин, шеќер. И мене така ми се случуваше кога ми беше лоша крвната слика.

20. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.771
    @orevka можно е и од низок притисок, а и форумче е во право. Испитај крвна слика.