Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    mene mi se desi vaka zimata 3 dena ne mozev ni od krevet da stanam mi napravija 300 analizi ispadna nervozni creva.Idi to pobrzo proveri se da ne ispadne nesto poseriozno

2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Може не е за тука но пак ќе прашам.
    Ми се појави некое топче на лицето под кожата внатрешно нешто кога ќе го допрам ме боли.
    Можно е некое внатрешно влакно кое неможе да ја пробие кожата или е нешто друго?
    Можеби некој знае?
    Прв пат нешто вакво ми се случува на лице.:(

3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    И мене пред скоро ми се појави и се повлече... Не беше влакно пошо сум женско и на лицето не ни имам влакна...Следи го дали ќе расте. Би требало да се повлече, ако не, оди на лекар

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Паднав , се удрив мн.јако , при падот како да ја превиткав раката, надлактот е во прашање. Не е скршена бидејќи ја движам. Ама имам огромно црвенило на надлактицата. И местото е многу топло. Дури и врело. Ставав малку лед.. и павловичева и ставив.
    Ама при движење накај себе(градите) како да имам притисок и нема шанса да ја приближам, мн боли.
    Е сега, сигурно ќе ми помодри,пожолти... што да ставам?

5. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Откако се разбудив сабајлево, почувствував дека при допир ме боли кожата на левата страна на лицето, левото око,челото до пола, една точка на главата и внатре увото. Значи болкава е површна и чудна. Исто така кога ќе кивнам ме заболува левиот крајник и увото. Можно е да е од настинка или промаја или нешто сл ?

6. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.424
    Истите симптоми ги имав јас пред некое време, излезе дека сум имала гнојна ангина.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Баш сега се гледам во огледало и левиот крајник ми е поголем од десниот. Ќе видам ако не ми помине до утре, ќе појдам до кај матичната. Фала ти многу.

8. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Имам температура 37,5 веќе 8-9 дена, но немам други симптоми на кашлица и слично, само повремено гушење и проблем со голтање иако не ме боли грло. До што може да е проблемот?

9. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.424
    Крајниците ти се, зошто болките ти се само од едната страна.
    Јас дента примив инекција и следните 3 дена ми ги препишаа Азибиот апчиња, би те советувала да отидеш побрзо да не ти се развие повеќе.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Зашто седиш со покачена температура толку денови дома ?
    Утре појди си на лекар, не се малку денови. Земаш ли парацетамол?

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

Бев на лекар пред седум осум дена ми рекоа вирус некој, настинка..ама мене не ми е ни едното ни другото. Ниту грлото ми е црвено ниту кашлам ниту кивам, само качувам температура и ми е лошо. На гугл сите симптоми упатуваат на леукемија или рак на бели дробови.

Утре ќе правам крвна слика да видам што е работата ама не ми изгледа работава за океј. Башка докторот не знае што ми е, и вика може сешто да биде..Не знам ќе се збудалам веќе.

12. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Не гуглај симптоми, може да испадне дека си мртва веќе неколку дена, интернетот е чудно место :rofl:
    Не паничи, со таа темература и без други симптоми и јас ќе ти речев дека е вирус.
    Малку да ти е послаб имунитетот, и ќе закачуваш и најобични вирусчиња од кои инаку телото би се бранело.

На buba4e89, lost123 и Nalayan им се допаѓа ова.
  13. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

@MagsDestiny

Да, но проблемот е и во тоа што јас сум анемична и тоа многу ме плаши, да не прогресирала болеста и прераснала во леукемија..Во секој случај, фала ти најмногу на свет за одговорот. Ќе одам утре во секој случај да се осигурам. Не си свесна колку ми помогна со овие неколку реченици за бар да отспијам неколку часа и да се одморам. Голем поздрав до тебе. :hug: :l:

14. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Ете, гледаш дека не треба да гуглаш симптоми?
    Анемијата е знак дека или ти е намален бројот на црвени крвни зрнца (еритроцити) во крвта, или дека е намалена количината на хемоглобин во нив.
    Леукемијата е болест предизвикана од преголема количина на абнормални бели крвни зрнца (леукоцити).
    Едното со другото немаат допирна точка.
    Еве и јас сум анемична - всушност би се изненадила од тоа колкав е бројот на анемични лица.

Ти направи си крвна слика, добро е да правиш редовно дури и да немаш никакви проблеми, ама сакам да ти кажам да не се паничиш за без врска, бидејќи не е истото :)

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Докторот не знае што ти е?хахахахахахаахахах морав...и како може да ти рече сешто може да ти биде?ццццц 10 год.како што немам посетено доктор нема ни во иднина да ме видат,не читај на интернет секој што сака си прави и пишува,види според крвната слика,ако не знае докторката да ти ги протолкува резз.мислам има таква тема,тука ќе ти кажат (facepalm):rofl:

16. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Нели сега скоро правеше крвна слика, рече дека си само анемична. Полека, не паничи, можно е да ти е паднат имунитетот, а сега владее вирус па така телото се брани. Мајка ми одеднаш така ја стресе, ни болно грло, ни ништо.
    Ајде провери се утре, па ќе ни пишеш. Немој да паничиш само.

17. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Здраво. Пред два дена ме касна пчела (веднаш го извадивме тоа што останува во кожата). Имав само мала точка и плик, како кога каса комарец. Му ставив мраз и веднаш го снема. Еве после два дена ми се појави оток и ме боли по малку. Дали е некоја алергија?

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Најверојатно да.
    Стави крем Синопен или маст Бетаметазон или Декотал. Апче ако имаш некое против алергија напиј се. (Лоратадин, Цетиризен, Ринолан) .. Би требало да ти спласне отокот ама ако приметиш и во дишењето мака најдобро да одиш на лекар.

19. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    @Βικτωρία @MagsDestiny

Девојки, проблемот е што јас немам ниту еден друг симптом на настинка освен качување на температура. Немам ниту кашлица, ниту кивавица, ништо. Туку само проблеми со голтање и дишење со температурата, и чвор на злездата кој ми го најдоа вчера.. тоа е она што ме става во мисла и плаши. Исто ми е премногу страв утре кога ќе одам на инфективно за да се направат дополнителни испитувања покрај овие денес кои ги направив а за кои не добив резултати, да не ме задрзат во болница. Проклето нека е веќе се. Дванаесетти ден сум со температура и никој не знае да ми помогне. ;( :@

20. Upintheskylol

Upintheskylol Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Каква штета може да имаш ако ( поради хх причини) прекинеш да пиеш антибиотик?? Во случајот се работи за клиндамицин.
    Ве молам за одговор итно ми е.