Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @JuLleE не се секирај не мора да значи дека има нешто, има некои луѓе што се по "лути" на рана. Ако раната е ма место што често го движиш, се двои кожата и потешко зараснува, затоа и ги шијат раните во болница ако отидеш, и да не е страшна ќе и опнат конец за да не се отвара. На пр кај мајка ми загнојува секоја рана, ама секоја и најмала, цел живот е таква и тоа е. Не се секирај

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Да е шеќер во прашање, верувај ќе имаше и куп други симптоми (умор, изразена жед која не се гасне, сува уста, непријатен телесен мирис). Чисто за ти да се смириш, уште утре оди да го провериш шеќерот во некоја дежурна лабораторија.

3. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.268
    Во последно време имам болки во десниот колк, осеќам како да ми е фатено нешто ме стега, а кога ќе ја размрдам ногата се слуша крцкање и тоа силно .
    Ми се случуваше тоа кога физички бев активна и поминуваше кога се одмарав но сега секој ден е исто, дури неможам да спијам на секое вртење се слуша крцкање проследено со болка, и кога се наведнувам исто така ме стега во зглобот
    Ве молам за некој совет

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    259.238
    Правев пред месец дена, се е во ред. Раната една е од Велигден, она од бричот заздравуваше година, две.

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    3 месеца како имам чувство во грлото кое е чудно.
    Поточно како кога жвакамр мента жваки или бонбони и по нив се напиеме вода. Како ладно и чудно чувство.

Што ли е т0а?

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    173.403
    Каков е тој треман со матчни клетки за зачуввање на колената?
    Земале крв, не знам што правеле, веројатно ја преработувале иии .. дотука разбрав:sweat:

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Не е третман со матични клетки, туку ПРП третман. Се зема крв од пациентот, се става во посебни епруветки и се центрифугира. Плазмата што се добива е збогатена со факторот за раст и регенерација на клетките (од тромбоцитите мислам беше тој фактор) и се вбризгува на соодветното место. Тој фактор делува на присутните матични клетки да создадат нови наместо старите клетки на тој орган, фактички се обновува (матичните клетки се дефинираат според местото на кое се наоѓаат). Вака се лекуваат доста проблеми со зглобовите, дифузна алопеција, се прави фејслифтинг... Предност е што се зема крвта на самиот пациент, со што нема можности за алергија или несакани дејства. Доста се фалат со резултати од ваквите третмани, ама не е ефикасно кај сите, зависи од затекнатата ситуација.

На ninavila и Dust им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    173.403
    Па Темелковски толку ми објасни, трча тој ..3 збора 3000д му вредат. А и јас толку слушнав, толку кажа де - рече: третман со матични клетки..4 збора биле, ај не три:D :lol:

Сега кога бев за солун во бус пратителот збореше за третманов, неа не и помогнало баш..ама не ја распрашував што и како, ми беше незгодно..

Мајка ми прими по 5 остенил во секое колено, ем се изнадававме пари ем сега и ова со третманов и го рече.. Па како што е медицинска сестра, Миле паника не и е рамен, седнала денес и цел ден ќути:sweat:
    Жени:lol:

За месец ипол сме на контрола, ќе решел тогаш што понатаму..

Фала ти:hug:

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Не е страшен третманов, кажи и дека и забариве сега се обучуваат за ова, за да прават фејслифтинг во ординација ;) обуката е само боцкањето (земањето крв и вбризгувањето на плазмата). Не е ни болно. Ама за успех не знам колку има, пошто мислам дека нема доволно релевантни истражувања за да се потврди или негира успех. А не боли воопшто, ќе ја анестезираат кожата претходно и ништо нема да осети.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    155
    Страшна главоболка денес и омаласкасност, не знам колку вода испив за да бидам свежа, еспресо и пак ништо. Телово ми е здрвено, имам проблеми со глава кога се менува времето ама исто е врело е и денеска

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.710
    Допаѓања:
    40.084
    После породување многу повеќе ми отекоа стапалата и како да ми трнат. Нормално ли е?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Ќе помине, за неколку дена ќе бидеш како нова. Мене со вториов царски така ми беше, а со првиот не.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Два - три дена грлото ми е надразнето. При голтање ме боли највеќе. Ме тера цело време да правам не знам како да објаснам, како онака кога гласот ви е граздав па правите м-м хаха. И уште толку го дразнам. Пијам чај, еве супа јадев, купив прееска ангал, ама нема многу фајде. Ваш совет?

14. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.424
    Втор ден денес, наеднаш почнува да ми се врти и работите како да ми се движат. Гледам тв пример и почнува да ми се врти. 30 секунди и ќе помине, втор ден и вечерва пак. Што може да биде? Се загрижив.

15. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    155
    Ako ispijam alkohol i po 2-3 saati tajlohot ili fervex ima nekoja vrska?

16. SleepyBeauty

SleepyBeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Ќе ве молам за совет и слични искуства доколку некој има. Внук ми, 6 годишен, неколку пати во краток период има крв во столицата. Имаше вирус претходниот месец, се исцеди десет дена со пролив и тогаш прв пат забележаа крв ама и очекувано беше и докторот кажа. Пред недела дена повторно забележаа крв која е светло црвена и е на крај од изметот и газето(се извинувам ама за појасно да кажам). И денеска повторно, само повеќе од минатиот пат. Земан е упат и за копрокултура и лабораторија, но тек од понеделник ќе биде се тоа, а место не не држи. Некој ако може да каже од што би можело да се јави ова, слично искуство... Фала однапред :)

17. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Здраво девојки сакам да вее прашам нешто, се извинувам ако е глупо прсшањето. Сакам да се возам на жичара но неодамна ми е дијагностицирана астма , дали е можно да ми прави проблеми со дишењето качувајќи се на поголема надморска висина?

18. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    pritisokot ti pajga naednas i se javuva vrtoglavica i toa ti e znak deka treba da pies mnogu tecnost. istiot problem go imam.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Вака девојки ми требаат итно повеќе мислења од сите што сте имале сличен проблем како мојот.
    Ова ми се случува веќе втор пат и сум стварно загрижена.
    Минатата година исто овој период ми се појави на едната усна како поткожно топче кое по неколку дена или недела дена максимум(не ми текнува точно) порасна огромно, односно цела усна ми беше дупло поголема од тоа што е. Внатре беше полно со гној. Отидов на гинеколог, ми зеде брис, ме гледаше на ехо и се што ми рече беше дека било иритација од депилација или влажни марамчиња. :^) Не ми се веруваше некако таков огромен проблем само од бричење долу. На депилација не одам. Ама ајде си реков, само нека помине чудово. Ми препиша антибиотик и вагиналети. Ги примав. Гнојот истекуваше преку две дупчиња што ми се направија на кожата и уште неколку пати пак се полнеше и потекуваше усната како претходно. Значи се истрауматизирав, никогаш такво нешто не сум имала. Тој период не бев сексуално активна ама имав прекинато врска набрзо па си мислев некоја пренослива болест да не е. Излезе дека не било наводно.

Е сега една година помина од тогаш, немав ништо се беше океј се до пред неколку дена. Изгледа температура имав качувано две ноќи по ред, жешко-ладно по цела вечер и жива вода се правев испотена. Прекина тоа и гледам пред некој ден, како поткожно ми се направило долу близу отворот на вагината, ме болеше малку ама не му обрнав внимание, значи во рок од два-три дена еве потеков пак речиси како претходниот пат. Исто забележав горе на препоните во близина на јајниците во тој предел одприлика како малку потечена жлезда и болна на допир.

Ваши искуства?:(

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Од лани детево кога ми повраќаше еден доктор на детско ѝ тоа педијатар ми даде реглан сируп. Е сега детето пак ми повраќа пак му давам реглан ѝ ѝ кажувам на матичната на синот ми вика повеќе да не даваш таков сируп. Што е работата што е толку штетен овој сируп