Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Какви се по боја?
    Може станува за поткожно влако, но може и за кондиломи.

2. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    59.498
    Не знаев каде да го поставам прашањето затоа ќе прашам тука.
    Имам рана овулација 10-11 ден, имам нормален менструален циклус 28-29 дена. Дали може овој месец овулацијата да ми е доцна, 21-22 ден ? Не сум упатена околу ова прашање, ако може некоја членка да ми одговори.
    Фала

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Може. Не е секој месец точна како саат, може да има отстапувања. Најточно гинеколог ќе види.

4. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    И мене вака ми беше пред некој месец имав доцна овулација ,али сл месец се нормализира еве и овој месец е редовна овулацијата исто како на тебе само што ќе ми заврши менс. после 2-3 дена овулација

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Помош
    Некое време веќе колку и да сум уморна и да ми се спие ќе заспијам и потоа цела ноќ станувам се вртам неможам да заспијам па ќе заспијам па пак ќе станам и сабалјето кога треба да станам за на работа се осеќам како да сум се вратила од работа,а не како да сум станала од спиење ова ужасно ме мачи.Што да правам?нешто да се напијам имам прочитано б комплекс било добро за добар сон.
    Додека ова се дешава имам почесто главоболки и големи болки во слепочници знае да ме фати главата позади или само едното уво ненајдено да ми свири силно и да престане во тој момент се губам.
    Може сето ова не е поврзано незнам али почнува да ме плаши.Понекогаш очите ги осеќам како потечени да ми се .
    Се прашувам да не имам очен притисок.Дали некоја знае како се проверува очен притисок?
    фала девојки

6. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Земај Б6 за смирување, опушта.

7. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Едно време мислев да земам дизејпам али ич не сакав и не земав и затоа сеа побарав совет некој од вас.
    Незнам што ми се случува не спијам ич ,се ме боли,триста чуда сонувам некои глупости ,ќе станам и после едвај заспивам
    Од што може да биде сето ова?
    Во аптека да кажам дека ми треба б6 витамини?

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @orevka побарај подобро нешто природно за добар сон. Мелатонин, валеријана, маточина, алкалоид имаат билни таблети Лунерба се викаат, ќе ти препорачаат нешто од аптека.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Да, Б6 на Алкалоид.
    И јас ги пијам кога имам проблем со спиењето , и мене ми помагаат многу.

10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Најверојатно ти е јачменче.. мене често ми се правеја порано па дури едно и летово :)

Боли, црвено е, отечено ?

Ставај облога топла или варено јајце дури е топло во крпа.. со тоа се намалува ако станува збор за ова немаш потреба од доктор.. се прават внатрешни и надворешни..

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    @DAngel после работа обавезно идам во аптека незнам како ќе издржам на работа катастрофа сум немам рамнотежа ни во нозе ни во раце,подочнаци огромни ,тахикардија налет веќе.Баш ќе ги прашам за нешто на природна база др не сакам мразам апчиња.Фала ти за советот.

@Maja95. ќе земам и б6 добро ќе ми дојде.
    Се надевам ќе помине за брзо,ми треба одмор и сон.

Сакав уште да ми дадете добар очен доктор,бев на едно место таа ми вика од замор ти е е како од замор во 8 сабалје да не гледам?
    Фала ви многу девојки

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас сум презадоволна од др. Роза Ангелова, сега моментално работи во поликлиника Медика Плус, ама ѕирнав на мој термин на страната, нема слободни термини.

13. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    @orevka
    Ти ја препорачаувам Проф. Д-р Софрониева Ивановска Гордана . Ординацијата и е во Тафталиџе2 , а
    оптика Визус е нејзина.

14. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    @DAngel баш во медика плус тоа ми го рекоа незнам како се викаше докторката со црна коса малце така се понашаше строго незаентересирано.
    И затоа сеа барам ств добар доктор зашто може не е до очите ,а може и е до нив некогаш ств не гледам .
    Фала ти

@Maja95. фала ти за препорака и така ова ми е во близина на работното место
    кажи ми како е со плаќање прегледи и сл?
    Да напоменам дека на момент како со игла да ме мават во слепочница во тој момент окото ми се затвара од болка

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не знам дали е оваа, мислам не беше црна. Стара е оваа, пред пензија е. Таа ми ги даде првите наочари пред 10-11 години и од кога смени поликлиника сменив и јас неколку доктори и сите само потврдуваа дека ми дала совршени очила. 10 години не ми порасна диоптерот. Сега скоро бев пак и ептен со доверба отидов. Веднаш ме препозна. Вика боја на коса си сменила, а пред 9-10 години само 2 пати сум била кај нејзе. Беше ептен фина и ме прегледа убаво, ми смени наочари за појаки и вкупно саат време ми требаше да им се навикнам. За стручна е стручна ептен. Битен е страшно диоптерот што ќе ти го дадат, ако го утнат ќе ти расте неконтролирано.
    Ама дај плс кажи ми дали е таа :) битно е да се знае кои ни се доктори, нели :)

16. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Оваа беше млада накај 30 год негде незз точно али култура нула ужас.
    Ако е уште таму твојата докторка добро е и плус дупло поблиску ми е од работа .
    Во медика плус за 15-20 мин сум ако отидам .
    Иначе оваа може не примет незнам али кога ме стави на тој апаратот што ти пушта знаци виде дека се мачам и се заморувам и си кјути и кажувам дека имам болки и сл раб ништо не ти е од замор ти е и така
    Порано од мн далеку гледав што авотбус оди сега нема шанси

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Таму е, сега погледнав на мој термин на страната. Неделава е втора смена, после е цело време прва, до 20 ноември.

18. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Аууу прва не одговара,а втора смена до колку се
    како иде плаќањето?

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Појма немам искрено. Последниот термин гледам во 17:30 и е, така да до 18:00 има термини, а дали работи после тоа :?: Јас со упат од матичен бев, може и под 100 денари да платив. На приватно не знам како се цените.

20. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Фала ти за сите информаци и за одвоеното време.
    Ајде јас ќе се јавам ќе се распрашам што како иде.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.