Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Miami1

Miami1 Истакнат член

Колку е нормална дебелина на ендометриум на возраст од 43 години и кога се прави киретажа?

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Рендген на 'рбет колку е на приватно? Да ми препорачате некаде за сликање? |(

3. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Земи ги и Билобил - не тие за меморија :) има едни за смирување, и јас имав тахикардии едно време, крвна слика топ притисок топ, а ноќе спиење нула...па доктор ми вика нервна база и ми ги даде тие Билобил-от. Ок се

4. orevka

orevka Популарен член

Почнав да пијам б6 комплекс ми ги дадоа сеа за почеток па ако не бидува други ќе ми дадат вчера едвај заспав иако ми се спиеше сабалје уште во 5 ипол станав ,денес сум ужас и како вчера тахикардија ме сегат градите,уморно се осеќам не сум јас .
    Сето ова е од нервоза,стрес и сите проблеми што ги имаме.
    И уште сакат во сабота на работа да им дојдам иако не ми е работна

5. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Не се сеќавам колку пари беше пошо многу одамна не сум била на преглед и не знам сега како е и што е. А прегледот зависи за што ти е, мене конкретно ми беше за диоптер да ми одреди, знам ме прегледуваше тогаш компјутерски и обично, и јас сум задоволна многу. Ординацијата и е веднаш зад пазарчето во Тафталиџе2.

6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Сигурно нема да се смириш од една ноќ, пиј ги редовно барем 3-4 дена, и инсистирај да не одиш во сабота -измисли свадба во Охрид подобро дома одмори се и намали си нервози. Б комплексот нема да ти помогне ако ти сама не си помогнеш

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Сакам да ти кажам дека Б6 витаминот не делува кај секој позитивно и дека делува баш спротивно, не се дава кај депресии и нервози...Јас не го поднесувам, повеќе ме растревожуваше и дури мислам дека и рацете ми се тресеа од него.
    Консултирај се сепак со стручњаци.

8. poenta

poenta Форумски идол

Кога станува збор за опстипација ништо не може да се третира како сигурен лек. Покрај наведената препорака многу е битен внесот на течности и физичката активност. Ако таа ја занемаруваш, тешко дека ќе ја промениш состојбата.

forumce likes this.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Чепче ставив, ми помогна.

10. orevka

orevka Популарен член

Бев кај матичната за сега тоа ми го даде да видиме како ќе делува и за сега е океј немам некои лоши ефекти од него ,ми рече ако не помине ќе видиме со некој др лек.
    Од понеделник планирам да идам на екг ,мислам дека сета нервоза,сите проблеми,стресови што ми се случија во период од една година додека се собирав во себе сега веќе се одразува и си имам потешкотии.

Дизејпамот кај мене лошо делува ме парализира цела неможам да се мрднам .
    Фала ти за советот бабе

baba Rada likes this.
  11. anaja1

anaja1 Популарен член

Јас по препорака на интернист,земам хелекс,ама нешто не осеќам подобрување.Подобро ми беше кога земав дијазапам.Од хелексов,одвреме на време ми се тресе снагава:(

12. tribulus

tribulus Активен член

pred da legnuvas nemoj da koristis telefon ili kompjuter. najcesto koga kene fati son nie se fajkame za telefonite a toe najgolema greska itie "3 min da zirnam na fb ili instagram" ke ni go unistat sonot. istiot slucaj sum,koga treba da stanam vo 4 satot za prva smena jas legnuvam vo 11 a zaspivam vo 3 i celden otepan. a najcesto mi se desava to koga koristam telefon ili kompjuter pred spienje. da si zemes relaksan od apteka ke ti pomognat mnogu. dobro e i melatonin ali ne e bass preporacliv za sekoj den! toe psihicki zamor,ti se spija a nemozis da zaspies. ako vo toj moment se pojavuvaat svetilki samo na ednoto oko ili totalno zamagluvanje mozi da stanuva zbor za nizok pritisok i najcesto niskiot pritisok mava na ocite se osejka zasemetenost a od nedovolno son se osejka otsutnost,nervoza od sekakvo tropanje vikanje smeta zboruvanje mozokot ne e vo funkcija se osejka rasseanost macnina pri gledanje na sitni bukvi brojki. ova ne e nikakva bolest so treba da te zagrizuva ova se periodi na nesonica. teloto mora da padni vo son 7 saati za da bidi vo funkcia kako sto treba. toa sto ti se pojavuvat podocnjaci toe od nenaspanost umoreni oci a i izbegavaj kompjuter i mobilen nekoj period. uvoto sto zuja nema vrska so nenaspanost toe pad na pritisokot a pritisoko pajga od nenaspanost stres i slicno i se se vrti vo krug :) ima kapki za umorni oci ISOMAR mozis da prasas vo aptekite mnogu se efikasni,od prvoto stavanje se osejka malku pecenje cesanje ali mnogu ke ti gi odmori i iscisti ocite.

Miss.N and Askopje like this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Сите симптоми кои ги наброја ме асоцираат на анксиозност. Неретко се јавува после стресен период.

Посети психолог, ќе ти даде нешто за смирување и за спиење. Б6 плус бензодиазепин (најчесто хелекс) и нешто за спиење.

orevka and Askopje like this.
  14. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Девојки неколку дена по ред ми излегуваат како некои брумчиња на нозете,коишто ме чешаат по едно две на ден. Мислев дека нешто ме полазило ама еве сега приметив дека имам едно и на вратот. А утрово се разбудив со болка во желудник, гадење и водест пролив. Мислите ли дека е реакција на некоја алергија или само е вирус ? Се мислам дали да одам да посетам лекар.

15. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Извесно време имам болка во долниот десен дел на стомакот ама над јајникот. Тапа болка е и се појавува и се губи. Ja има по малце кога сум и на голема и мала нужда и општо кога седам, се помрднувам. А Кога ќе сстиснам на тој дел не ме боли. Далите идеја што би било, загрижена сум да не е слепо црево ама па немам такви симптоми за тоа :/

16. Miss.N

Miss.N Популарен член

Феминки,
    Имам болки во предниот дел кај градите т.е ме болат коските во предниот дел и коските кај деколтето значи имеѓу градите (болки и на допир) и позади плешките иначе имам искривен рбет кифоза, сколиоза се а и подолго време не сум активна на вежбање..

Иначе ова ми се дешава со болки особено кога сум во полу легната положба подолго време или пак скичмена пред ком(а таква ми е и работата секојдневна)..

Првпат ми се појави мислам лани.. тогаш имав посилни болки и бев на доктор мислев да не ми е нешо со срцето пошо повеќе чуствувам од левата страна и како преметнување под градата на некој мускул го чуствувам бидејќи полека се опушта ако не правам нагли движења..

Докторот ми рече од кичмата ме сними ехо немаше нишо.. дали сте имале вие сл. искуство ..?

Се мислам утре да одам на доктор ако не да си направам една ренген снимка.. ме фака страв малку да не е нешо сериозно..

17. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Ќе може ли некој да ми објасни како се изведува колоноскопијата, колку дена однапред треба да се исчисти дебелото црево ? Што се пие што се јаде?
    Прашувам за блиска личност.

18. Annath

Annath Форумски идол

Каква е болката? Дали е појака ноќе во лежечка положба? Дали може да јадеш и голташ без проблеми?
    Кога имав такви болки, пропратено со тешко голтање на храна ми дијагностицираа рефлуксен езофагитис. Со терапија помина. И сега знае повремено да ме фати, ама не со ист интензитет. Не знам дали е истото кај тебе, ама ако имаш проблеми со желудник на нервна база (како мене), убаво е да те види интернист дали е тоа во прашање.

19. Miss.N

Miss.N Популарен член

Лани кога имав поголеми болки бев на интернист ми направи ехо ми рече немаш нишо денеска пак бев на доктор кај матичната ми рече дека најверојатно е мускулно или од некои нерви тука што биле.. па ми рече со масажи доколку не помини апчиња ако не тогаш нешо др но се надевам дека ке помине.. Исто и ме наслуша плуќата немав ништо..

Иначе немам потешкотии со голтање .. а ти го среди само со терапија? и како го откри? со ехо или?

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Три дена пред колоноскопија имаш пишан режим на исхрана и пиеш средство за прочистување.
    Првиот и вториот ден си на бистри супи, варен ориз а денот пред прегледот пиеш 4литри од растворот зс прочистување. ако ти е лошо може некоја бонбона, но толку е...