Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Феминки, денес се разбудив со симптоми на гадење, лошење како да ти тежи главата, со наид на повраќање ама не повраќав, со брз пулс и вознемиреност во белите дробови, и подобро ми е кога лежам отколку кога стојам. Вчера бев сосем во ред и денес од нигде никаде ми е лошо. На доктор сабајлево ми викаат ништо не ти е настинка е... бидејќи крвта ми била во ред. Не знам дали здравствово наше не е во ред или стварно ништо не ми е.
    Имал ли некој некогаш вакви симптоми ? :)

2. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.942
    Вака...Еве неколку денови имам како морници да ми лазат по рацете и нозете, како да ми се отрпнати цело време и баш не чувствувам кога допирам нешто. Дали може да е од ладното или? Затоа што цел ден ми е така независно дали сум надвор или не. Понекогаш и кај бутовите така. Што може да е?

3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Веке неколку дена кога сум нервозна или се изнервирам почнувам да се гушам пот потекува од мене и ми станува топло и ушите ми зујат..Трае околу пола минута сето тоа па нема некое време и.пак незнам зошто оваа ми се случува

4. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Никогаш до сега не ми излегло херпес но сега најверојатно да на устата.Веќе неколку дена тешко отварам уста па мачкав невен но ништо не помогна.Кажете ми нешто што е ефикасно за херпес и кажете ми дали може тој да се прошири бидејќи ми се појавиваат како топчиња на усните.

5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.557
    Стави каладонт:)

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ацикловир крем за херпес.

7. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Треба да пече од пастата за заби?

8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.557
    Не,не страшно,тоа ќе го засуши и ќе помине

9. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Здраво, неззз каде би го поставила прашањето, па се одлучив тука.
    Во послледно време забележувам како стомакот ми е издуен, да напоменам, не сум бремена, имам гасови, не претерано но тука се, чувствувам повремена болка од десната страна под ребро која понекогаш се спушта до препонот.
    Некое искуство, што би можелода е?

10. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ме интересира кои хормони се испитуваат за појавата на акни и дали мора да се прават тие испитувања на третиот ден од циклусот и на гладно?

11. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    На пријателка моја со такви симптоми и дијагностицираа гасови. Па и дадоа режим на исхрана и некои лекарства, но сепак мораш на контрола

12. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    46.266
    Ќе си прашаш на гинеколог или кој и да ти го дава упатот и ќе ти кажат кои да ги испиташ. Инаку ако не грешам, на 3 ден од циклусот се испитуваше само пролактинот, другите беа посебно. Секако ќе ти кажат кога ќе го земаш упатот. :)

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Подобро би било да направиш компјутер за да се види дали течноста во плеврата ти се исушила.
    Не е убаво да се ствара течност.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.507
    и на ехо и на ртг се гледа дали абдоминалната празнина е со гасови :) .Не дека е тоа посебна дијагностичка процедура ама дефинитвно се гледа.

На Nausicaa и jasmina00 им се допаѓа ова.
  15. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Еве читнав нешто на гугл...МЕТЕОРИЗАМ се викале иначе тие гасовите :)

http://sezahrana.mk/ослободете-се-од-надуеност-и-гасови-во/

Не сум смешна значи,има такво чудо... кој немал не знае и седнав баш да прогуглам и
    да постои ...

Последна измена од модератор: 5 декември 2017
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.507
    мм исто беше често подуен.И беше на ехо,радиологот му рече дека неможе убаво ни да види од што има гасови.Му препорача повеќе движење и балансирана храна.
    А и од општа пракса ова сум го сретнала мн пати

17. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.392
    Здраво, би сакала да ве прашам дали некој некогаш имал слично искуство. Веќе месец дена како чувствувам болки во левата лопатка, која подоцна почна да се движи и во должина на левата рака како и странично на торзото во линија под пазувите. Вчера дури ме фатија и грчеви накај левата града, незнам дали зошто бев и подолго излезена на студено. Да напоменам имам 25 години, физички неактивна, од пред неколку месеци имам и симптоми на анксиозност. Пред 3 месеци имам правено и ЕКГ И ЕХО на срце и се беше уредно. Па би ве замолила и доколку знаете некој добар физијатар за кај да се упатам доколку станува збор за нешто од таа природа.Фала

18. Artiv

Artiv Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    190
    Бев денес,све беше добро немаше вода,чисто е,само што ќе боли при секоја промена на време.Ти благодарам :)

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    neznam luge veke sto da pravam kaj da odam samo sakam da si umram vo maj ovaa godina se operirav od zolcka predhodno imav zocni napadi sto se verujtemi strasni i sega nemam zolcka a pak imam bolki vo toj del vo gorniot del od abdomenot nez sto da pravam ako nekoj imal slicni problemi neka pise ili negov blizok imal takvi problemi ;(

20. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    normalno e da se ima bolki nekoj period posto organ e izvaden od teloto. treba da se vnimava na ishrana da ne se napregas mnogu da ne se prejaduvas da vnimavas na kolicestvo voda vo tekot na denot. tatkomi se ima napraveno operacija isto mu e izvadena zolckata i odprvin imase bolki nekolku meseci posle se pomina. odi pak kaj lekarot pobaraj sovet mislenje ke se proveri od sto idat bolki. golemi bolki imas sega ili odvreme navreme te naboluva ?