Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.427
    Ваков случај имав лани, само што мене прилично ме болеа прстите од раката што ме фати и имав дупчиња од забите. Примав две инекции тетанус, едната вечерта другата после некој ден. Би те советувала да се консултираш со доктор.

2. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    periodi se toa :) bass proslata nedela mi se desi 4 dena da nemozam oci da otvoram i celo vreme zasemetenost vo glata. od 1 sato vecerta ko ke legnev,spiev do drugio den do 3 sato i pak za pola sat ke me fatese dremka. za da se osvezis kafe so limon ali posle nekoe vreme pak fajka dremka :D to najcesto idi taka od zamor i ko ke se opusti teloto zapajga vo son. mada jas vo poslednive 4 godini oci nemozam dotvoram a pritisoko nema vrska so spienjeto. mozi da se osejka zasemetenost. melatoninot igra uloga za spienje a se povlekva samo so kafe

3. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Sea merev pritisok 90 so 50 ,srceto 72...Kasnav soleno i koka Kola... Sea i kafe... Od so moze da e vaka

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Многу спиење може и од низок хемоглобин да е. Направи крвна слика.

5. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.427
    Моментална нервоза или вознемиреност.
    Од кока колата ќе ти се врати во нормала.

6. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    :(

7. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    isto i mene mi e 90 so 50 celo vreme i vejke teloto m ise navikna na takov pritisok. nisto ne e strasno kaj site se desava :) maticnata duri mi predlozi da stegam crveno vino barem pola casa hahah

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    Последнава недела преку ноќ кога ќе се разбудам сум испотена - и морам да се пресоблечам... така секој ден. Има ли некоја искуство некое? Да напоменам дека пред 2ипол недели бев болна со мн секрет болки во грлото но со пиење чаеви витамини ми помина , но еве потењето не престанува... :|

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Мислам дека ти се чисти телото од токсини.Или во собата ти е претопло.

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Имам некој проблем со зуење во ушите, нешто почесто ми се случува деновите, а и доста гласно знае да биде. Може ли од стресов да е, или да се обратам на доктор, малце ме нервира

11. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Јас би ти препорачала секое утро да пиеш чај од жалфија, ако можеш тревки да најдеш, не од филтер, жалфијата го чисти организмот преку ден, за навечер да не дојде до потење, пробај така неколку недели, овде во Србија за вакви случаеви се користи уште и чај од virka и rastavića, заедно со жалфија, но доколку не можеш да ги најдеш доволно ти е само жалфија, се пие наутро чајот пред појадок.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    Благодарам за одговорот :) ќе земам и со тоа ќе пробам искрено страв ме фати свашта прочитав низ нет :x

На Luciferovog zlo♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Е како не, не си прај филмови за без врска, квалитетни доктори и специјалисти ќе седнат и ќе пишуваат по интернет за тоа што го учеле, малце нема логика, плус ти ги немаш тие симптоми, што те засекира некој што напишал по интернет, и јас порано се потресував што и да напишев беше рак и више никогаш не отварам така да читам, рак немаш, не се секирај, и ракот спаѓа во излечливи болести, постојат само луѓе кои не сакаат да си ги сменат животните навики кои довеле до болестите кои ги имаме денес, обично луѓето кога ќе се разболат се многу себични, па зашто ова на мене ми се случи, зашто не му се случи на комшијата, доста ми е од овој живот се на мене најлошото ми се случува , па не пуштиле плата итн итн, наместо да веруваш во себе дека се е можно, тоа е таква сила што го ''активира'' имунитетот кои се бори со болестите што ќе заборавиш и дека си болен, а не википедии, гоогле и слично :)
    (можеби малце исфилозофирав ама не е далеку од реалноста) :D

На tribulus, koritsaki и "Zoki" им се допаѓа ова.
  14. Pinkgirl.22

Pinkgirl.22 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    78
    Девојки, ве молам многу ми е важно за блиска личност. Ако може некој да ми објасни дали е многу лошо... 20180113_230421.jpg

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.295
    Допаѓања:
    259.308
    Дечки, левата потколеница веќе неколку дена ми е со оток. Идма под коленото. Не е многу голем отокот. Го виде лекар и кажа ациди борици. Не било ништо. Вчера носев штикла и откот се зголеми. Ставив ациди борици и утрово се намалил. Ама почна и десната нога како да потекува. Барем така мислам. Не знам од што би можело вака.

16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Знае некој да прочита крвна слика?
    Го пратив резултато кај матичната пред 1 час, да го види но дур се јави мене место не ме фаќа..
    Има обележано со стрелки нагоре и надолу каде што е над и под граница, но што означуваат тие вредности не знам..
    Иначе имам отоци на прстите на рацете веќе 6-7 месеци одкако ќе се разбудам и за пола час ги снемува. Малку отежнато ги движам прстите, како укочени ми се и не ги осеќам.. Кога се појави правев некои испитувања за реума ама искочи дека немам фала богу. Па требаше да одам на дополнителни испитувања и забаталив.

Резултат.jpg

17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.260
    Кај што се стрелките нагоре, тоа значи дека ти е покачено, над нормалната граница. Исто и за надолу, значи дека ти е ниско, под границата. Друго поконкретно не би знаела.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Ги прочитав, нема место за паника уживај.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Фала ви женски. Ми се јави и матичната рече дека е ОК. Отоците на прсти ми биле од лошо спиење (со рацете нагоре спијам). Поздрав...

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.086
    Вчера и денес забележав крв во изметот. Претходните денови имав потешкотии во одење во вц. Не знам дали е поради тоа или некои внатрешни хомороиди. А имам и мала остра болка во аналниот отвор. Се осеќам малаксано, неодморено и ми се спие и после 8,9 часа спиење ( не знам дали е поради доењето и тоа што сум цел ден со бебето). Преплашена сум. Читав рак на дебелото црево и такви глупости. Одма на лошо ми оде паметот.