Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки имам намален број на леукоцити, дозволената граница е 3--10 а јас имам 2-3! Се друго со крвната слика е ок. Да не знаете што би требало да значи ова?

2. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1

фала ти многууу , се измив преги со камилица и некако ми се намали чешањето , нешто друго совет би можело да ми дадеш ?

3. ubav4e

ubav4e Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    navecer imam nepodnosliva zestina vo nozete,nezam so da pravam nemozam da spijam.stanuvam i se mijam noze po 2 -3 pati vo nokta,stavam ladni sisinja so voda megu nozete no se e togas za togas ne mi pomaga dolgo!dali treba da odam na doktor?veke so denovi ne spijam i mi tekna na vas :) ako nekoj znae od sto e ili kako se leci pisete,fala odnapred.

[mod-kirilica:xwchphj5][/mod-kirilica:xwchphj5]

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Речиси цел ден денес ме боли делот над градната коска од десна страна, поточно од каде што почнува десната града(какво објаснување :) ).Ме боли при дишење, при некои движења, на моменти и како да ми тежи нешто.Не е страшно или да кажувам по дома? :)

5. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Веке една недела чувствувам како ми се врти свеста и ми се затемнува пред очи кога ке станам од кревет и ми треба малку време за да се соземам. Колку што сум слушала од други тоа значи дека крвта ти е слаба, само не знам колку е точно тоа и поради што друго може да ми се случува сето тоа ?? Кажете ми ако знаете и некоја храна за зајакнување на крвта, само да не е цвекло или некој чај бидејки тоа никако не го можам :D Чекам одговор. Поздрав :*

6. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Ако не можиш да јадиш цвекло јади црн дроб и слезинки (многу се добри за зајакнување на крвта). Најдобро ти е да си направиш крвна слика и да видиш дали си слабокрвна и до кој степен.

7. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Можеби е само мускулатура во прашање ,доколку си имала поголем физички напор (чистење,пеглање...),или пак во лоша положба си спиела.Доколку утре не биде намалена болката или не дај боже е многу зголемена правец на доктор :) (Кога мене ме боли така удирам еден топол туш и ми попушта ;) )

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Да не стануваш нагло. Ај пробај кога ке станеш да седнеш на креветот неколку минути.

9. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    во моментот кога стануваш можно е да ти паднал притисокот и затоа ти се темни или ти се врти во главата,мене така порано ми се случуваше.на доктор ми рекоа дека од тоа ми било,па затоа кога подолго време лежиш кога ќе сакаш да станеш не станувај веднаш туку поседи една минута па стани после,да не е наеднаш. не е ништо страшно :)

10. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    за подобрување на крвната слика помага мед со семе од коприви, испробано е ;) за 2 месеци многу ми се подобри крвната слика...ама сепак треба да направиш анализа на крвта и да се консултираш со лекар

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можно е да ти е слаба крвта, ама немора да значи. Најдобро е да направиш крвна слика.
    Јас мислам дека е нагло станување во прашање, затоа што и мене така ми се случува често. Како што те советуваа погоре, не станувај веднаш туку прво поседи на креветот, некоја минута.

12. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Утринава се разбудив со ужасна мачнина и некоја си грозна главоболка што ме тера на повраќање.
    Пробав да повратам,неможам.Уште ми е лошо.
    Што да се напијам,како да се освежам? :(

13. mr.farmacevt

mr.farmacevt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    ако си повраќала написе хумана електролити, и напи се витамин Ц во комбинација со беналгин или налгесин за главоболката, а можиш да земис и сокче од хипп орс ( против повеќање)

14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Јас би ти препорачала свеж сок од портокал ако неќиш да пиеш аналгин,а мене и кафето ми помага :) И легни малце 15-20 мин. ќе бидиш подобро.Еве и мене ме цепи главата,ама пошто се преспав,неможам овие дена да се координирам...Можи така ќе помини,можи и притисокот да ми паднал па кафенцето ќе помогни за тоа.

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Лејдис мои, не знам колку видовте, ама си дојдов од одмор со 63 убода од комарец, ги броев. Толку беа отприлика кај 12-13ч денес. Проблемот е што сега имам 74, а се појавуваат во истиот предел како и останатите. Моја претпоставка е дека можеби и не се убоди од комарец, туку е некоја алергија или пак е алергија од комарците. Забележав и дека нозете ми се малку потечени, не можам да одам од што ме чешаат. :(

Утре е недела, сега ќе се напијам лоратадин... Ама што уште да направам, стварно не знам. Мислам дека ќе спобудалам до понеделник, а дека се многу ажурни во брза помош, знам дека нема да имам некоја голема корист ако отидам. :x

16. RodenaSoGreska

RodenaSoGreska Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    49
    Доози освен да ги намачкаш со ракија за да не те чешат незнам што друго би можело да ти помогне.Инаку јас сакав нешто друго да прашам имам проблем (огромен) со камења во бубрезите пробав чаеви лекарства пиво трчање по скали и ништо не ми помогна.А докторите не сакат ласерски да ми ги сокршат на неубаво место биле.Де кажите ми што друго би можела да пиам или нешто такво.Фала :)

17. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па пробај Rovatinex да пиеш,помагал,а и имаше некои чаеви спремани по домашна рецепта ама треба да ги најдам за да ти кажам.А ако имаш кризи право во ургентна...

А Доози ти ако имаш и вртоглавица,гадење,слабост,оток на местото шо не спаѓа подолго време ќе мораш на доктор и да ти стави појако лекарсто,нешто како на пр. Урбазон,пошто е можно и на комарците да си алергична.Друг пат дали ти се има случено? И од други бубачки? Иначе засега можиш да ставиш и мраз на местото.

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Па сум немала досега некоја посериозна реакција од инсект. Пред година две, на грбот имав брунчиња од комарци и тоа многу, цел грб ми беше прекриен од горе до доле. Чудно ми е што тогаш беше само на грбот, значи ако ме апат, ќе ме апат на сите места. :D Не обрнав многу многу внимание, не ми сметаше.

Сега ми мириса дека пак е истото, затоа што имам брунки на стапалата, од глуждовите до прстите и на рацете, од лактите до дланките. Ми смета затоа што нозете ми се поттечени, не можам да облечам ништо и да одам... Ме скокотка и ме чешаат брунчиштата. :fubar:

19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па ако не ти помини со лоратадинот и ако се прошири црвенилото и отокот,тогаш барај помош,пробај и со мразот. Тоа со грбот,може исто се проширило од едно каснување :^) Затоа можи треба да одиш барем кај матичен ако имаш и ќе ти кажи поубаво. Штом ти се толку проширени ич не ме бендисва :shake: Можи и да не е страшно,види како ќе продолжи се и дали ќе помини.Ако не,утре пробај на лекар или некој близок ако имаш лекар прашај поубо.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    оф леле и јас го имам истиот проблем ме имаат искасано комарци,пајаци а и некое друго бубаче,значи што ќе стиге тоа ме каса.Бев и на кожно 2 пати и таму само ми потврди дека ме искасало нешто ми препиша лоратадин и крем декотал.Таблетиве не ми помагаат зашто пак ме чеша,се мачкам со кремот ама пак е исто,секој ден ми се појавуваат нови.Прв пат ми се случува вакво нешто и јас веќе незнам што да правам.Купив стик од аутан се мачкам со него по 3 пати во денот и пак нешто ќе се најде да ме касне :@ Помагајте кој знае нешто :worried: