Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. martin01

martin01 Истакнат член

Parafen i analgin za temperatura :) takihardia te fajka od strav da ne tie nesto a vsusnost nisto netie taka da ic ne se sekiraj ke pomini. Ta temperatura e najgadna. Nepijaj odma apcina ostajgo teloto da se bori samo i ako krenis 38.5 togas apce :) odi kaj maticnata neka ti prepisi amoksiklav antibiotik za sekoj slucaj.

BurstBerry likes this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Земи си тајлол хот ( tylol hot ) ќе се преродиш. Ни температура ни ништо.

BurstBerry and Luminary like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Мене како ме затера мислам ќе умрам.
    Еве втор ден бубресите ме болат и тоа сабајлево наквеќе мислев ќе помине ама јок.
    Пиев спазмекс само ми ублажи неми поминува.
    Што друго да се напијам за да ми помине болката?
    Знам дека пак сум се наполнила со песок и од тоа е гарант две години мируваа и сега пак.

4. martin01

martin01 Истакнат член

Moras nadoktor i pijaj cista voda da mokris pocesto da se procistat. Nepijaj gazirano,nejadi solena i kisela hrana. Proteinska hrana nikako. Mlecni proizvodi ne. Isto taka kalcium da ne pijas i hrana so sodrzi kalcium da ne se jadi. Moras odma nalekar ne e strasno ama bolje spreciti nego leciti.

5. blessed.an

blessed.an Популарен член

До колку е нормален притисокот.Секогаш имав низок притисок 90/50 80/40 и се навикнав..Но пред некој ден наеднаш на главата позади осетив силна болка ко да ме стегна некој се почна да ми се врти и да ми се поврака му реков на мм да ми мери притисок 140/90 а јас неможам да стојам незнаев што да правам се напив апче за глава а и градите ме стегнаа и тешко дишев си направив сок од лимон легнав и ми помина..Сега пак наеднаш лошо глава ме стегна сега ми беше 130/90
    Незнам дали толкуго чуствувам бидејки секогаш имав низок притисок па сега толку го чуствувам повисокиот..Искуство.
    ?

6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Дали има некој да ми образложи околу вадење крв и недостаток на вени ? На што се должи тоа што не може лесно да се пронајде вена, и после повеќе „боцкања“ ? Дали дебелината е нешто на кое тоа може тотално да се препише, или, сепак, постојат и некои други нешта кои влијаат врз „мрзливите“ вени ?

7. martin01

martin01 Истакнат член

ne e toa nedostatok na veni tuku imas debel sloj na salo nad muskulot taka sto vena nemozi da se najdi :) nisto strasno i ne e nisto opasno. bratmi isto taka koga dava krv 7 pati go bockat dur da mu najdat vena. resenie tegojte vrace i topete visok salo :)

theunforgiven likes this.
  8. martin01

martin01 Истакнат член

isti slucaj samo mene mi se zblzvat. ako sum vo miruvanje pojke dena bez fizicka aktivnost i jasum obolen totalno. nizok pritisokot 80 so 40 neznam ni sozboram neznam so se desava mi se mati vo predelot na celoto i zuenje na usite. pretezno mi e 100/60 i se naviknav i ponemam maka ama koga ke padni bajgi ili mi se zblizat 80/60 i imam vrtoglavici nepamtam dovolno. aspirin bilo najdobro za sreduvanje na pritisokot i razdeluvanje. najcesto davat redergin za stabilizirvanje. vremenskite promeni i nervozata go krevat pritisokot i posto si naviknata na nizok i malce da se potkreni se osejka itoa mnogu. ne e strasno nisto. zemisi magnezium popijaj nekoj period ke nemas maka :)

blessed.an likes this.
  9. Luminary

Luminary Форумски идол

Веќе неколку дена сум засипната многу. Ни ме боли грло, ни сум настината. Од што би можело да биде? Можеби алергија на полен? Или рано е? Или па нема врска со тоа? :?:

10. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Дали знае некој дали и каде се прави комплетна анализа преку крв за витамини и минерали?

11. joy1

joy1 Форумски идол

јас правев во лабараторијата на градската болница.Верувам дека секаде можеш да направиш

Ana.brojka likes this.
  12. blessed.an

blessed.an Популарен член

Правена сум операција слепо врево пред 7год
    Никогаш не бев имала проблем но пред два дена почуствував болка кај раната но не беше нешто силно..Ама затоа денес болкава е скоро неподнослива и кога лежам да се свртам чуствувам болка при накашлување при секакво напрегање при допир..А и лога мирувам чуствувам како подуено да е гледам нема ништо..Од што може така после толку години и што да се напијам за болкава..Ке отидам на лекар секако но за ден два сега сум со циклус..Благодарам

13. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Последните две недели околу устата ми излегува нешто бело.Како да се лупи нешто,имав и на носот слично ама таму ми помина а на устата ми испаѓа се повеќе.Чудно ми е за тоа да идам непотребно на доктор,ако слушнал нешто некој нека пиши.

14. arodoet20

arodoet20 Активен член

Вака ме интересира дали на некој му се случува исто.
    Од време на време од левата страна на носот ми доаѓа како необјаслива болка и чешање у едно чудно е и во исто време ми солзи левото око а и осеќам слична болка и во левата страна на главата. И од вчера осеќам као отечено а не ми е на левата страна од главата дијагонално со очите над увото (а увото ни е затнато) Ве молам кажете ми што може да биде бидејќи се мислам на тумори такви чуда.

15. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Синуси.
    Какви тумори не си прави филмови. Оди на ОРЛ нека те видат.

arodoet20 likes this.
  16. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Девојки, што значи ако се појавуваат модринки на секаде по телото со големина на нокт, без никаков удар, се наоѓаат на места невозможни за удар како на пример внатрешноста на бутовите, на градите? Ве молам информирајте ме неможам да пронајдам одговор никаде.

17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

На лекар оди си. Аспирин земи.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Од аналгетици.

19. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Не е за мене, за дете е на возраст од 10 години, и не прима аналгетици

20. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Посета на доктор,обавезно.