Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Провери тромбоцити, можно да е слезинка во прашање а може и да е само осетлива нежна кожа.

2. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Прво крвна слика испитајте,после тоа лекови. Ако се ниски тромбоцитите да не зезне Аспиринот.

3. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    10.524
    Кашлам веќе 4 недели без прекин. Белите дробови ми се чисти и не сум алергична. Бев и на уво/нос/грло и докторот рече дека нема ништо.

На почеток кашлав суво но од 2ра недела негде со шлајм и ми тече носот. Пред два дена ме фати и грло и голема главоболка и ми дадоја антибиотик Оспен да пијам, но се уште кашлам не знам што да правам веќе..

4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    4.936
    Да си побараш упут и за на алерголог ако уво/нос/грло рекол нема ништо..или да побараш второ мислење...неможе 4 недели да кашлаш од ништо...јас така 2 месеци кивав од ништо...сите ајде ништо не ти е ништо не ти е случајно од мајка ми матичната ми вика а да си земеш ти спреј за грло Фликсотиде, ова сигурно ти е алергија и во право беше..после една недела како нова бев...затоа не верувај само на еден доктор

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    45.750
    Имам џумка на челото, не знам од каде и зошто ама ми е потечено и боли на допир. Додека окото што е од истата страна на главата ми е крваво, ми солзи и како да ме боцка внатре, а проверив немам ништо. Можно е да е поврзано едното со другото? Ај ова на челото ќе помине, ама на оково што да му ставам?

6. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    На едната града ми излезе нешто како црвенило, на допир е ептен малку како набабрено. Ова е трет пат како ми излегува и тоа на исто место. Првите два пати го мачкав со кантарионово масло и ми поминуваше ,но сега не.Што мислите дали има потреба да одам на лекар и на кој се оди?:$
    IMG_20180326_163600.jpg

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    На дерматолог. :)

8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    10.524
    Силна болка во ушите ме разбуди токму сега. Кашлам 4 недели пишав и погоре а грло ме фати пред една недела сега и силна болка во десното уше. Што да правам? Скиснав по доктори само антибиотици ми препишуваат а ништо не помага..

9. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    odi na usno da ne imas vospalenie na uvoto. ne e nisto strasno. ako se e ok ako nemas zagnoeno use ili grlo togas ke gi snimis umnicite i da se vidi dali slucajno imas zagnoen zab ili rasti umnik.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    464
    Ова го пишав во темата за кандида но не добив одговор, оваа тема е поактивна, навистина ми треба совет
    Screenshot_20180328-005550.png

На Aniaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    498
    Прави промивка со камилица, и можеш да користиш маст канестен или вагиналети ако можеш да набавиш. Каков е секретот густ и бел или бело-жолтеникав? Освен чешање кои др симтоми имаш? И кога последен пат имаше менструација? дали си пиела антибиотици во последно време?

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Премивај се со сода бикарбона, памучни ѓаки носи и многу јогурт. Благо не. И ако можеш да си земеш крема canesten да се мачкаш.

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    464
    Ми заврши менструацијата на 8 март, по правило треба да добијам на 3 април, секретот ми е бело жолт, неам пиено антибиотици

14. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    Дали некој имал искуство со сируп Вентолин да ми каже колку често смеам да го пијам?

15. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    9.490
    Дали знае некој на која страна може да се симнат отпусни листи од болница? Докторката ми кажа дека ја има на интернет.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.792
    Како што ќе ти каже доктор. Ако се сомневаш во нешто, побарај второ мислење. Вентолинот не е баш за на своја рака земање.

На Кена Рис и Dr.Zzz им се допаѓа ова.
  17. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Кој е поефикасен спреј за грло..Ангал или Септолете?

18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Единствен спреј за грло што го користам е Септолете по препорака на специјалист. Имам позитивно искуство и не би го менувала.

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Zenski znam deka ima posebno tema za ova ama ne e bas citana i ke se izvinam za latinicata, nemam mak poddrska na telefon..
    Imam problem so nesonica, se zapocna septemvri oktomvri mesec koga ne mozev da zaspijam odredeni denovi od mesecot..Da napomenam deka odam vo smeni na rabota i bioritamot mi e katastrofa a vo megjuvreme vo 2-3 meseci oslabiv edno 10tina kila.. Znaci imam zabelezano deka mi se slucuva nekoe vreme pred da dobijam, edno desetina dena..Porano tesko zaspivav ama barem spiev a sega teloto samo mi se budi posle 3-4saati spienje.. Ete primer sabajlevo legnav vo 5 vo 6 i 20 bev budna.. Stradam od anksioznost i primam terapija no mislam deka ne e do toa bideki osven spienjeto ne osekam nikakva tegoba.. Ve molam dokolku znajte nekoj specjalist, nesto bilo so da me upatite, veke sum uplasena.. Dali e mozno da e nekoe hormonsko poremetuvanje posto se slucuva odredeni periodi od mesecot, bideki prosla nedela se bese super.. ;(

20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Да ја провериш тироидната? Таа знае да дава несоница акои анксиозност ако е премногу активна.

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.