Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    19 имам, инаку имам и повремени силни болки во јајници плус, а бидејќи ме болат често последно време градиве, затоа мислев да не има врска. Секако ќе идам на преглед.
    Фала ти.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    Циклусот редовен ти е? Не ги исклучувам цистите, но млада си и можеби телото/градите уште се во раст. Мислам дека не би требало да биде нешто сериозно во прашање.
    Плус, овулацијата знае да варира, па понекогаш се јавуваат и болки во јајниците (мене секоја овулација ми е проследена со преосетливи гради, остри болки во јајници, понекогаш и темен исцедок, а немам цисти).

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    7.500
    Сува кожа е знак на некој недостаток во оранизмот?

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    Обично е дехидрираност. Пиј повеќе вода, веднаш ќе забележиш промена со кожата.

На anaja1 и joy1 им се допаѓа ова.
  5. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Освен вода и недостиг на витамин К и А.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    7.500
    Тоа поединачно се купува?

7. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Преку мој термин имам закажано за четврток некои испитувања да направам но поради Х причини не ќе можам истите да ги правам, па прашањето ми е дали има некакви шанси лекарот( ако го замолам на пример) да ми ги презакаже или со тој упат за испитувањата да можам да одам друг ден?
    Инаку закажани се уште од јануари.

8. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Ќе ти закажи кога ќе има следен слободен термин.

9. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Не ме сфсти.
    Кога закажував порано прво ми требаше упат за кај докторот да влезам па он после ми ги закажа испитувањата преку мој термин , кои инаку се прават во неговиот оддел . Тие се закажани уште од јануари ,па прашањето ми беше дали има некакви шанси или ако го замолам на пример да ми гигпрезакаже истите? ИЛИ со истиот упат да ме примат на испитувања друг ден.?

10. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Те разбрав јас, ама мораш да го прашаш не знам како оди тоа мислам дека треба да ти закажи нов термин ако го пропуштиш закажаниот, има си ред таму.
    Без разлика која е причината.Или договори се со докторот во друг ден кога има слободен термин да те стави.Позз.

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.941
    Допаѓања:
    327.038
    кој оддел ,и какво испитување?
    Некаде можеш со истиот упат и после 2-3 дена да појдеш некаде неможеш.Мораш наново да чекаш подолг период за нов термин

12. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Здраво на сите. Сакав да ве прашам во врска со крварење на носот. Значи првпат ми се случи Јануари 28 мислам дека меѓутоа не во голема мера. Го зачепкав носот нешто и почна и само на прстот видов крв но се избришав и толку. Не е да речеме во голема количина и да ми тече накај устата туку како што кажав. Е сега денеска бев доста изложена на сонце од сабајле бев излезена од 6 дооо 5 некаде. Значи ептен бев изморена и се потев пошто ептен беше топло надвор. И само што дојдов дома легнав и пак го зачепкав носот и што да видам истата случка од јануари. Прочитав дека можеби е тоа ако сме изложени премногу на сонце (како јас денеска). Е сега да ве прашам што мислите околу ова, секако доколку сте имале доживеано вакво нешто и отприлика даа ми кажете дали треба да правам испитувања некои или ништо не. Зошто се потресувам секогаш и глава да ме заболи и секад по доктори и на крај се добра. Да не идам пак за џабе ако не е ништо опасно. Фала однапред.

13. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    ne e nisto loso ne e nisto opasno i ne se zamaraj so to. sea idi leto uzivaj vo letoto. to e pukanje na kapilara vo nosot posto e nezno mesto i protekuva krv. kaj sekoj se desava toa. :) nema potreba da odis na lekar. bolesti na noso nema. edino kapilara puka ako go gibas. i nerckaj vo noso zafatise so drugo pozz :)

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Незнам кај да одам веке..Значи болката ми е точно над резот од слепо црево..Бев на гинеколог на хирургија ми кажаа дека нема ништо а јас имам болка страшна..Неможам ни д кивнам ниту пак било какво напрегање ниту пак да се допрам..Што може да ее незнам кај да одам што да проверувам и при допир чуствувам како топче жлега и боли...Понекогаш и ме пече па како ладно и поддуено осекам.Благодарам

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Оди на интернист да ти направат абдоменално ехо. Или направи си ехо на приватен каде што имаат понапредни апарати. Јас имам одено во Гастро топ кај др.Љубица.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    808
    Дали некој има искуство или сознанија за доктор Сашко Стојаноски од 8 ми Септември треба да оперирам кај него камења во жолчка

17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    45.685
    Како што се затопли времето, малку ако ме фати од сонцево, наеднаш ми доаѓа како врелина на лицето, црвенило и мозолчиња ситни на образите, после некој час се смирува и се е нормално. Прво мислев дека сум изгорела од сонцето ама сега не сум сигурна дека е тоа. Можно е да е алергија од сонце? Како да испитам и дали да пијам нешто за алергија? :sweat:

18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Можно е да се симптоми на алергија. Обрати се на дерматовенеролог за соодветна терапија. Најдобро не земај таблети против алергија зашто ако има потреба од алерго-тест ќе треба да поминат десетина дена за да биде организмот чист од антихистаминици. За надворешна употреба може да користиш крем со заштитен фактор соодветно нанесен на лицето според упатството (временски интервал пред изложување на сонце).
    Споделено од лично искуство.Откако знам за себе се справувам со ваков тип на алергија не само на лицето.

Последна измена: 28 април 2018
    На buba4e89 и Luminary им се допаѓа ова.
  19. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Da ali eve i deneska pak istoto. Do sega se brisev..

20. niaholly

niaholly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    717
    Вените на дланката и нагоре на раката ми се испкнаа многу, како на машко.. порано не се случвало вака...Од што може да е тоа? Воопшто не ми изгледа убаво, неможам да се соблечам..

Од утрово чувствувам повремена болка во десната брадавица, исто така до сега немам осетено ваква болка, се прашувам од што може да ее..