Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Mikica1160

Mikica1160 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Дали некој знае некаков лек за жулеви ?
    Почнав да ги имам на прстите и незнам со што можат да се лечат ако знае некој некаа каже некој лек.. ??

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.941
    Допаѓања:
    327.038
    крвна слика мораш да направиш

3. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Dali deka go zacepkuvam pa zatoa.. Ama ne e obilno pa sekoj den da se macam

4. Пале 345

Пале 345 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    5.415
    Има едни лепенки во аптека спцецијално за тоа. Се става една на местото и се носи неколку дена. Помага, испробано.

5. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Da ne treba da dobies denovive ?pa za toa imas bolka vo bradavicata.Mene taka na primer pred da mi dojde nedela dena mi se slucuva

6. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Здравооо на сите.. Сакам да ве прашам пошто ме фаќа паника. Огромен хипохондрик сум. Значи веќе втор ден мене ми се случува да ме боли грлово и кога кашлам болка кај градите. Имам и сува кашлица. Денеска бев на гости и тука една жена ми кажа да си ги проверам белите дробови што ме преплаши. Се плашам да не се некои опасни болести додека пак други ме убедуваат дека настинка е. Инаку имам 17ипол години па да ве прашам дали некому вака му се случило. Пијам нане чај што ми помага секако. Утре сабајле ќе одам на лекар меѓутоа сега ептен сум испаничена. Па така да доколку некој имал сличен ваков проблем ве молам нека ми каже.

7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Вака сега.Имам алергија то веќе очигледно е,ама не е точно утврдено што.На доктор неќам да ом,неам доверба одамна ја изгубив во докторите и не сакам да чујам да се кревам на доктор.Можи алергична на жирафа ќе ме извај,не се салам нашиве.
    Е вака сега 24/7/365 кивам секое сабајле,веднаш кога ќе станам.Ретко,ама премногу ретко се дешава да не кивам.Тамам ќе се пофалам дека ич не кивнав,оп по 2 дена рафал.Значи и дома коќе сум и коќе преспијам на друго место коќе сум во посета,одма следното утро кивам како кенгур коќе кашла.
    Е сега дали има нешо во аптекине за ваков тип на проблем,шо е алергија,да земам да купам и да прекинам секој ден да го почнувам со кивање?
    (heidy):bow:

8. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Триглицеридите ми се покачени 3.3 совет какви мерки да преземам,за да ги намалам

9. Mikica1160

Mikica1160 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Gi probah ne pominuvaa po izvesnoo vreme pak se pojavii .. I kako tecnost probah nee pominaaa se pojavijaa na istoto mesto pak..

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    562
    Прашањето ми е глупо знам, ама загрижена сум. Бев во контакт со мајка на дете болно од сипаници. Јас имам прележано сипаници, но можно ли е да се пренесе така? :sweat:

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Што да се пренесе кога имаш прележано, а и со мајката си била во контакт, може и таа има прележано.

12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    562
    Да, имала прележано како мала.

13. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Татко ми имаше многу високи триглицериди и му дадоја некои лекарства како омега и не знам точно другите кои беа. Но, најголем ефект имаше тоа што го промени начинот на исхрана..значи внесување на многу зеленчук избегнување на храна со шеќери и масти...само тоа ги снижува во комбинација со препишани лекарства од доктор.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @snegce немаш потреба од загриженост тогаш. :)

15. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    1.927
    На стапалото ми се имаат направено некои мозолчина кои што ми стојат подолг временски период. Понекогаш се намалуваат, понекогаш се прават повеќе и исто така некогаш се како згаснати и не се познаваат многу меѓутоа цело време си стојат. Во моментов само едно од нив е со јака боја а другите речиси и не се познаваат дали некој имал вакво нешто и би знаел што може да биде? 76FD6D61-81DA-4CD5-A38F-A66F3537CE34.jpeg

16. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    Избледува кога ќе го притиснеш?
    Си направила крвна слика?

17. irenaмѓ

irenaмѓ Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    веќе 3месеци гo имaм истиoт прoблем имaм вo текoт нa денoт пo еднa течнa стoлицa пa пoсле нoрмaлнa или oбрaтнo течнa пa нoрмaлнa нaпрaвив испитувaњa нa измет беa вo ред кoлнoскoпијa истo тaкa aмa сaмo 60 см зaтoa штo немoжев дa издржaм oд бoлкa зa пoнaтaму. сегa сум зaгриженa и сaкaм дa прaшaм нa кoј дел се фoрмирa рaкoт нa дебелoтo цревo oти oвие симтoми дa не укaжувa нa тoa??

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    не мора веднаш на лошо да помислувате. Можно е да е од исхраната.

19. irenaмѓ

irenaмѓ Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    пaзев нa хрaнaтa aмa пoвтoрнo имaм течнa стoлицa зaтoa ме интересирa нa кoј дел се пoјaвувa кaнцерo

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.940
    Допаѓања:
    19.752
    Феминки , ми се прават внатре во вагината големи внатрешни грутчиња што ме болат кога ке ги допрам , и порано ми се правеле вака но тоа биле ситни акни , сега се големи и внатрешни