Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465

Ана владее вирус ... Само што дојдов од лекар . Немаше слободен кревет. Вирусот се манифестира со пролив и тоа обилен , болки и грчеви во стомакот , слабост во коските, повраќање ...
    Терапија -Лидаприм апчиња , Линекс 3 на ден па 2 апчиња . И мнооогу течност како и задолжително електролити се купуваат во вид на прашок се раствараат ако повраќаш и имаш пролив ОБАВЕЗНО да ги земеш .Ако оваа терапија не помогне . Тогаш на инфуз од 2 ингуза ќе бидеш како нова :)

2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Лидаприм немам :( така да се тешам без нив ќе пројде, радо би отишла на лекар ама мојата матична е на одмор а оваа замената :x (таа е се само лекар не- нема шанси да идам кај неа). Значи сега не повраќам, само пролив имам и се ме боли мислам телото ми се распаѓа :tmi:

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.190
    Ана без разлика каква е замената ќе ти даде инфузија со сите горенаведени лекови во неа и ќе бидеш како нова!
    Инаку пиј линекс за дијареата, реглан ако повраќаш чај, знам дека и добра вода ја препорачуваат онаа што не е газирна секако. Компир, ориз, двопек...ама најлесно ќе поминеш со инфузија. Со среќа.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    исплакни се убаво со вода и немој да го триеш окото,повеќе ќе те пече.Од ненаспиеност двете очи би ти биле црвени а не само едното.Можеби ти влегло прашина во окото или пак мене ми се има така случено од трепка.

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Цел ден ме боли глава,не ми поминува.Не смеам да се напијам аналгин зошто ке ми падне притисокот кој и онака ми е низок. :(

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Може од многу причини да те боли глава, напиј се кафе, кока-кола... Касни чоколадо, колку и да ти звучи апсурдно ама мене од тоа ми поминува главата. :)
    Немој да седиш долго време пред компјутер, телевизор... Излези и прошетај на свеж воздух.
    Кратка дремка исто така може да ти заврши работа, пола саат е идеално.

7. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Девојки сега имав секс со дечко ми и многу ме болеше лево под стомакот првин си мислев дека е до позата но ја сменивме и повторно ме болеше онака силна болка дури и се расплачив ;( не знам од што можи да биди до сега на некој вакво нешто му се има случено или пак не :?: и да не е нешто страшно некако ми е страв :(

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ме интересира дали има некој искуство со скршеници...Имено маж ми ја срши раката, поточно лактот, сега раката му е во лонгета, но во среда треба да прави операција...имал некои разлетани парчиња коскички и тие треба да се извадат.
    Ме интересира дали операцијата се прави со локална или целосна анестезија, дали ќе го задржат во болница и колку време би можел да остане?
    Исто така ме интересира и колку време отприлика се носи лонгета или гипс (месец, два... :?: ) и дали ќе треба да оди и на физикална терапија.
    Однапред благодарам :)

9. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Не знаев каде да го ставам моево прашање.. барем мислам дека е за овде.

Од вчера почнав да чувствувам некој вид на печење и маааала болка при допир на усните од вагината ( при бришење во вц и сл). Мислев не е ништо, но кога и утрово беше исто зедов огледало да видам дали има некакви надворешни знаци на проблем. Усните од внатре ми се жарче црвени.. :?:

Што може да биде? :worried:

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    Да не случајно си ги надразнила усничките, или пак некоја инфекција !?
    Пробај при секое туширање да поливаш чај од камилица - ја спречува и лошата миризба која се јавува понекогаш, ама во случај да не се повлече црвенилото не би било лошо да се консултираш со лекар, што знам, и мене ми се има случувано, ама со чај од камилица ми поминува. :)

11. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Другарка моја си ја имаше така скршено раката, знам дека подолго време раката беше неупотреблива и одеше на физикална. Ама операција мислам дека не правеше,и ја местеа на живо :( и се онесветила од болка.

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Некој да каже нешто за отварање на дишните патишта... Само да не е инхалација со морска сол и да не се капки за нос, зашто од нив полошо ми е на грлото....
    Енибади? Самтинг?

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Лути бомбони ? :?:

14. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Септолете можеш да пробаш за грлото, а има и уште едни не ми текнува сега како се викаат. Во аптека побарај сигурно знаат

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    ^ Свари си чајче и стави во него 2-3 лути бонбони, од оние најобичните со ментол и ќе ти се опушти и грлото и носот. (овој трик ми е од мајка ми и делува ) :)

едит - Стрепсилс се оние другите бонбони за грло (гледам ги спомнала форумџиката над мене :D )

16. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Сакам да ве праша, нешто за кое мнпгу се плашам..овој проблем го имам 2-3 год,значи еднаш или два пати во годината ми се случува интимата ненормално да ме пече и чеше и после тоа глеам малце ко кафеафкасто на гаќите.бидејќи имам 17 год неам никад до сеа на гиниколог отидено а и страв ми е може ли некој да ми каже што би можело тоа да биде и дали има место за паника.

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

И мене ми се има случувано,и ја избегнувам таа поза и ја снемува болката,ама кај тебе ако продолжи така и нареден пат,најубаво да одиш на гинеколог да те видат на ехо,да не има некој проблем.Кај мене кажаа дека нема.

А кај тебе brunete сигурно е некоја инфекција или кандидозата,а за нив има специјални лекови,само сама неможиш да знаеш што е,треба да се испита и да ти кажат што точно да земаш.Треба да одиш,ако неќиш кај машко,оди кај жена. Сигурно пишеле на тие теми феминките,ама не препорачувам лечење на своја глава.

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Можно е да имаш воспаление на вагината или габична инфекција што се појавува од 16-17 години.
    Мој совет ти е да избегнуваш односи додека постојат овие симптоми, да носиш памучна долна облека, никако тесна! Што се однесува до исхраната, намали со шеќерот и почесто пиј јогурт.
    И добриот стар совет - секогаш бриши се однапред кон задниот дел за да не се шират микроорганизмите.

На brunete му/ѝ се допаѓа ова.
  19. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    фала многу на советотт .. ке го применам :)

20. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Не е баш некој совет, толку се разбирам јас во такви работи.
    И јас го имав истиот проблем, ама не отидов на гинеколог. Мислам дека моево беше како резултат на иритација од влошки за секојдневна употреба. :?: