Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. vendiii

vendiii Популарен член

Ана владее вирус ... Само што дојдов од лекар . Немаше слободен кревет. Вирусот се манифестира со пролив и тоа обилен , болки и грчеви во стомакот , слабост во коските, повраќање ...
    Терапија -Лидаприм апчиња , Линекс 3 на ден па 2 апчиња . И мнооогу течност како и задолжително електролити се купуваат во вид на прашок се раствараат ако повраќаш и имаш пролив ОБАВЕЗНО да ги земеш .Ако оваа терапија не помогне . Тогаш на инфуз од 2 ингуза ќе бидеш како нова :)

2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Лидаприм немам :( така да се тешам без нив ќе пројде, радо би отишла на лекар ама мојата матична е на одмор а оваа замената :x (таа е се само лекар не- нема шанси да идам кај неа). Значи сега не повраќам, само пролив имам и се ме боли мислам телото ми се распаѓа :tmi:

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ана без разлика каква е замената ќе ти даде инфузија со сите горенаведени лекови во неа и ќе бидеш како нова!
    Инаку пиј линекс за дијареата, реглан ако повраќаш чај, знам дека и добра вода ја препорачуваат онаа што не е газирна секако. Компир, ориз, двопек...ама најлесно ќе поминеш со инфузија. Со среќа.

ana-banana likes this.
  4. anab

anab Истакнат член

исплакни се убаво со вода и немој да го триеш окото,повеќе ќе те пече.Од ненаспиеност двете очи би ти биле црвени а не само едното.Можеби ти влегло прашина во окото или пак мене ми се има така случено од трепка.

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Цел ден ме боли глава,не ми поминува.Не смеам да се напијам аналгин зошто ке ми падне притисокот кој и онака ми е низок. :(

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Може од многу причини да те боли глава, напиј се кафе, кока-кола... Касни чоколадо, колку и да ти звучи апсурдно ама мене од тоа ми поминува главата. :)
    Немој да седиш долго време пред компјутер, телевизор... Излези и прошетај на свеж воздух.
    Кратка дремка исто така може да ти заврши работа, пола саат е идеално.

7. vlubena

vlubena Истакнат член

Девојки сега имав секс со дечко ми и многу ме болеше лево под стомакот првин си мислев дека е до позата но ја сменивме и повторно ме болеше онака силна болка дури и се расплачив ;( не знам од што можи да биди до сега на некој вакво нешто му се има случено или пак не :?: и да не е нешто страшно некако ми е страв :(

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Ме интересира дали има некој искуство со скршеници...Имено маж ми ја срши раката, поточно лактот, сега раката му е во лонгета, но во среда треба да прави операција...имал некои разлетани парчиња коскички и тие треба да се извадат.
    Ме интересира дали операцијата се прави со локална или целосна анестезија, дали ќе го задржат во болница и колку време би можел да остане?
    Исто така ме интересира и колку време отприлика се носи лонгета или гипс (месец, два... :?: ) и дали ќе треба да оди и на физикална терапија.
    Однапред благодарам :)

9. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Не знаев каде да го ставам моево прашање.. барем мислам дека е за овде.

Од вчера почнав да чувствувам некој вид на печење и маааала болка при допир на усните од вагината ( при бришење во вц и сл). Мислев не е ништо, но кога и утрово беше исто зедов огледало да видам дали има некакви надворешни знаци на проблем. Усните од внатре ми се жарче црвени.. :?:

Што може да биде? :worried:

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Да не случајно си ги надразнила усничките, или пак некоја инфекција !?
    Пробај при секое туширање да поливаш чај од камилица - ја спречува и лошата миризба која се јавува понекогаш, ама во случај да не се повлече црвенилото не би било лошо да се консултираш со лекар, што знам, и мене ми се има случувано, ама со чај од камилица ми поминува. :)

11. Li0ness

Li0ness Популарен член

Другарка моја си ја имаше така скршено раката, знам дека подолго време раката беше неупотреблива и одеше на физикална. Ама операција мислам дека не правеше,и ја местеа на живо :( и се онесветила од болка.

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Некој да каже нешто за отварање на дишните патишта... Само да не е инхалација со морска сол и да не се капки за нос, зашто од нив полошо ми е на грлото....
    Енибади? Самтинг?

13. blond

blond Популарен член

Лути бомбони ? :?:

14. nesa

nesa Популарен член

Септолете можеш да пробаш за грлото, а има и уште едни не ми текнува сега како се викаат. Во аптека побарај сигурно знаат

15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Свари си чајче и стави во него 2-3 лути бонбони, од оние најобичните со ментол и ќе ти се опушти и грлото и носот. (овој трик ми е од мајка ми и делува ) :)

едит - Стрепсилс се оние другите бонбони за грло (гледам ги спомнала форумџиката над мене :D )

16. brunete

brunete Истакнат член

Сакам да ве праша, нешто за кое мнпгу се плашам..овој проблем го имам 2-3 год,значи еднаш или два пати во годината ми се случува интимата ненормално да ме пече и чеше и после тоа глеам малце ко кафеафкасто на гаќите.бидејќи имам 17 год неам никад до сеа на гиниколог отидено а и страв ми е може ли некој да ми каже што би можело тоа да биде и дали има место за паника.

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

И мене ми се има случувано,и ја избегнувам таа поза и ја снемува болката,ама кај тебе ако продолжи така и нареден пат,најубаво да одиш на гинеколог да те видат на ехо,да не има некој проблем.Кај мене кажаа дека нема.

А кај тебе brunete сигурно е некоја инфекција или кандидозата,а за нив има специјални лекови,само сама неможиш да знаеш што е,треба да се испита и да ти кажат што точно да земаш.Треба да одиш,ако неќиш кај машко,оди кај жена. Сигурно пишеле на тие теми феминките,ама не препорачувам лечење на своја глава.

vlubena likes this.
  18. Breezy

Breezy Истакнат член

Можно е да имаш воспаление на вагината или габична инфекција што се појавува од 16-17 години.
    Мој совет ти е да избегнуваш односи додека постојат овие симптоми, да носиш памучна долна облека, никако тесна! Што се однесува до исхраната, намали со шеќерот и почесто пиј јогурт.
    И добриот стар совет - секогаш бриши се однапред кон задниот дел за да не се шират микроорганизмите.

brunete likes this.
  19. brunete

brunete Истакнат член

фала многу на советотт .. ке го применам :)

20. Breezy

Breezy Истакнат член

Не е баш некој совет, толку се разбирам јас во такви работи.
    И јас го имав истиот проблем, ама не отидов на гинеколог. Мислам дека моево беше како резултат на иритација од влошки за секојдневна употреба. :?: