Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Можеби е од нервоза или стрес. Инаку и јас го имам истиот проблем. Често се случува неконтролирано да ми се тресат рацете. Не се секирај во какво стресно време живееме не е ни чудо на ни се тресат рацете.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Провери тироида.

3. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Кремата за депилација ја држев некоја минута повеќе и ми направи црвенило што пече. Што да ставам да заздрави побрзо?

4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    Кантарионово масло.

На SummerGirl и ванилала им се допаѓа ова.
  5. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Здраво женски, дали знаете некој природен лек за подигнување на имунитетот? Ништо во форма на апчиња или вештачки склопено, значи природен лек. Последнава година многу мачам мака со здравјето, многу долго бев на терапија со антибиотици поради крајниците, сега ваѓав 8ци, па инцидентно пак пијав антибиотици за нив, сега имам проблем со бубрезите, најверојатно пак од крајниците. Летен период не се препорачуваат операции, затоа од наесен најрано би ги ваѓала, но би сакала да го искористам летово и да си го исчистам и зајакнам организмот.
    Секој совет е добредојден. :)

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јади повеќе овошје, зеленчук, пиј вода.
    Избегнувај благо и други шеќери.
    Јади тоа што не јадеш од овошје и зеленчук. Треба некој период ова да го практикуваш, не е така само денес и од утре готово толку.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladybbc

Ladybbc Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    114
    Можно ли е да имам редовен циклус а сепак да имам циста на јајниците, во моментот не можам да направам ехо а акни и влакнестост имам па мислев да не станува збор за полицистични јајнци?

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.572
    Можно е. Полицистични јајници се едно. ПЦОС е друго. ПЦОС не се утврдува само со ехо, туку подетална анализа, хормони, скриен шеќер...

9. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Здраво на сите. Пред 4 години кога имав 14 год. имав од левата страна на вратот зголемена лимфна жлезда како цреша баш оноа топче. И ме носеше мама на инфективно и таму некои вируси ми испитале но негативно. И со текот на времето таа лимфна жлезда сама по себе ми се намалуваше и сега ја имам меѓутоа ми е мн мала не се познава туку на допир само кога ќе се допрам како грашок е. Кога ќе се разболам тогаш ќе се зголеми ама малк. Е сега прашувам и други доктори сите велат дека не е страшно да не се секирам ништо не е. Дека чим од толкаво топче волку се смалило ништо не е. Исто имам и под вилицата. И незнам дали е ова оти имам кариес на 2 заба ... Дали некој имал слично вакво искуство ?

10. Ladybbc

Ladybbc Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    114
    Пред две недели правев крвна слика нормално ми е се.

11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.572
    На обична кс ништо нема да се открие

12. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    45.681
    Можеби ако имаш расипани заби. И кај мене позади ушите ми се појавуваат како жлезди кога сум болна, ме боли грло и слично, и се воспалуваат.
    Но мислам не треба да се воспалуваат доколку се е во ред. Направи ги забите и види како ќе ти биде.

13. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Ептен е мала сега како грашок. И мајками има ми кажа и неа и е така. Можеби поради заб некој

14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Девојки, препорака за некои ептен добри,јаки апови за менструални болови? Нема што немам пробано, дејство нула, умирачка ми е секој прв ден од циклусот. Секој месец првиот ден завршувам на инекции а знам уште понездрави се и од апчињата. Утре имам важен ден,а осеќам ке ми дојде и ме фаќа паника уште сега пошто знам што ме чека. Хелп :/

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Кетонал? Кетонал форте? Не ти помагаат? Инаку и вентор пијам по потреба.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Keтонал и вентор имам пиено, како да не сум испила воопшто. Кетонал примам инекција и одма ми бива подобро а од апчињата како бонбона да сум зела. Се расправам со матичниот секој месец, одбива да ми дава инекции , штетни биле, демек јас од разонода идам да да ме боцкаат..

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    :o Навистина не знам што да кажам, тродон е најјак лек против болка, ама многу, многу штетен. Вентор помага и за забоболка, баш чудно што тебе не ти помага.
    Секогаш имаш вакви болки?

18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Желудникот партали ќе го направиш.
    Можеб Arcoxia да пробаш, тие се ептен јаки.
    Би ти предложила да пиеш контрацептивни апчиња, го прават цилкусот безболен, меѓу другото.

На Nausicaa и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  19. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Јас користам кафетин менструал затоа што имам страшни болки и првите два дена ако не сум на таблети од кревет неможам да станам а ако си пробала и не ти помагаат мислам дека контрацептивни апчиња би било решението тоа сигурно ќе ти помогне.

20. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Јас имав многу болни циклуси како помлада и со тек на време се испостави дека имам ендометриоза. Откако ја лечев ендометриозата болките попуштија. Дали си се консултирала со гинеколог зошто имаш толкави болки, да не случајно ги предизвикува нешто?
    Инаку за болките јас пиев наеднаш два аналгина, тоа ми помагаше, но штом ги насетам почетните болки, ако веќе беа во тек најсилните не ми помагаа ни два аналгина. Повремено пиев и Беналгин, тогаш ми го носеа од Бугарија, сега мислам дека сум го видела и во нашиве аптеки, по еден, ама пиев повторно на 3,4 часа.
    Ова за двата аналгина наеднаш сега кога ќе помислам не знам колку беше паметно, не сум се консултирала со лекар дали смее така.

Последна измена: 31 мај 2018