Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    а сега го немаш више тој проблем така ?

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Исто и мене некој истото да ми го каже, осеќам дека потешко дишам овие два три дена..... со отворена уста многу подобро дишам отколку на нос, не дека ми е затнат носот, секој ден му ставам марисол капки, со морска сол шо се, но сепак, тешко дишам, и грлото ми се суши, плунката леплива.... хелп

3. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    има таблети Трахисан,јас кога имав проблеми со грлото ,многу ми помогнаа.Појаки се од Септолете.Доктор ми ги препорача.Нешто се и поскапи ,но навистина се добри

4. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Раствори една лажица јаболков оцет со една лажица мед во вода,и испиј го.

5. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Никако неможам да заспијам,а исцрпен сум до коска...
    Помош? :(

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Step one: исклучи го компјутерот и легни си.
    Многу често не можеме да заспиеме баш од премореност. Јас тогаш сакам да се напијам лимонада или чајче, или да си каснам супичка, нешто да ме опушти. Ама пред се', за да заспиеш треба да си легнеш.

7. vivaldi

vivaldi Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Каде може да направам хормонски испитувања? И колку пари се? И како оди постапката - преку крвта или како се проверуваат хормоните?

8. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Хормоните се проверуваат преку крвта, цената зависи од за кои хормони ќе правиш анализи

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.242
    Многу ми се дува стомакот во последно време и онака,си имам тврдо мешенце,ко балонче.А не е да имам гасови или нешто такво,не јадам и нешто поразлично,освен што помалку и со поголеми паузи помеѓу оброците.Дали е возможно да е од стрес чудово?! И како да се справам со истото?! Нервира човече,ко 4 3-4 месец да сум,а имам рамен стомак и страшно ме нервира.

10. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Веројатно е од стрес Лилит, а и тоа што јадиш помалку ти влијае.
    Можно е и ако си јадела марула, брокула или карфиол, или ако си се напила млеко од некоја друга фирма, стомакот реагира па лактозата не е добро сварена.
    Но бидејќи ти е неколку дена претпоставувам од стрес е, кај секого различно се манифестира реакцијата на стресот, мене во последно време кога сум нервозна ми тече од носот крв. Ништо чудно и ако ти предизвикува дуење.

Пробај внесувај повеќе јогурт за лесна дигестија, исто и во јадењето стави си свеж магдонос, би требало да ти помогнат. Или спанаќ направи си, исто е добар за таков случај.

Сум слушнала (но не знам колку се ефективни) бананите.

И не се нервирај толку, тоа најбитно е.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Лилит да пробаш со чај од нане со неколку зрна ким, или има едни таблетки Еспумисан баш се за тоа надуеност, гасови во стомакот, јас лично не сум ги пробала, ама скоро син ми беше со надуено стомаче и неговата матична му препиша капки Еспумисан, а мене ми ги препорача таблетките за нас возрасните во случај на надуеност.
    Ги видов во каталог на Зегин околу 150 ден. се, а капките (за бебиња и мали дечиња) се околу 300 ден.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Во последно време се што ќе ставам во уста ми дава нагони на повраќање, ми се лоши.. Оваа недела неколку пати ми се случи само што ќе ја погледнам храната имам некоја одбивност, не јадам цел ден а и не чувствувам глад.
    Последниве два дена сум само на вода и ретко некое овошјенце, ништо друго немам јадено. Некој совет?! Почнува да ме загрижува ситуацијава :sweat:

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Лилит, што значи во последно време? Постојано ти е таков стомакот или онака периодично? Пошто нормално после мензес ми е мене такво стомачето, а не јадам ништо посебно, едноставно така ќе ми се подуе и после поминува.
    Еспумизанот се супер, ги користам кога имам тегоби понекогаш од неубаво јадење.
    Исто така медицинскиот јаглен го средува стомакот - е сега тој ја стега и столицата, така да пола апче е сосема доволно.
    Внесувај лен, пиј јогурт, ете и со ким, како што ти пишаа.

И да, Спаркс препорача банани ама јас не би ти ги препорачала - мене бананите крш ми го прават стомакот, ми го дујат мислиш цепелин :(

14. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Имам еден проблем...

Е сега станвам од сабајле и осеќам во устата благо а ништо не сум јадела благо пред да си легнам.....и станувам идам да се напијам вода и она ми е блага дали тоа може да значи дека имам покачен шеќер? ;( :worried: :worried:

15. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Исклучи млечни производи и секакви производи со глутен на неколку дена и види дали ќе ти спадне подуеноста. Најверојатно не е тоа ама провери си за секој случај.

Ако јадеш многу овошје, слатки работи, газирани пијалоци или пиво, исто многу намали ги тие денови и види дали ќе има промена.

Провери да не си добила слабо труење од храна кое си тлее. Пиј чај од кичица неколку дена и види дали ќе имаш подобрување.

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    http://medicina.ba/index.php?option=com ... a&Itemid=2
    Значи, не. Сигурно вчера си јадела нешто што не ти одговара па го имаш тој вкус сеуште.
    Пробај измиј ги забите, па види што ќе биде.

17. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Лилит,битно е да одиш често или барем редовно на какање и мочкање :lol: ,тоа сигурно го знаеш.
    И мене стомакот ми е ко на бремена жена деновиве,но си знам дека претерав со овошјето.Навечер никако овошје и зеленчук,само чаша јогурт и легни си.
    Само не ми е јасно,вчера имав некои бодежи - почнуваат од средината на стомакот а потоа ме штрекнува и позади на кичмата.Што може да е ? :^)

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можно е да е и стомачен вирус, доста е актуелен во последно време...

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Веќе некое време, можеби месец дена, чувствувам силна болка во половината :worried: Многу ме боли, ако седам подолго време кога ќе станам ме боли и морам да се фатам за половината за да се исправам. А пак ако стојам подолго време потоа ми е тешко да се свиткам и да седнам :worried: Не е од бубрезите, зашто не се разголувам, дури и преку лето, а и покриена спијам, можеби е смешно но со ќебе се покривам цело лето, исто и не пијам многу ладна вода.

Од што може да е ова? Денес ми е поинтензивна болката, страв ме фаќа, несакам да носам космодиск :worried:

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Имаш седено на промаја очигледно :worried: или не седиш правилно на компјутер