Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    6 саати.

2. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Koj urolog ke mi predlozite za azoospermija :(

3. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Веќе 1 час имам боцкање под срцето во дијафрагмата (проблем кои мислам дека сите го имале),но овој пат трае предолго..Што да правам??

4. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Веќе два месеца имам ШЛАЈМ ќе полудам више само плукам како машко.. Ми рекоа Хербион не помага џабе.. Пијам бел слез џабе. Јадев кромид со мед и тоа во моментот ќе помогне а после ништо. Ќе ве замолам да споделите со мене нешто што вам ви помогнало зашто не се издржува веќе. Башка и носов ми тече а и кивам нонстоп

5. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Мене за шлајмови ми има помогнато Uncadep. Тоа е прашок во кесичка ,се раствара во вода и се пие.

На Katty52 и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  6. protonce

protonce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    6
    Имаш готов комплет - Антипаразитен програм по д-р Хулда Кларк во Билна Аптека Матија. Или побарај го во продавници за здрава храна

7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Здраво на сите. Јас имав Кламидија и се лечев со една доза на Сумамед. Пред 2 недели и вереникот пиеше. Ме интересира после колку време можеме да имаме незаштитени односи? И дали со еден запушен јајник можам да останам бремена? Споделете искуство.

8. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Дали од крвна слика може да се види дали ти е ослабен имунитетот, и по кои параметри?

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    45.668
    Во спиење ме каснал комарец на очниот капак веднаш до трепките.
    Имам плик, му ставив синопен но ми е страв да не ми се појави оток да не ми го затвори окото :(
    Ве молам за совет,освен синопен што да му правам, на одмор сум:worried:

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.653
    Допаѓања:
    39.908
    Да ставеш нешто ладно?

11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    45.668
    Ќе се обидам. Не ми отече премногу, но пликот се прошири.
    Благодарам, се надевам ќе се повлече од ладното:whew:

На ludamaja10 и forumce им се допаѓа ова.
  12. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    4.092
    Се изгорев кога готвев пред некој ден и ми се појави мала раничка. Некој маст да ми препорачате да не остане белег?

13. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Некоја докторка на форумов?

14. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.933
    Контратубекс...скапа е околу 650 ден ама на нови рани делува како сон..јас вечно се горам на деснава рака и стари лузни имам колку сакаш но од кога ја купив оваа маст ниедна лузна немам...ама мораш конзистентно да ја користиш, јас си ја носам во ташна, е сега рачунај таа делува најубаво на нови изгореници и исто сметај дека ако се сончаш може да ти остане флека на почеток бидејќи маста ја суши кожата на местото каде се мачкаш и после се лупи кожата и така не останува белег.

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  15. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    5.598
    Имам болки поради ишиалгија, во аптека побарав да ми дадат некоја крема за намалување на болите и ми препорача аптекарката Fastum гел, дома кога го прочитав упатството видов дека може да дојде до фотосензитивност и при користење да не се изложува делот третиран на сонце ниту 2 недели после користењето. Е сега летен период е плус на одмор ќе се оди па не би сакала да ја користам, да ми препорачате некој друг ефикасен гел против болка не ми се ризикува пак во аптека.

16. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    5.598
    Најпрво треба пак да си проверите дали сте се излечиле или не, значи прво микробилошки тестови за двајцата да бидете сигурни дека сте и двајцата негативни па потоа, инаку ако едниот е уште позитиве ке си ја пренесете пак еден на друг.
    Мислиш на запушен јајцевод? Помали шанси од нормално, но доколку другиот јајцевод е во ред можеш да останеш бремена, ама тоа мора гинеколог да ти објасни зависно од состојбата на твоите реподуктивни органи во целина.

17. miakolo5

miakolo5 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2017
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    20
    Здраво имам проблем кога сум гладна осеќам жарење кај хранопроводникот а од како ќе се најадам ми се смирува... Знам дека треба да одам на доктор ама ако некој имал слично искуство да ми каже нешто повеќе за ова се изначитав на google и се преплашив:sweat:

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    i mi zezi duri i me boli a toa e od kiselinata od zeludnikot. Koga e prazen zeludnikot koga nema hrana, kiselinata se kreva i se osejka zezenje, peckanje, ponekogas i gorcenje. Ke si zemes ranitidin od apteka i cela nedela pijaj i ke nemas maka. Ako si naviknata na redovno jadenje i na vreme, malce da si gladna i odma se osejka to neprijatno zezenje :) nisto ne e strasno, nornalna pojava!

19. miakolo5

miakolo5 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2017
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    20
    Навикната сум на редовно јадење и те како.. Имав стресен период и ми се поремети цел биоритам, може а и сигурно и тоа игра улога... Ти благодарам во секој случај... Знаеш од премногу информации на google 300 филмови си направив во глава :) Ранитидин да ги земам на своја рака или да се консултирам со лекар ( иако ич не им верувам:@ затоа прво тука се обратив) ?

20. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    ranitidin se pie i na zdrav zeludnik.
    nema potreba da odes na lekar poso se zemat bez recepta. Mozes i apotekarkata da ja prasas ke ti go kazi istoto :) stresot nema vrska so kiselinite vo zeludnikot tuku problemot e od preskoknuvanje obroci i od gladuvanje podolgo vreme! ako nemozes da jades, pijaj jogurd ili mleko za da ima hrana zeludnikot. Na google se i sesto pisuva i od zdrav prav ke se oboli coek :rofl: