Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Да одиш на лекар да ти ја третираат раната и задолжително инјекција против тетанус. И јас имав таква ситуација како помала.

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    ^Јави се на лекар.да се среде раната и да примиш инекција

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Уртикарија, копривњача. Причина може да биде алергија од храна или лекови па и стрес. Чешањето може да доведе до лудило. Може да се јави и од хормонален дисбаланс. Јас го имав по породување па и сега од време на време. Некој лек нема, само не се нервирај, не биди под стрес ако тоа бил проблемот. Избегнувај да се чешаш, иако е тешко тоа. Ставај коцки лед на местото. И јави се на кожен лекар, тоа треба да ти биде прво нешто. Кожата како и секој орган реагира на секоја внатрешна и надворешна промена.
    Дали вакви брунчиња и плускавци ти се појавуваат само додека се чешаш а потоа ги снемува? Ако е така, копривњача е.

4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Да тоа е барав по нет и ми излегоа вакви исти слики како мојава.

Не јадев ништо ново и не бев под стрес од нигде никаде ми излегоа. 3 пати ноќта се преслеков и туширав мислев дека нешто ме каса ни на крај памет дека е алергија.
    Си легнав вечерта во 10 часот, тогаш немав многу се истуширав преслеков и сум заспала. Во 2 по полноќ се разбудив со ужасно чешање по стомак - кога се видов цела бев само на лицето немав, раце, стапала, дланки, интимни делови цела. Се воздржав од чешање и се намачкав цела ракија, дури кај 6 сабајле заспав и после ми се изгубија. Не се чешав ама цела ноќ нови ми излегуваја.

И едно прашање каде можам да направам алерго тестови на приватно Прилеп или Битола?

5. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Од што може да се појави слабокрвност?
    Никогаш до сега не ми била слаба крвта, испитувам крв на 3 месеца а денеска кога испитував на резултатите имаше дека ми е железото 6.7 а нормалното е од 9 нагоре.

6. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Причините обично може да бидат зголемено менструално крварење, лоша исхрана и намалено внесување на железо, витамин Ц и фолна киселина.
    Штом порано ти била добра крвта, би ти препорачала да си испиеш доза таблетки/ампули/ сируп или што и да ти препорачале, но после тоа да си направиш проверка во друга лабараторија ( ако можеш Авицена на пример).
    Ти го велам ова затоа што кај мене драстично лошата крвна слика беше резултат на лоши реагенси во лабараторијата во амбуланта кај матичната...

На lovely97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Знам дека прават во Државна клиника, за Прилео и Бирила не знам, прашај во поликлиниките. И немој никако да ставаш алкохол на места кои те чешаат. Твоето наеднаш се појавило и не може да биде без причина. Некој контакт со животни или птици да не си имала, можеби папагал? Па и ме зачуди цело тело што ти го зафатило дури и интима. Мораш на лекар за вакви работи, не по форуми. Додека отидеш намачкај афлодерм, декотал и сл.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Откако се сеќавам за себе сум со уртикарија:Dбаш вакви и никогаш,ама баш никогаш не сум имала на лице:Dчудна работа.Алерго тестовите ништо посебно не покажаа и преку крв и оние на кожа.Мала осетливост на белка од јајце,на семки од сусам,портокал,полен итн. глупости.
    Сега бидејќи пораснав:Dи долги години немав мислев завршивме веќе т.е јас така си мислев се до лани летото на одмор нормално дека не знам од што:Dне ми беше прв пат да се сончам или да се бањам у море... венски Синопен и Урбазон ми идеше да се гризам од чешање:D
    Никогаш не излегувам од дома без Лоратадин и Декортин,а за на одмор си носам и од инекцииве за боцкање:D

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    3.180
    Пред неколку дена ме заболе еден крајник, па вчера на огледало приметив бели наслаги кои личеа на гној.

Денеска половично ги нема, ама измерив температура и ми е 37.2, па 37.1 и сега 37.0

Можно ли е од настинка да имам покачена температура? Имам слушано дека баш таа е најлоша. А чудно, грлото не ме боли, само се чувствувам омалаксано и коските ме болат на вратот и грбот.

10. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Лек за замастен црн дроб ?

11. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Консултирај се со Др. За Силимарин.

12. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Дали некој има искуство со проблем нервот на лицето, односно укоченост на половина на лицето :(:(

13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Утрово се разбудив со страшни болки во десната страна кај слабината и задниот дел .. Кога лежам на таа страна се трпи ама ако пробам да се свртам страшно боли. Минатата недела правев ехо на се, се беше во ред. Што може сега да е ова...

14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    7.499
    Од што може,црева да кркорат,а не си гладен?

15. EdnaMomicka

EdnaMomicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Во четвртокот вечерта (30ти)почувствував како нешто потече од мене и на гаќите имаше обилен жолтеникав исцедок ишаран со розева крв по него. Истата вечер при туширање забрележав дека ме боли точно околу папокот, при притискање. Оттогаш до сега (02.09) уште ја чувствувам болката, плус се појавува ненадејно при движење, не е силна повеќе е тапа а знае и да биде како пецкање.Исто приметив дека ми е потврд делот околу папокот од вообичаено. Уште имам исцедок кој е бел накај светло жолт, неколлу пати имаше пак малку крв. Вчера бев на гинеколог, при прегледот рече дека имам бели наслаги, ми зеде ПАП, и направи внатрешно ехо. Рече дека на ехото ништо не се покажало, но скептична сум бидејќи истиот гинеколог ми рече дека ми е нормална матката за потоа на приватно да видат дека ми е превртена. Менструацијата ми заврши на 23ти. Онака имам малку чешање на вагината.. цревата ми гргорат константно, мускулите на нозете ми се тресат и при повеќе одење ги чувствувам отечени во горниот дел . Закажав во петок кај Органџиски зошто само тогаш беше слободно. Дали бара итно внимание овој проблем? Ме загрижува што болката ми е многу високо, па ми е страв да не се проширило што и да е и на другите органи, како цревата. Исто така не можам целосно да се доизмочам, после неколку секунди чувстувам пак потреба и повторно уринирам.

16. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    od pogolema kolicina na fibri, hidrati i rastitelni vlakna krkorat crevata i zeludnikot posto mu treba vreme da ja svari hranata. mozi i ako se imas napieno ladno da go imas preladeno stomakot. nisto strasno, za den, dva se sredva samo vnimavaj na hranata.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Не е проблем ама да си прашам:
    Може од антибиотици да касни добиеното?

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.932
    Допаѓања:
    326.934
    да

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Херпес нешто да не имаш?

20. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    58.790
    Од што може да се појават модринки по телото, т.е по нозете само?