Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    45.988
    И мои блиски роднини кои имаа удар и бај пас операција креваа температура. Најверојатно е очекувана појава, зошто- не знам.
    Јас би ти рекла да го однесете на хитна да го видат сепак, и да му ја симнат темп.
    Во секој случај, ако се друго е во ред, не би требало да има простор за паника. Со лесно :)

На josifova1000 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    Фала ти,почнува да се симнува. Температурата е нормална појава барем според мене бидејќи организмот реагира кон туѓото тело во овој случај -стент. Ама стравот ....ми го зема паметот. Фала ти сепак ❤

На SwanMay и Luminary им се допаѓа ова.
  3. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    45.988
    Се работи за поткожно влакно на лицето (кај братучед ми). Не сме ни сигурни дека е тоа но така личи. Како оток, топче, големо црвено.
    Препорачајте ми добар дерматолог кој би можел да помогне, но да е приватно бидејќи нема здравствено осиг. И цена ако знаете.

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.279
    Denes izedov pogolema kolicina svezo cveklo salata pred malku mokracata mi bese crvena kako krv, se preplasiv od toa li e?

5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    јесте

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    На братучед ми му има искочено чирче и ставаше домат на местото, пробајте така.Еднаш му помина после правеше зафат во Државна

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blueberry23

blueberry23 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    100
    Секогаш имав повремени боцкања во градите. Правев 5пати екг и супер. Пред 2 месеца ми се укочи вратот од клима на работа, со апчиња ми се опорави едвај, имав болки дури и на грбот. Но од тогаш имам повремени болки позади вратот и почести стегања кај срцето и ме фаќа страв. Совет?Дали да правам ехо на срце и гради?

8. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    45.988
    Последниве 2 дена цело време ми пукаат капилари во нос. Ќе потече малку крв, па ќе се стврдне како топки и ме боцкаат. Ако ги тргам пак си тече крв и така во круг. Имате ли било каков совет што да направам да престане ова?
    Не можам да го поднесам веќе :doh:

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    327.824
    појачај доза на витамин ц (доколку не пиеш)

10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    45.988
    Фала ти многу, ќе се напијам:)
    По едно на ден или? И колкав период смеам?

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    327.824
    извини каснам со одговор
    можеш и од 1000 да пиеш кога имаш било какво крварење(еве како сега од нос,циклус и слично).А имаш и од 500 чинам.Како и да е тоа е витамин можеш и на подолг рок да го земаш особено сега на зима

12. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Помош. Пред една година имав стаено мост и сеа ме боли непцето кај после мостот и имам афта на долната усна и ме боли и имат непријатна миризба а на заболекар не сум појдена. Што треби да направам? :/

13. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Da odis na zabar.

На theunforgiven, Alisa22 и Kikiccc им се допаѓа ова.
  14. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.161
    Пред една недела ми земаа крв од вена, денес после 6 дена од тогаш ми помодре местото кај што ми земаа и почна да ме боли. Од што би можело да биде и дали нешто треба да превземам?

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    3.233

Ама ништо не е тоа, нормална појава. Ќе помине за некој ден =) Ако не те боли - океј. Ако те боли - намачкај ракиичка :)))))

16. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.161
    Нормална појава колку што знам јас е веднаш да се појави, не после една недела. Почна да ме боли и да помодрува денес, ќе видам утре како ќе биде.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    45.988
    Дали боли чистење на уши?
    Реално како да не дослушувам баш добро во последно време па мислам дека добро ќе ми дојде. :?:

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Не.

19. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    42
    Здраво,
    Веќе неколку денови имам отечени крајници и тоа алармантно отечени што мислам дека речиси цело грло ми го покриваат и ми прават проблем со дишењето. Бев на лекар вчера, ме пушти на тест за бактерии и излезе негативен и не ми препиша ништо, само ми рече чај од жалфија. Но еве веќе се пробав, а ситуацијата станува полоша, денес чувствувам и болка во ушите. Дали крајниците може сериозно да ми наштетат на дишењето ( не дај боже да ме задушат), правам гаргара со сол и вода, со чај од жалфија, септолете, цвекло прочитав некаде, ангал спреј, но мислам дека станува полошо. Може некој кој го искусил ова да ми даде некој совет.

20. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    3.233

Јас за загушување т.е. пречки при дишење имам чуено во случај на трет крајник. Сега, не можам да знам што кај тебе е случајот, така што, хм... Јас би рекол да одиш на ОРЛ специјалист. Не знам дали си била кај такот, или само кај матичен. Не е лошо да се вклучи терапија оти знам како е тоа. Лично ми се нема случено до толку многу да ми се зголемат за да не можам да дишам, ама сум имал чувство дека имам тежина. Можеби и кај тебе е така, можеби преувеличуваш? Мислам, те разбирам, ама... Може само си мислиш дека не можеш да дишеш затоа што се отечени и прават притисок во грлото.

Јас ќе ти препорачам еден природен чај кој мене секогаш ми помага со грло: Изрендан (исецкан на ситно) ѓумбир се става да зоврие заедно со 250 мл вода. Откако ќе олади, додај сок од еден истискан лимон + лажичка (или повеќе) мед. Испиј го. Може е луто, може чуден вкус има, ама помага, верувај ми.

На agios му/ѝ се допаѓа ова.