Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Crnookata

Crnookata Популарен член

A B-kompleksot moze li od nego,bidejki I epten slabo jadam,majka mi se plasi I krvta da ne mi e slaba.

A za kafinjata pocnav mnogu da gi pijam sekoj den,a porano voopsto ne gi piev,tursko sekoj den I potoa sum nekako ko stresena,ama ete merak po kafe.

Last edited by a moderator: Oct 26, 2018
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Можеш и тоа, повеќе витамини имаш во него.Па провери си ја крвта.Почни да јадеш повеќе а помалце кафиња.Не ни влијаат на сите исто кафињата и кофеинот.
    Јас имам пишувано, јас треба 7 кафиња во денот да испијам да почне да ме мава тахикардија.Некому може од 1 или 2.
    Ако немаш апетит пиј спирулина ем е здраво ем ќе јадеш повеќе.А ако неќеш да јадеш, почни.Само лошо си правиш на себе со нејадење и пиење кафиња.
    Ако веќе толку сакаш кафе пиј бар некофеинско.

3. Crnookata

Crnookata Популарен член

A kakvo e toa nekofeinsko kade mozam da najdam,I za spirulinata ne svativ.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

5. Monyque

Monyque Активен член

Маџун- најмногу помага и најбрзо. Најди си домашно произведен Ако имате познат човек што прави или што може да ви набави супер, ако не, пишете ми порака па ќе ви дадам контакт.

6. lost123

lost123 Форумски идол

Имам големи болки во желудник, цело време се чуствувам како да сум прејадена и секој момент да повратам. Поминаа скоро 24 часа од кога јадев малце последен пат, но нема шанси да можам да јадам големи болки имам. Во аптека ми дадоа сега едни како шумечи за лижење, нешто друго што би можело да ми помогне?

7. martin01

martin01 Истакнат член

Zemisi ranitidin od apteka i napise malku soda bikerbona. Ja stavas vo filzan i turi malku voda i ispia naednas. Pravi dieta edna nedela. Nejadi testenini i brza hrana koja e teska za varenje. Jadi kompir varen, supa ili corba, dvopek, malku biskviti, jajce vareno,pavlaka, jogurd. Ti se ima nadrazneto zeludnikot od nekoja hrana zato te boli. Ako nozes da si napravis cemer, uste podobro.

lost123 likes this.
  8. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Здраво, дали имал некој превртена жила на стопало и што помага во тој случај..

9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Причини за црна столица без пиење јаглен?Имав огромни болки во дебелото црево и потоа видов дека имам црна столица..Вчера пиев црвено вино и сум под голем стрес а прочитав дека може да е внатрешно крварење и се исплашив..

10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Можно е да ти е од црвеното вино.
    Следи ситуација доколку и утре имаш црна столица јави се на лекар.можеш витамин ц да пиеш во меѓувреме.крвна слика исто да направиш да се виде каква е состојбата со хемоглобинот,дали се намалува

11. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Кога се движам ме боли десниот бубрег ама не е некоја неиздржлива болка туку малку само како пулсирачка, од време на време. Дали е можно настинка да е причината?

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Можно е настинка,мускулна болка или бубрежна болка.една крвна слика и ехо на абдомен ќе разграничи за што точно се работи

MysteriousQueen likes this.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Аналгетик преку уста,блага масажа со крем против болка,облози со борова вода и мирување неколку дена

14. martin01

martin01 Истакнат член

Najverovatno e bolkata od kicmata posto i od grbot odi bolka kon bubrezite. Bolkite se ogromni i se kreva peitisomot ako nesto ne e vo red so bubrezite.

15. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Добро фала... се уплашив да не има некаква врска со камен/песок во бубрегот (недај боже) или некоја инфекција на бубрезите.

SaraTrajkova likes this.
  16. martin01

martin01 Истакнат член

Mokracata ke bide so krv ili ke imas bolki pri mokrenje a za bolki da ne zboruvame, neizdrzlivi :) Nemas nisto ne se sekiraj. Od prelada ili od kicmata imas bolki pri odenje.

17. LadyR

LadyR Популарен член

Здраво. Некој што носи појас за 'рбет ако може да ми препорача некаков? Со години имам кифоза и сколиоза, носев појас од ортопед земен, ама некако воопшто нр ми помага. И никаков ефект нема кога седам, пак сум цела наведната и искривена.

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Screenshot_20181028-164045_Gallery.jpg
    Дали се работи само за испукана кожа од ладното (дека и лани ова време имав) или за нешто друго можеби?
    Суво е, црвено, некогаш чеша по малку и тоа. Имам и на другата рака малку и на грбот.

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Може да ти е акутен контактен дерматит.штом те чеша можеш да пробаш со антихистаминик и витамин ц.и крем декотал.ако за 2-3 дена не поминува потребно е да те види и дерматолог.
    На рацете редовно крем во овие студени денови за да се одржува кожата влажна и хидрирана

Luminary likes this.
  20. smooch

smooch Популарен член

Мене ми се појавува вака, штом застуди одма. И секогаш ми се појавува само на едно место, на раката.
    Со креми за раце се мачкам постојано и се смирува. Јас го навикнав веќе, и не ми е голем проблем.:$
    Ако е опасно, да посетам доктор? :^)

Nausicaa and Luminary like this.