Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.354
    A B-kompleksot moze li od nego,bidejki I epten slabo jadam,majka mi se plasi I krvta da ne mi e slaba.

A za kafinjata pocnav mnogu da gi pijam sekoj den,a porano voopsto ne gi piev,tursko sekoj den I potoa sum nekako ko stresena,ama ete merak po kafe.

Последна измена од модератор: 26 октомври 2018
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Можеш и тоа, повеќе витамини имаш во него.Па провери си ја крвта.Почни да јадеш повеќе а помалце кафиња.Не ни влијаат на сите исто кафињата и кофеинот.
    Јас имам пишувано, јас треба 7 кафиња во денот да испијам да почне да ме мава тахикардија.Некому може од 1 или 2.
    Ако немаш апетит пиј спирулина ем е здраво ем ќе јадеш повеќе.А ако неќеш да јадеш, почни.Само лошо си правиш на себе со нејадење и пиење кафиња.
    Ако веќе толку сакаш кафе пиј бар некофеинско.

3. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.354
    A kakvo e toa nekofeinsko kade mozam da najdam,I za spirulinata ne svativ.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
  5. Monyque

Monyque Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Маџун- најмногу помага и најбрзо. Најди си домашно произведен Ако имате познат човек што прави или што може да ви набави супер, ако не, пишете ми порака па ќе ви дадам контакт.

6. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    58.774
    Имам големи болки во желудник, цело време се чуствувам како да сум прејадена и секој момент да повратам. Поминаа скоро 24 часа од кога јадев малце последен пат, но нема шанси да можам да јадам големи болки имам. Во аптека ми дадоа сега едни како шумечи за лижење, нешто друго што би можело да ми помогне?

7. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Zemisi ranitidin od apteka i napise malku soda bikerbona. Ja stavas vo filzan i turi malku voda i ispia naednas. Pravi dieta edna nedela. Nejadi testenini i brza hrana koja e teska za varenje. Jadi kompir varen, supa ili corba, dvopek, malku biskviti, jajce vareno,pavlaka, jogurd. Ti se ima nadrazneto zeludnikot od nekoja hrana zato te boli. Ako nozes da si napravis cemer, uste podobro.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Здраво, дали имал некој превртена жила на стопало и што помага во тој случај..

9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Причини за црна столица без пиење јаглен?Имав огромни болки во дебелото црево и потоа видов дека имам црна столица..Вчера пиев црвено вино и сум под голем стрес а прочитав дека може да е внатрешно крварење и се исплашив..

10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020

Можно е да ти е од црвеното вино.
    Следи ситуација доколку и утре имаш црна столица јави се на лекар.можеш витамин ц да пиеш во меѓувреме.крвна слика исто да направиш да се виде каква е состојбата со хемоглобинот,дали се намалува

11. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    Кога се движам ме боли десниот бубрег ама не е некоја неиздржлива болка туку малку само како пулсирачка, од време на време. Дали е можно настинка да е причината?

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Можно е настинка,мускулна болка или бубрежна болка.една крвна слика и ехо на абдомен ќе разграничи за што точно се работи

На MysteriousQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Аналгетик преку уста,блага масажа со крем против болка,облози со борова вода и мирување неколку дена

14. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Najverovatno e bolkata od kicmata posto i od grbot odi bolka kon bubrezite. Bolkite se ogromni i se kreva peitisomot ako nesto ne e vo red so bubrezite.

15. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    Добро фала... се уплашив да не има некаква врска со камен/песок во бубрегот (недај боже) или некоја инфекција на бубрезите.

На SaraTrajkova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Mokracata ke bide so krv ili ke imas bolki pri mokrenje a za bolki da ne zboruvame, neizdrzlivi :) Nemas nisto ne se sekiraj. Od prelada ili od kicmata imas bolki pri odenje.

17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.516
    Допаѓања:
    9.006
    Здраво. Некој што носи појас за 'рбет ако може да ми препорача некаков? Со години имам кифоза и сколиоза, носев појас од ортопед земен, ама некако воопшто нр ми помага. И никаков ефект нема кога седам, пак сум цела наведната и искривена.

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    45.621
    Screenshot_20181028-164045_Gallery.jpg
    Дали се работи само за испукана кожа од ладното (дека и лани ова време имав) или за нешто друго можеби?
    Суво е, црвено, некогаш чеша по малку и тоа. Имам и на другата рака малку и на грбот.

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020

Може да ти е акутен контактен дерматит.штом те чеша можеш да пробаш со антихистаминик и витамин ц.и крем декотал.ако за 2-3 дена не поминува потребно е да те види и дерматолог.
    На рацете редовно крем во овие студени денови за да се одржува кожата влажна и хидрирана

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  20. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    4.092
    Мене ми се појавува вака, штом застуди одма. И секогаш ми се појавува само на едно место, на раката.
    Со креми за раце се мачкам постојано и се смирува. Јас го навикнав веќе, и не ми е голем проблем.:$
    Ако е опасно, да посетам доктор? :^)

На Nausicaa и Luminary им се допаѓа ова.