1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ти благодарам за советот, ама тоа е проблемот што не смеам да пијам никакви чаеви. Алергична сум на билки и тревки.
    И јас многу сакам со медови и чаеви да си помогнам доколку имам проблем, ама мора апчиња да барам :|

Ќе земам уште еден spasmex па ако не помогне ќе одам до болница.

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @JollyGirl има стомачен вирус со повраќање и дијареа. Баш периодов неколку се разболеа околу мене. Линекс и стандард диета за стомачен. Или евентуално тест за бременост :)

На Feminka22 и JollyGirl им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    И јас се сомневам на вирус, сигурно таков периодот се погодил.
    Убаво ме потсети и Линекс да ми донесат па би требало целосно да се смири стомакот. (fingers) Фала.

А за бременост нема место за сомнеж, ама ќе следиме ситуација :whew:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Пред година ипол-две имав малку песок во бубрезите, брзо го решив, направив ехо контрола- немаше ништо. После неколку месеци почувствував болка кај десниот бубрег, отидов пак направив ехо и немаше ништо. Тоа беше пред 5-6 месеци. Сега повторно на десната страна кај бубрегот ме фаќа како да ме прободува некој со нож, многу силна болка, но кратка по 5 секунди, еднаш во два-три дена. Изморена сум веќе од идење по доктори.. Што мислите можно ли е нешто друго да е во прашање?

5. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Хм, не би требало да е нешто друго ама мој совет е да пиеш еден месец почесто топло пиво и ако не престани да те боли тогаш ќе мораш пак по доктори да одиш, сепак тие знаат најдобро.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    21.440
    Здраво женски:D
    Последно имам како тапа болка во јајниците, на 18ти претходниот месец ми дојде менструација, па се сомневав на овулација. Тоа ми го потврди и гинекологот коа ме виде на ехо. Али таа слаба болка продолжи и после прегледот кој беше пред 5 дена... Се сомневам дека ладното време ми влијае да осеќам вака нелагодности, ама пак не знам. Не е баш болка болка, али како подуено се осеќам, како чудно не знам како да ви опишам:wasntme:
    Што би ми препорачале?

7. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Пред 10тина години и мајка ми така ја болеа јајниците ама гинекологот рече дека не е ништо страшно и после некое време ја здоболи толку многу што мислеа дека е напад на слепо црево, но на крај сепак излезе дека само и се премногу 'настинати' јајниците. Пиеше топол чај една недела и постепено и се изгуби болката. Пробај со чај мое мислење.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    523
    Носот цело време ми е затнат, капките ми помагаат и после пак е исто, има ли некој ваков проблем ....
    Неможам да дишам убаво

9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Ако не си настината а имаш затнат нос можно е да е алергија..

10. Girlyly

Girlyly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    Дали има нешто вакво кај нас, дали некој сретнал и нешто повеќе за ова?

Прикачени фајлови:

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Женски 2 недели по ред кашлам ептен со шлајм на плуќа сум.Приметувам дека кога дишам плуќата како да ми свири, или пак во задниот дел кај ребрата се чувствувам како да ми се движи нешто низ телово.Да одам на доктор да ме слушне?
    И имам приметено 2 дена веќе кајј крстот ме боли кога кашлам ама само кога лежам и тоа е тапа болка како пред добивање.Совет некој?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Нормално дека треба да одиш, воспаление имаш.

На Feminka22 и "Zoki" им се допаѓа ова.
  13. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    21.440
    За кашлањето евентуално дома чаеви, прополис, мед. Или горено млеко со шеќер, на баба ми специјалитетот.|( Одвратно е ама ефикасно. Или пак ако не сакаш дома да се лекуваш оди на лекар. Сезона е на настинки и грипови такада не верувам да е нешто сериозно.

А за болката кај крстот уживај, откако залади цело време ме наболва. Ко старица се осеќам;(
    Ваљда ќе си помине самото..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Девојки прашувам за другарка. Пред точно две недели имала незаштитени односи и се сомнева дека е можно нешто да капнало внатре. Циклусот и касни 3-4 дена, има некои симптоми што си ги има во принцип пред добивање, но овој пат плус има и некоја тапа болка во долниот дел на стомакот што до сега не и се случувало. Односот не и бил во плодни денови.. Дали ако направи сега тест ќе покаже или рано е? И дали болките во долниот дел на стомакот секогаш значат бременост? Читавме на форумов и малку се исплаши...

15. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Некоја препорака за некои ефикасни суплементи за подобрување на имунитетот?

16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    21.440

Како тоа капнало?
    Свршил или не внатре? И 3/4 денови и не е некое доцнење, најверојатно е од стрес, нагла промена на клима и сл.
    Болките во долниот дел од стомакот и не се баш некој показател, чим си ги има стандардните симптоми за добивање, најверојатно ќе и дојде. Само треба да пробие.:D

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.775
    Допаѓања:
    202.680
    Бронхитис имаш најверојатно, симптом е баш свирењето. На лекар веќе си била се надевам, за антибиотик си.

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    (highfive)
    Не бев на доктор :$ баш од причина што ме клука со антибиотици секое одење.Пијам чаеви, супи витамини, сокови од лимони..Потсмирено ми е кашлањето ама шлајмот стои :puke: не знам како да го тргнам.Сируп некој не може?Или АЦЦ?

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.775
    Допаѓања:
    202.680
    Со бронхитис нема играчка, воспалени ти се бронхиите во белите дробови, да е само грлото, лечи се дома, ама вака не... што не си го смениш матичниот лекар? Има и такви кои не даваат антибиотик на секое кашлање.

На Alishan30 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Па нова ми е оваа, година дена.
    Буквално само диши-диши и грлото и оп или Цефалексин или Оспамокс пијам..Нит упат за брис дала ништо