Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Dali koga treba da davam krv treba da bidam gladna za ispituvanje na krvna slika ili ne se pravi pred da se dava?

2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    За во клинички не знам, имам правено во 8ми септември и минатата недела во Јане Сандански 450 ден чини и сум многу задоволна за услугата.

Треба да бидеш гладна.

Последна измена од модератор: 3 јануари 2019
    На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Дечки што мислите што може да е имам како две акни на вратот под увото и ме чешаат многу....се загрижив :(

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Испитував хормони и докторката ми кажа дека витамин Д3 ми е многу низок и спомна нешто надбубрежно и не ми објасни ништо само ми налупа апчиња.. Знае некој за што се работи?

5. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Кои апчиња ти ги налупала? Ти пиша во извештајот нешто?

6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Само фамосан можам да го прочитам.. другото е неразбирливо ..

7. Black lotus

Black lotus Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Хмм, немам одговори на темата, морам овде... Повторно да си прашам итно ми е...
    имам проблем со кандида, пред некое време ми се појави големо чешање на отворот на вагината, сексуално не сум активна, се мачкав со канестен маст, меѓутоа малце и ми помогна но не многу, на своја рака испив некој антибиотик, шо се пие седум дена и тоа малце ми помогна, ама ко да не исчезнало скроз, одвреме навреме добивам некое мало, благо чешање...ама се смирува. приметив и дека имам некој си исцедок али не е нормален, туку ко парчиња мали, е сега си купив миртигил, повторно на своја рака, 650 ден, не знам дали да почнам да ги пијам... Аптекарката ми рече демек биле за кандида, печење и нормално функционирање на уринарниот тракт. Меѓутоа јас таков проблем и немам баш, а пред една година имав и ешерихија коли, но не сум направила уринокултура неколку месеци. Последно пиев цитерал и толку. Имунитетот ми е паднат многу ептен исто така.
    #ПомогнетеМи :(

8. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Абе каков антибиотик за кандида на своја рака? Антибиотиците се за бактерии. Башка кога пиеш антибиотик се препорачува и пробиотик, затоа што антибиотиците ти ја пореметуваат нормалната флора. Претпоставувам дека токму антибиотикот е причина за кандидата. Како што кажав, кога пиеш антибиотик обавезно земај и пробиотик.

За кандидата избегнувај благо, тестенини, кофеин. Повеќе јогурт. Можеш да се одмиваш со растворена сода бикарбона или камилица.

И под итно на гинеколог, никако на своја рака лекови.

Последна измена: 3 јануари 2019
    На ludamaja10 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. Ellier

Ellier Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    28
    Може ли да ми препорачате лекар за ехо на абдомен во Скопје? Имам болки што имитираат слепо црево а не се слепо црево па ми треба некој стручен да види што е работата. Државно или приватно не ми е важно, само да има знаење а не да ме помине ради реда. Фала ви

10. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    9.291
    Секој ден по 2 пати одмивај се со камилица и мачкај канестен, јас штотуку ја излечив кандидата на овој начин, не пиј туку така апчиња на своја рака.

На Black lotus му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.186
    Два-три дена ме боли веѓата. :^)
    Знам дека звучи глупо, ама стварно ме боли веѓата онака кога ќе ја допрам или кога ќе ја кренам ама во вид на главоболка. Само на левата страна тоа. Дури и ептен нежно да ја допрам ме заболува.

Кога гуглав ми излезе за синуси нешто. Пред неколку дена бев настината, а сега само носот ми е ко затнат. Дали е од синусите и дали ќе помине ова само од себе?

12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    ако е на почетокот на веѓата непосредно до носот синуси се ама болката фаќа и дел од очите. Мене и челото малку ме наболуваше.

13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.186
    Не баш непосредно. Баш во центарот на веѓата, и кон челото, да.

14. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Чувам персиски мачор дома 7 години. Пред две-три години почнав да кивам, да ме чеша нос, направив алерго тестови и покажаа дека сум алергична на мачка. Ми дадоа таблети, спрејови, се смирив. Да скратам.. Сега алергијата на мачка ми е покачена т.е на највисоко ниво. Докторката ми рече нормално да го тргнам од дома. Ама не можам да ви опишам колку сме сите дома врзани за него, колку го сакаме и како сега после 7 години да го фрлиме/дадеме било што? Докторката рече дека можно е да дојде до астма и многу посериозни проблеми.. Има ли некој вакво искуство? Многу ми е тешко ;(

15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    можно е да се синуси. Мене голема површин ме болеше па на снимање бев па терапии апчиња...

16. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    45.605
    И јас сум приврзана за моите миленици, но сметам дека личното здравје е најбитно.
    Дајте го на некои пријатели, на луѓе кои знаете дека добро ќе се грижат за него. Друг излез нема, сигурно не би сакала да си направиш сериозни здравствени проблеми кои би ти го отежнале животот. :shake:

На ludamaja10, marchi-cool и Darlingzz им се допаѓа ова.
  17. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Предлог- дајте го на некои блиски луге..Така ке можете да го посетувате кога и да посакате.Не си играј со алергиите и воопшто со здравјето.

На ludamaja10 и Darlingzz им се допаѓа ова.
  18. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Ме чешаше на стомак,позади нозе под пазуви и на раката на палците.Отидов на доктор ме прати кај кожен.Отидов на кожен ми кажа дека најверојатно било некоја алергија и ми даде некои апчиња,маст и водичка за мачкање.Мачкав 7дена и терапијата делуваше и се беше супер,пред некој ден пак почна да ме чеша.Сте имале ли ваков проблем? Незнам за некој ден пак да отидам на доктор...

19. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Ахх ја и вака имам доволно проблеми и со гастритис и бубрези, хаос сум цела, сега уште ова ми фалеше :(

20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    45.605
    Можеби сеуште си во допир со тоа што ти прави алергија :?:
    Треба да си испиташ сама на што ти реагира, дали од храна, детергенти, некои производи за нега..
    Мене кога ми се појави алергија, јадев само варен компир некој ден, па потоа внесував полека месо, па млечни производи и така по ред, за да видам кога ќе ми се јави реакцијата. Малку е комплицирано ова со алергииве, тешко да дознаеш од што ти е, освен ако не направиш тест:?: