Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    7.499
    Мене за тој проблем,докторката ми рече,сува кожа:)

2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    45.605
    @P.SIloveyou а заборавив да те прашам, освен чешање, имаш црвенило, лупење на кожата?

3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    7.499
    Од мое искуство,може има перутање

4. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Да имам црвени топченца така ситни под пазуви зад нозе а на рацете на некои делови кога чеша многу се лупи.Пред недела дена ми земаа бриз ли како и да се вика тоа кожниот ми рече дека најверојатно било алергија не било некои болви,крлежи,шуги такви работи не ми кажа дали имам стрес,каква ми е исхраната,да не пијам газирани сокови.Незнам сега пак да одам ќе ми ја дадат пак истата терапија.Имам приметено коа ставам од таа маста невенот дека малку се повлече и не ме чеша..Незнам да пробам да.сменам детергенти и прашок или незнам вејќе....

5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    45.605
    Тоа е изгледа егзема. Имам и јас по рацете. Мачкав со Бетаметазон, ми го препиша матичната, и бидејќи ми било од агресивни сапуни и сјаеви, јаки хемии (сама забележав а и тебе веројатно ти е од нешто такво), раце мијам само со Хип гелот, ставам природна крема за хидратација, и состојбата ми е многу подобрена.

6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    освен лекови мораш да ја избалансираш исхраната зашто не знаеш кој е причинителот. Избегнувај храна од животинско потекло и земи шумливи витамини КАЛЦИУМ + ВИТ Ц мене повеќе тоа ми помага одколку чудата против алергија

7. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Од оние витаминските апчиња?

8. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    Screenshot_20190104-181046.png тие најгоре калциум вита ц портокалово со бело. Шумливи.

9. HaringtonKa

HaringtonKa Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    108
    Имам периорален дерматитис, тоа е кожно воспаление кое се појавува околу устата, се одликува со црвенило, ситни брунченца кои чешаат, кожата во тој предел е сува. Нашиов единствен дерматолог си нема појма, па после празнициве планирам да одам во Скопје кај др. Старова (препорачајте ако знаете некој добар) или ако имал некој искуство во врска со овој проблем нека сподели
    Еве слика од интернет како изгледа:
    dermatitis.jpg

10. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Здраво и јас сакам да го споделам мојот проблем ми треба мислење. Чувствувам непотполна испразнетост, отежнато мокрење и пецкање исто така забележав дека ми е матна и урината 1 месец помина не сум отишла на лекар пијам течности но кога пијам пак мокрам мало количество на урина и вака неможам повеќе каде треба да се обратам да испитам мокрача или? За што би можело да се работи па ве молам за совет на интернет има свашта за читање..:/

11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @HaringtonKa Имам роднина што долго време мачеше со егзема, дури и лекови од странство, секакви доктори, буквално се испита. На крај отиде кај Старова и терапијата што тој и ја препиша многу и помогна. Така да од тоа искуство, би го препорачала дефинитивно, може ќе ти помогне и тебе

@Vekap Кај матичен однеси примерок од урина, кажи и симптоми нека направат и уринокултура. Не знам како цел месец трпиш без да појдеш, ама тоа си е твое..

На P.SIloveyou, 1209 и HaringtonKa им се допаѓа ова.
  12. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    А што беше тоа уринокултура инаку извадив упат од матичен за да испитам крв и мокрача утре, а според симптомите што би можело да биде некоја бактерија на уринарниот тракт или бубрезите сте имале ли ваков сличен проблем ??

13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    уринокултура на микробиологија се испитува а не е лошо и лабораториски да испиташ заедно со крвна слика. Ќе си ја откриеш состојбата на бубрезите.

14. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Епа и крвна слика ќе испитам ама за бубрезите нели треба на ехо ?

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Дечки,, се напив апче Лоразепам, пола од 2,5мг,ама не заприметив било со поминат рок, т. Е. До 8/2018.
    Последици ?

16. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    9.291
    Никакви, и јас многу пати сум испила апчиња со поминат рок па ништо. Немај гајле

17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Осеќам болка во градите, точно на средина на градниот кош, искрено ме плаши.
    Пред 4 години ја имав таа болка скоро секој ден, ако се наведнев неможев да се исправам и тогаш матичниот ме прати на снимање ама немаше ништо и ми исчезна болката со тек на време, сега пак ја имам истата болка.
    Сакам да одам на приватно да ги снимам градите. Се мислев за Систина. Може ли некој совет или слично искуство?

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.864
    Допаѓања:
    45.006
    На маж ми пред да отиде во странство имаше испитувања тука поради инфекција на интимната зона и му најдоа Стафилокока коагуласа негативен, немаше ништо друго(габично и бактериски) примаш антибиотик и му помина ама не направи повторно контрола за да види дали е исчистена скроз бактеријата. Сега ми кажува дека пак му се појавило чешање и црвенило, му реков да зеде пак антибиотик. Мене ме интересира дали ваква бактерија може во иднина да пречи на мое забременување или за време на бременост да влијае на плодот? Јас ја немам бактеријата, правев испитувања, ама не знам дали маж ми може да ја пренесе на бебе.

19. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Дечки јас имам уртикарија веќе месец дена пиев терапија и не ми помина мн сум исплашена да не бидне хронична некој да не имал слично искуство? Да не знаете каде можам да направам некаде алерготест иако не ми е помината?

20. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Девојки сакав да ве прашам утре ќе испитувам крв и мокрача но имам проблеми со мокрењето од анализа на мокрачата ќе се појаваат ли инфекции и за која бактерија станува збор оти мислам дека стварно имам оти отежнато мокрам ама од обична анализа на мокрача ќе се покаже ли ? Или треба да правам уринокултура како се прави тоа каде да се обратам никогаш не сум правела ве молам за одговор