Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Како најбрзо да си ја исчистам плуќата?
    Ама на природен начин нешто.Или нешто од типот на АЦЦ, Тајлолхот.
    Читам помагало чај од ѓумбир со мед, и инхалации.
    Имам шлајм и тешко кашлам, имам болки од кашлањето кај ребрата.
    Што би било најефективно?

2. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.711
    Допаѓања:
    14.913
    Acc 1×1,herbion sirup od islandski lisaj 3×1 supena lazica, caevi, pij vitamin c od 1000 mg 1×1
    Bi ti trebalo i antibiotik da pies po preporaka od lekar

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Не сакам да одам на доктор.Затоа и пишувам овде.Преку глава ми е од антибиотици и клукање со лекови.Ќе пробам до понеделник да пијам повеќе чаеви и витамини и АЦЦ ако не ми пројде ќе одам на лекар и ќе земам упат за пулмологија.
    Од што се форсирав дур кашлав сега ме боли левата страна кај ребрата и не можам ни да кашлам..имам тупа болка како да ме чукнал некој со стап.
    Фала ти.

4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    И во оваа состојба се уште пушиш?
    Можеби затоа и немаш подобрување...
    Инаку, чај од жалфија е добар. Исто и чај од ѓумбир и зрна бибер со многу мед и лимон. Стави исецкано парченце ѓумбир и десетина зрна бибер да вријат 10 мин. Остај ги уште 10 мин и процеди. Стави 2 лажички мед и пола лимон.
    И не се зафркавај, оди на пулмолог ако долго време те држи.

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Не ме држи долго време.Ама цел секрет од синусите ми е на плуќа.Иначе денес многу помалку пушам, ем не ми се пуши ем не можам, два дима ќе земам и губам воздух.
    Имам дома свеж ѓумбир ќе го направам тоа што кажа, и во прашкаста форма имам ќе правам чаеви.

6. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Прави со свеж, поефикасно е.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Фала ти.
    И уште едно прашање извинете што замарам.На пулмологија ако одам каков преглед би ми правеле?Мислам ако знаете или сте правеле.Никогаш не сум била а некако језиво ми звучи.

8. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    45.605
    Девојки ве молам за помош. Бев на депилација и на интимниот дел помеѓу внатрешната и надворешната усна ми се направил расцеп, како гребаница. Веројатно од восокот, не бил убаво ставен па како штипнато ми е.
    Не е длабоко, но малку ме боли. Не е за на лекар, не е страшно многу, Ама ве молам посочете ми со што да го намачкам. Ми е страв да не се искомплицира нешто..

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Ве молам нека некој одговори со искуство. Без навредувања!
    Тие што се искривени сколиоза (дали сте исправени или не, небитно).
    Дали некој имаше проблем со кичмата и бебето и дали имаше проблеми со вагиналното пораѓање?
    Прашувам за сколиоза. (Можеби немат врска но сепак ќе ми е мило да читам од други мислења, благодарам однапред)

10. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Маст од невен пробај.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ellier

Ellier Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    28
    и двата показалци кога ќе влезам од надвор внатре ми отекуваат и ми се згрчени долу делот кај ноктот, ги осеќам како оса да ме каснала. се враќаат во нормала после неколку саати, некоја идеја што може да биде?

зависи каде е искривен рбетот (во кој дел), доколку е долу тогаш се зголемуваат болките како што расте бебето бидејќи врши притисок со тежината, искривувањето не се зголемува толку во бременоста колку што нагло се влошува по породувањето доколку не се држи телото исправено бидејќи има нагло намалување на притисок и тежина кои ги вршело бебето. Статистички поголемо искривување по породување има кај мајки кои се породени со царски рез кои не можат да држат правилна положба на рбетот одреден период поради раната и болките од самата операција. Во однос на природното породување, доколку искривувањето е големо на рбетот во долниот дел големи се шансите епидуралната да не делува. Со чинот на самото породување не би требало да дојде до компликации предизвикани од самата сколиоза

Последна измена од модератор: 29 јануари 2019
    На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    174.491
    Ај пробај со нешто кое кај мм имаше супер исход
    Таан ќе измешаш со мед и мелено ленено семе . По една лажица наутро на гладно и една навечер пред спиење .
    Да видиш само како Се вади од плуќа

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Моника123 :)

Моника123 :) Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво ,анксиозна сум примам терапија и плус пијам аципан за желудникот.Од четвртокот повраќам секој ден само по еднаш,синоќа добив незнам што да пијам и од што може да биде вака ако може совет.

14. bile454

bile454 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Нешто против јаки стомачни грчеви? Ама превентивно...мислам, дали може да се успорат некако цревата за воопшто да не доаѓа до тие грчеви после јадење...штознам да не поминува столицата толку брзо низ цревата и да доаѓа до дијареа.. Стомаков ми е толку изритиран периодов што и од 1/4 банана одма добивам многу јаки и болни грчеви...

15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.230
    Dva meseca po red mi se slucuva pri brisenje da imam krv po malku a nemam ciklus treba da dobijam za deset dena.Imam I tapa bolka vo edniot jaknik.
    Prethodniot pat isto pri brisenje imav dva dena I nemase pa dobiv I sega taka a nikogas porano nemav vakvi krvarenja.Dali ima mesto za panika?

16. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    6.130
    Odete na ginekolog. Moze e nekoja infekcija vo prasanje. Kako moze da cekas 2 meseci ne mi e jasno so povremena bolka?

17. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.230
    @riba79
    Moze loso se izraziv.
    Bolkata ne mi e dva meseci.
    Tuku ovie dva meseca dekemvri I januari samo sega mi se ima sluceno, jas redovno si dobivam ciklus no nekade pred desetina dena pred ciklus jas imam bolka vo edniot jajnik (ne jaka) I pribrisenje sluzava krv koja trae nekoj den.Prethodniot mesec prv pat mi se sluci I dobiv potoa normalno ciklus I eve sega pak taka.
    Inaku uste cicame so malata 21+ e I posle dobivanje na ciklusot po poragaj mi bese normalno a ovie dva meseca go imam ova krvarenje.

18. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Дaли некoјa oд вaс рaбoти нa пaтoлoгијa или некoј близoк? Чекaме резултaти веќе цел месец. Свеки е oперирaнa oд рaк нa дoјкa,без тие резултaти немoже oнкoлoгoт терaпијa дa и oдреди. Звoнaм никoј не кревa,не сме oд ск...

19. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    6.130
    Najdobro e da odis na ginekolog. Brisevi, pap da napravite obavezno. Pozz

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Да прашаш во апотека за carbo medicinalis.

На bile454 му/ѝ се допаѓа ова.