Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

па сугестија,онака ти да си замислуваш дека може да има нешто и почнуваш да го осеќаш, мене ми се има десено тоа многу пати :(

2. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Аааааааааа, те сфатив :) Ај да се надевам дека е тоа во прашање :/

3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Измиј се со чај од камилица и ставај павловичева и тоа стави повеќе прави го тоа пред спиење и за 2 дена нема да имаш повеќе проблем.

vlubena likes this.
  4. sakamte

sakamte Истакнат член

имам еден проблем веке 2 дена осекам печење кога одам во веце(кога мочам) мислам дека сум проладена па пиам увин чај но не ми моногу помага а не сакам да одам на лекар ве молам за некој совет

5. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Земи од аптека Реципрокс апчиња и од 2 испиени ке ти помине.Истиот проблем го имав и јас и тие ми ги даде матичниот и ми рече да пијам многу чај од брусница и увин чај.Пробај со овие ќе видиш дека веднаш ќе ти биде подобро.Само не знам дали ги даваат без рецепта.

6. sakamte

sakamte Истакнат член

ке земам(ако даваат бес рецепта ако не ке морам да одам на лекар) фала сањичка :hai:

7. kristii

kristii Популарен член

Девојки сабајле кога станав окото ми беше потечено и сеуште ми е т.е капакот и под окото.Ноќеска ништо не ми беше али сабајле кога се видов.Ставам цело сабајле мраз,ми подспадна отокот али пак ми е.Дај кажете некој друг лек,како ќе излагам вака вечерва.....

8. afroditaa

afroditaa Истакнат член

znae li nekoj od sto moze nosot krv da ti tece veke vtor den po malce ama eve i denes ???

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Веројатно ти пукнал некој капилар... Пиј витамин Ц, многу помага при ваков проблем.

afroditaa likes this.
  10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Луге многу ми е лошо.Претпоставувам дека тоа е од апчињата кои ги пијам за крвта ама не можам да се воздржам а да не повратам :( Не знам што да правам премногу ми се гади.

11. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Ако пиеш препарати кои содржат железо може да ти биде и лошо, некои имаат несакани ефекти како на пр. болки во стомакот, гадење и слично.

12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Дали кога ке ти ги извадат крајниците се менува гласот??? И кога ке се разболиш веке нема ли да ја осекаш таа болка кога ти се загноени крајниците и неможеш да голташ?

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Не се менува гласот...
    И нормално е дека нема да ја осеќаш таа болка како кога имаш крајници!
    Една другарка живот виде од кога ги извади крајниците... Иначе секоја втора недела гнојна ангина фаќаше!

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Гласот е поврзан со гласни жици
    Да нема да ја осеќаш таа болка, ама треба да се пазиш да при секоја настинка не спушташ на бели дробови и закачиш тешки пневмонии. Крајници се вадат во краен случај кога се повеќе од 80% заболени, а од друга страна се како филтер на белите дробови.
    Значи колку е добро толку е и лошо да се вадат, единстевно ако мора.

15. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

пишав на форумот на „За Здравје“ во врска со едни грутки што ги имам позади крајниците или во некои нивни шуплини. Тоа се остатоци од храна кои остануваат во тие шуплини и постојано имам некое грозно чуство како нешто да ми виси на грлото. Како грутки. И ми предизвикува лош здив. Тој аминистраторот на форумот, кој е доктор оториноларинголог ми кажа дека најверојатно е до формата на крајниците и можеби ке треба да ми ги извадат :worried:

16. joelle

joelle Популарен член

циклусот ми заврши пред неколку дена, 6 одприлика. имам редовен циклос но овој месец по завршувањето градите почнаа да ме болат и да ми бидат отечени а во исто време ми се појави и горење во пределот на градите. обично ова ми се случува пред циклус не пред. незнам дали треба да направам проверки дали е можеби од времето... не пијам никакви антибиотици а шансата да сум трудна и да имам менструација е 0.01. од што би можело да биде ?

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

гласот од крајниците не зависи и со вадењето не се менува .
    најверојатно болката во градите ти е од настинка пробај да се топлиш со ракија
    поздрав

18. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Женски еве веќе неколку дена ме болат јајниците а рано ми е за да добијам, што да правам? :( Баба ми ми даде да ставам крпа натопена со ракија но скептична сум во врска со тоа :worried:

19. milky-candy

milky-candy Нов член

Си настинала изгледа...Облекувај се во потопло и пиј повеќе течности и Вит Ц - ќе ти помине...Ако те тера и почесто да мокриш, дефинитивно ти е настинка

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Ок, ама незнам колку е паметно да се вадат здрави крајници. А да пробаш да правиш гаргара со Плаг или некоја др. течност (ама знам малтретирање после секој оброк)