Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    па сугестија,онака ти да си замислуваш дека може да има нешто и почнуваш да го осеќаш, мене ми се има десено тоа многу пати :(

2. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Аааааааааа, те сфатив :) Ај да се надевам дека е тоа во прашање :/

3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Измиј се со чај од камилица и ставај павловичева и тоа стави повеќе прави го тоа пред спиење и за 2 дена нема да имаш повеќе проблем.

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    имам еден проблем веке 2 дена осекам печење кога одам во веце(кога мочам) мислам дека сум проладена па пиам увин чај но не ми моногу помага а не сакам да одам на лекар ве молам за некој совет

5. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Земи од аптека Реципрокс апчиња и од 2 испиени ке ти помине.Истиот проблем го имав и јас и тие ми ги даде матичниот и ми рече да пијам многу чај од брусница и увин чај.Пробај со овие ќе видиш дека веднаш ќе ти биде подобро.Само не знам дали ги даваат без рецепта.

6. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ке земам(ако даваат бес рецепта ако не ке морам да одам на лекар) фала сањичка :hai:

7. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Девојки сабајле кога станав окото ми беше потечено и сеуште ми е т.е капакот и под окото.Ноќеска ништо не ми беше али сабајле кога се видов.Ставам цело сабајле мраз,ми подспадна отокот али пак ми е.Дај кажете некој друг лек,како ќе излагам вака вечерва.....

8. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    znae li nekoj od sto moze nosot krv da ti tece veke vtor den po malce ama eve i denes ???

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Веројатно ти пукнал некој капилар... Пиј витамин Ц, многу помага при ваков проблем.

На afroditaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Луге многу ми е лошо.Претпоставувам дека тоа е од апчињата кои ги пијам за крвта ама не можам да се воздржам а да не повратам :( Не знам што да правам премногу ми се гади.

11. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Ако пиеш препарати кои содржат железо може да ти биде и лошо, некои имаат несакани ефекти како на пр. болки во стомакот, гадење и слично.

12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Дали кога ке ти ги извадат крајниците се менува гласот??? И кога ке се разболиш веке нема ли да ја осекаш таа болка кога ти се загноени крајниците и неможеш да голташ?

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Не се менува гласот...
    И нормално е дека нема да ја осеќаш таа болка како кога имаш крајници!
    Една другарка живот виде од кога ги извади крајниците... Иначе секоја втора недела гнојна ангина фаќаше!

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Гласот е поврзан со гласни жици
    Да нема да ја осеќаш таа болка, ама треба да се пазиш да при секоја настинка не спушташ на бели дробови и закачиш тешки пневмонии. Крајници се вадат во краен случај кога се повеќе од 80% заболени, а од друга страна се како филтер на белите дробови.
    Значи колку е добро толку е и лошо да се вадат, единстевно ако мора.

15. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    пишав на форумот на „За Здравје“ во врска со едни грутки што ги имам позади крајниците или во некои нивни шуплини. Тоа се остатоци од храна кои остануваат во тие шуплини и постојано имам некое грозно чуство како нешто да ми виси на грлото. Како грутки. И ми предизвикува лош здив. Тој аминистраторот на форумот, кој е доктор оториноларинголог ми кажа дека најверојатно е до формата на крајниците и можеби ке треба да ми ги извадат :worried:

16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    циклусот ми заврши пред неколку дена, 6 одприлика. имам редовен циклос но овој месец по завршувањето градите почнаа да ме болат и да ми бидат отечени а во исто време ми се појави и горење во пределот на градите. обично ова ми се случува пред циклус не пред. незнам дали треба да направам проверки дали е можеби од времето... не пијам никакви антибиотици а шансата да сум трудна и да имам менструација е 0.01. од што би можело да биде ?

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    гласот од крајниците не зависи и со вадењето не се менува .
    најверојатно болката во градите ти е од настинка пробај да се топлиш со ракија
    поздрав

18. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.896
    Женски еве веќе неколку дена ме болат јајниците а рано ми е за да добијам, што да правам? :( Баба ми ми даде да ставам крпа натопена со ракија но скептична сум во врска со тоа :worried:

19. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Си настинала изгледа...Облекувај се во потопло и пиј повеќе течности и Вит Ц - ќе ти помине...Ако те тера и почесто да мокриш, дефинитивно ти е настинка

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ок, ама незнам колку е паметно да се вадат здрави крајници. А да пробаш да правиш гаргара со Плаг или некоја др. течност (ама знам малтретирање после секој оброк)