Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.866
    Допаѓања:
    45.015
    И маж ми се жалеше многу денови на исти симптоми, го лекуваа со апчиња за низок притисок и низок шеќер, не дека немаше и тоа ама сепак не му помогнаа лековите и пак се жали на истово, јас мислам дека го има овој проблем, уште тогаш мислев ама не отиде на лекар. Сумамед е јак за на своја рака да го пие, ќе треба да најдам некое друго решени.(оти е во странство моментално нема матичен не може да оди на лекар)

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ruza34

Ruza34 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    26
    Zdravo zenski moze li da mi kazete simptomi na visok pritisok pravev jadenje i dodeka pravev pocnaa da mi zuaat usite nenormalno i kako da ke padnam mi se vrtese mnogu izedov limon i mi bese mnogu podobro dali mozno e da bide visok pritisok?

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Низок е. Кока кола,ајран или кафе пиј.

На Ruza34 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Можно ли е поради стрес, недоволно јадење, поспаност, премногу испиени кафиња да ми е намалена крвта?

5. Ruza34

Ruza34 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    26
    Jadev soleno ama pak se osetiv
    Mozno e sto poveke vitamini tolku podobro aronija obavezno sekoja den po 5 6 zrnca

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.821
    штом ти се смирил после лимонот значи висок си имала,бидејки лимонот го снижува.Нареден пат прво мери па дејствувај.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Па нели тие се симптоми за низок?
    Ме буниш,јас така пред два дена имав и мерев 90 со 60 ми беше. Едвај се оправив.

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.821
    Да бил низок од лимонот ќе и се снижел уште повеќе и ќе и било полошо уште поише.Кај мене у глобала и висок и низок даваат гадење главоболка тахикардии.Затоа мерење треба

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Edno-devojce

Edno-devojce Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Во последно време апетитот многу ми е зголемен, ќе јадам пак ми се јаде, да не претерувам ама за една недела 10+ кг качив можда, ми е страв да не станам дебела, бидејќи таман сум со тежина за висина...

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Дали некој имал искуство со течност позади матката? Пред неколку месеци на гинеколог видоа дека имам некоја течност позади, па рекоа едно ехо на абдомен да правам... скоро правев и докторкава што ми правеше ми рече имаш некоја течност позади матка (јас скроз заборавив на тоа), да одиш на гинеколог, кажав дека сум била и дека таму ми рекоа да правам ехо на абдомен. Па ми спомна тогаш да снимаш мала карлица. Од каде се зима упат за ова снимање? Поради што доаѓа со ова? Од каде таа течност таму...

11. Ale10

Ale10 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    100
    Мислиш ослабена. Веројатно да. Најлошата комбинација за организмот ја практикуваш. Се нервираш, не јадеш доволно, мн кафиња, па последица на сето тоа е слабеење на крвта

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Кои апчиња за несоница би ги дале без рецепт?

13. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.711
    Допаѓања:
    14.913
    Dormirin,persen, relakson 1×1 navecer

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.230
    Veke dve nedeli imam bolki vo desniot kolk bas vo koskata a bolkata se prenesuva na mal del I na kolkot.E sega ne ja custvuvam kako vnatresna tuku kako pecenje a nemam nisto nadvoresno,prvo mislev sum se udrila ama nemam nitu modrinka ni nisto.
    Pred dve tri nedeli primav inekcii vo taa noga za bronhit pa mozno li e nesto da mi e od ova

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    10A99942-4B77-44EE-8671-FA668D191F22.jpeg
    Знае некој зашто?Медицинско лице некое.

16. greenota

greenota Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Има ли некој онлајн да ми каже дали е итна работава или може да почека до сабајле на матичен.. Вчера ја приметив флекава погоре на ногата, подкожно е со светло кафена боја (имам бел тен), сега станав и забележав имам и надолу кај глуждот црвени линии се :( Не ме боли/чеша ама се исплашив не знам што е! Само на десната нога ми е вака :(

17. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Здраво. Сакам да прашам предходниот месец немаше ден а да немам главоболки овој месец не сум почуствувала главоболки само по некогаш многу силно ме заболе главата но од задниот дел од кај вратот. Исто така оваа недела постојано чувствувам болки кај срцето. Ме стега. Имам само 18 години и се плашам да не ми е нешто. Дали и некој друг е почувствувал ваква болка. Ќе ве молам за совет :l:

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @greenota до жешко нешто да не имаш седено? Мене како долниот дел што ти е ми се прави ако сум седела до парно или до нешто жешко.

19. greenota

greenota Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    не сум била блиску до ништо жешко.. не ми помина изгледа како вени црвени, ќе одам утре на лекар, сепак фала ти што одвои време да ми помогнеш

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Winia

Winia Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Пред две години започна да ми се гради израсток на кожата (во пределот на грбот, под вратот) во форма на кафено топче. Истото достигна големина на мало зрно од грашок. Пред година ипол бев на дерматолог каде што ми беше дијагностицирано Angiofibroma. Дерматологот кажа дека не е опасно и дека одлуката дали ќе го одстранам или не би значело само естетски. Односно дека нема потреба за никаква грижа. Пред една година случајно го повредив, односно пукнав бидејки местоположбата е на незгодно место (во додир со краѓна, етикета од облека). Почна да крвари но бидејки бев дома употребив стерилна газа се додека не престана крварењето, потоа извршив дезинфекција со 3% хидроген, физиолошки раствор и завршно со бетадине како и стерилна газа со фластер. Телефонски го исконтактирав дерматологот кој ме имаше прегледано, со што му ја опишав целава ситуација. Ми кажа да употребувам антибиотска маст пет или десет дена (не се секавам точно). Раничката зарасна, се створи народно кажано струпка, која по извесно време падна. Кожата на тоа место остана рамна, без никаква издигнатина. На тоа место остана само светло кафена флека (како белег). Во последниве два месеци приметив дека се создала една врста бела кожичка на едниот дел од флеката која наликува на празен плик на кожа. Бев повторно на дерматолог на контрола каде што ми беше кажано дека немам ништо. Прашањето ми е дали некој имал искуство со вакво нешто и какви се шансите повторно да се појави односно створи фибромот. Некоја превенција или Ваше искуство. Ви благодарам