Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

И маж ми се жалеше многу денови на исти симптоми, го лекуваа со апчиња за низок притисок и низок шеќер, не дека немаше и тоа ама сепак не му помогнаа лековите и пак се жали на истово, јас мислам дека го има овој проблем, уште тогаш мислев ама не отиде на лекар. Сумамед е јак за на своја рака да го пие, ќе треба да најдам некое друго решени.(оти е во странство моментално нема матичен не може да оди на лекар)

IM.TMKQ likes this.
  2. Ruza34

Ruza34 Активен член

Zdravo zenski moze li da mi kazete simptomi na visok pritisok pravev jadenje i dodeka pravev pocnaa da mi zuaat usite nenormalno i kako da ke padnam mi se vrtese mnogu izedov limon i mi bese mnogu podobro dali mozno e da bide visok pritisok?

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Низок е. Кока кола,ајран или кафе пиј.

Ruza34 likes this.
  4. Unique__

Unique__ Истакнат член

Можно ли е поради стрес, недоволно јадење, поспаност, премногу испиени кафиња да ми е намалена крвта?

5. Ruza34

Ruza34 Активен член

Jadev soleno ama pak se osetiv
    Mozno e sto poveke vitamini tolku podobro aronija obavezno sekoja den po 5 6 zrnca

Unique__ likes this.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

штом ти се смирил после лимонот значи висок си имала,бидејки лимонот го снижува.Нареден пат прво мери па дејствувај.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па нели тие се симптоми за низок?
    Ме буниш,јас така пред два дена имав и мерев 90 со 60 ми беше. Едвај се оправив.

8. joy1

joy1 Форумски идол

Да бил низок од лимонот ќе и се снижел уште повеќе и ќе и било полошо уште поише.Кај мене у глобала и висок и низок даваат гадење главоболка тахикардии.Затоа мерење треба

NarCis@ likes this.
  9. Edno-devojce

Edno-devojce Нов член

Во последно време апетитот многу ми е зголемен, ќе јадам пак ми се јаде, да не претерувам ама за една недела 10+ кг качив можда, ми е страв да не станам дебела, бидејќи таман сум со тежина за висина...

10. mariz

mariz Форумски идол

Дали некој имал искуство со течност позади матката? Пред неколку месеци на гинеколог видоа дека имам некоја течност позади, па рекоа едно ехо на абдомен да правам... скоро правев и докторкава што ми правеше ми рече имаш некоја течност позади матка (јас скроз заборавив на тоа), да одиш на гинеколог, кажав дека сум била и дека таму ми рекоа да правам ехо на абдомен. Па ми спомна тогаш да снимаш мала карлица. Од каде се зима упат за ова снимање? Поради што доаѓа со ова? Од каде таа течност таму...

11. Ale10

Ale10 Истакнат член

Мислиш ослабена. Веројатно да. Најлошата комбинација за организмот ја практикуваш. Се нервираш, не јадеш доволно, мн кафиња, па последица на сето тоа е слабеење на крвта

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Кои апчиња за несоница би ги дале без рецепт?

13. resenska

resenska Популарен член

Dormirin,persen, relakson 1×1 navecer

Feminka22 likes this.
  14. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Veke dve nedeli imam bolki vo desniot kolk bas vo koskata a bolkata se prenesuva na mal del I na kolkot.E sega ne ja custvuvam kako vnatresna tuku kako pecenje a nemam nisto nadvoresno,prvo mislev sum se udrila ama nemam nitu modrinka ni nisto.
    Pred dve tri nedeli primav inekcii vo taa noga za bronhit pa mozno li e nesto da mi e od ova

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

10A99942-4B77-44EE-8671-FA668D191F22.jpeg
    Знае некој зашто?Медицинско лице некое.

16. greenota

greenota Истакнат член

Има ли некој онлајн да ми каже дали е итна работава или може да почека до сабајле на матичен.. Вчера ја приметив флекава погоре на ногата, подкожно е со светло кафена боја (имам бел тен), сега станав и забележав имам и надолу кај глуждот црвени линии се :( Не ме боли/чеша ама се исплашив не знам што е! Само на десната нога ми е вака :(

17. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Здраво. Сакам да прашам предходниот месец немаше ден а да немам главоболки овој месец не сум почуствувала главоболки само по некогаш многу силно ме заболе главата но од задниот дел од кај вратот. Исто така оваа недела постојано чувствувам болки кај срцето. Ме стега. Имам само 18 години и се плашам да не ми е нешто. Дали и некој друг е почувствувал ваква болка. Ќе ве молам за совет :l:

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@greenota до жешко нешто да не имаш седено? Мене како долниот дел што ти е ми се прави ако сум седела до парно или до нешто жешко.

19. greenota

greenota Истакнат член

не сум била блиску до ништо жешко.. не ми помина изгледа како вени црвени, ќе одам утре на лекар, сепак фала ти што одвои време да ми помогнеш

kristina.k likes this.
  20. Winia

Winia Активен член

Пред две години започна да ми се гради израсток на кожата (во пределот на грбот, под вратот) во форма на кафено топче. Истото достигна големина на мало зрно од грашок. Пред година ипол бев на дерматолог каде што ми беше дијагностицирано Angiofibroma. Дерматологот кажа дека не е опасно и дека одлуката дали ќе го одстранам или не би значело само естетски. Односно дека нема потреба за никаква грижа. Пред една година случајно го повредив, односно пукнав бидејки местоположбата е на незгодно место (во додир со краѓна, етикета од облека). Почна да крвари но бидејки бев дома употребив стерилна газа се додека не престана крварењето, потоа извршив дезинфекција со 3% хидроген, физиолошки раствор и завршно со бетадине како и стерилна газа со фластер. Телефонски го исконтактирав дерматологот кој ме имаше прегледано, со што му ја опишав целава ситуација. Ми кажа да употребувам антибиотска маст пет или десет дена (не се секавам точно). Раничката зарасна, се створи народно кажано струпка, која по извесно време падна. Кожата на тоа место остана рамна, без никаква издигнатина. На тоа место остана само светло кафена флека (како белег). Во последниве два месеци приметив дека се создала една врста бела кожичка на едниот дел од флеката која наликува на празен плик на кожа. Бев повторно на дерматолог на контрола каде што ми беше кажано дека немам ништо. Прашањето ми е дали некој имал искуство со вакво нешто и какви се шансите повторно да се појави односно створи фибромот. Некоја превенција или Ваше искуство. Ви благодарам