Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Другарка ми има мака со овие. И се прават како, хм, најлесно да ги опишам како брунчиња. Нејзе и викаат да ги струга. :D Малку морбидно кога ќе прочиташ вака, ама таа вика дека и помагало. Ги струга со дршката од лажица, па по некое време, кога пак ќе се направат, пак ги струга. Тоа се шуплини и се полнат со храна. Не знам зошто би ги вадела крајниците, јесте дека малку се мачни ама па... Еве другарка ми бааги се растрча, се распраша и ниеднаш не спомна ништо за вадење. :?:

2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    колку само инекции примив пред да ги извадам крајниците . ако некој има мака веднаш нека ги вади не е ништо страшно а добивката е голема

3. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Joooj како бе да ги стругам, нели само што ке ги допрам, храната нагоре ми се крева а камоли па да ги стругам :?: Плус не ми е јасно како може да ги струга кога тие остатоци се позади крајниците како ги докачува :?: И значи за ова спас нема а... :sweat:

4. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    имам голем проблем со комарци.. ништо не ми помага ниту аутан ниту ништо.. ај остај тоа него не можам а да не се чешам и со тоа си правам рани и изгледам како да сум дошла од трета светска војна.. :( од денес решив дека нема да се чешам за 2 недели сум на свадба сакам да идам без такви рани.. е сега каква маст би ми препорачале за такви рани? :) однапред благодарна

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Дали има некоја како мене со вечито низок притисок?
    Што е најстрашно,почнаа да ми се доближуваат.Ете вчера 90-80,...2 саати ми требаа да ми дојде на 90-70.Пиев пепси,па јадев сирење-солено,се напив б6,пиев вода,јадев овошје.....значи ич не се качи само дојде на 90-70.Денес пак исто 90-70.Секој ден пијам бедоксин,и пак.Ајде веќе се научив да функционирам со низок,наследен ми е и од мама,ама се засекирав што ми се доближуваат :worried:

6. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    и јас го имам истиов проблем ;(

7. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    нека ги извади крајниците,тоа и е чарето ,ми ги извадеа кога имав 3 години и немам никаков проблем со грлото

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Maст од невен! Помага и за чешањето. Мене за 2 дена ми пројдоа :)

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Наместо пепси напиј се кока кола зашто не е исто и пиј вода, не сокови туку вода.
    И јас имам низок притисок, во последно време придружено со главоболки, но пијам андол за тоа. Ако ти се спојуваат напиј се кетонал форте би требало да помогне.
    Но нај добро и нај сигурно консултирај се со матичниот лекар!

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Во јогурт стави полно сол и испиј. Може да е и од ниско железо во крвта...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Стругај бе, немај мака. :D Другарка ми од почеток мислам дека дури и поврати еднаш, сега е профи во стругањево. Фаќа блицот во едната рака, пред огледало, во друга рака лажица и струк, струк! Пробај, ништо не можеш да изгубиш освен денешниот ручек. :D

12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    :D леле Дози ме насмеа :D ајде ке мора и јас така да пробам. Некако не ми се вадат, не дека ми е страв ама...здрави се и сеа туку така да ги извадам, незнам, ептен ако не ми успее ова со стугањето ке мора да ги вадам. А инаку некоја течност, некоја гел некој лек ако има за ова пишете ми лп, оти стварно е неподносливо :sweat:

13. sara.kiss

sara.kiss Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    0
    Имам мал проблем вејке 3 години со левата рака..па како што забележувам по малку и со десната неможам левата убаво да ја исправам, ми стои како укочена неможам ни да ја свиткам ни да ја исправам тоа ми се направи со тек на време......бев во скопје ми рекоа дека не е нисто страшно и не ми открија што ми е..бев во охрид кај приватен доктор ми вели дека ми е жила затегната нз какоо..
    и ми е крцна ми рече да сум вежбала со гумиче ама неможам мн сум слаба и воопшто немам енергија т.е едвај носа 5кг. инаку имам 40 кг.
    ЛУГЕ ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ ДАЛИ ОВА Е НОРМАЛНО..
    ИМАМ 15 ГОД.
    ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    И МН СУМ НЕРВОЗНА...

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Дечки станав нагло и ми се стемни пред очи, ај ова не ми е првпат... Ама еве веќе 10 мин скоро, не можам на нозе да застанам.....
    Отидов до веце се измив, ама пак се осеќам омалаксано некако.... И башка сама сум дома... Сево ова од нагло станување ми е?(а бајаги бев улежана)

15. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    притисокот ти е паднат девојко тоа е тоа. земи напиј се нешто газирано ако имаш а ако немаш земи многу вода испиј и кафе свари си . ке бидиш ок само размрдај се и направи што ти реков

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.121
    И мене често ми се случува ако станам нагло ..да ми се стемни и да ми се сврте.
    Напијсе не нешо газиранко и одмори

Нишо страшно не е :)

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Последниве 2-3 месеци имам ужасни овулации. Првиото ден имам болки во еден од јајниците. Не се многу малечки болките, ама ајде, не се ни страшни. Ама од вториот ден натаму постојано имам главоболки. Апчето помага ама само на неколку часа, после пак по старо. И ќе излезам, ќе прошетам, ама ќе помине на 15-20 минути и пак почнува. А траат и по неколку дена. Дај кажете некое чарe, до притисокот ли е, до што ли е. :?:

18. lady094

lady094 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали има некој што има болки во 'рбетот поради сколиоза и кифоза и како се справива со тоа? Мене ми открија сколиоза и кифоза во 5 одд. на систематски и одев на ортопед во неуромедика, вежбав и носев корсет, но по кратко време престанав. Сега ни самата не знам зошто и многу се каам. Инаку сега имам 20 год. и пред една година почнав да чувствувам болки во левата страна на грбот и на левата страна под градите. Не сакам да ги загрижувам дома бидејќи мајка ми многу се лутеше кога се откажав од корсетот и ми зборуваше едно време за тоа, а јас ја игнорирав. Ве молам кажете ми дали има некој во слична ситуација и дали носите некое помагало или пак дали некој правел операција, иако читав на нет дека не се препорачува и дека е многу тешко и после неа.

19. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    здраво феминки .. имам едно прашање .. :$
    на 6ти ми дојде и денес треба да ми заврши ..
    само некако денес ми е многу кафеаво .. :worried:
    иначе многу сум настината и до пред една недела пиев апчиња и чаеви за бубрезите .. и многу сум нервозна ( да не има нешто од овие работи кое влијае на тоа .. кафеавото :worried: )

20. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Reaper666
    Јас мислам и верувам дека не е ништо страшно. Ми се дешава и мене, скоро секој пат кога сум во периодот.
    Девојки, сакав да ве прашам. Добив менструација пред 2 години.
    Беше нередовна. Знаеше да закасни месец два, можеби и 3. Тоа беше нормално. Секогаш ги користев најдобрите, најудобни влошки. Се миев редовно со интимен гел. Одливот беше нормален и немав некои силни болки.
    Пред 3 дена ми дојде менструација, сепак повторно закасна 1 месец. Но овој пат беше БУМ.
    2 недели пред да добијам не излегував од дома и лежев стуткана во креветот од преголеми болки. Мислам дека испив цела аптека од апчиња тие недели.
    И однеднаш, одливот беше ненормално обилен. Морав да менувам влошка на 5 минути, ставав по 3 од најдлабоките.

Главното прашање ми беше..Засрамена сум. Миризбата е неподнослива. Не ја трга ниту гелот, ниту миењето на 5 минути, ниту миризливите влошки. НЕПОДНОСЛИВА. Со бубрезите и со интимниот дел имав неколку компликации. Често добивав цистит, но направив 100 истражувања и немам никаква бактерија.

Поентата е, не ми е важно да се чувствувам чисто од надвор, туку и од внатре..
    ве молам за помош.
    Само овде можев да се обратам.