Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Девојки морам да ве прашам нешто,многу сум вознемирена и бескрајно се плашам за него!!!На дечко ми веке подолго време му тече крв од носот,седиме и од чиста мира ќе почне да му тече,периодично се случува веќе повеќе години вика он,имал мала скршеница на носот ама не од тоа и вика кога ќе му истече крвта дека му е полесно?????најверојатно!!! страшно е!!!Бевме на лекар во државна кај еден демек најдобар доктор и му рече дека е од чепкање на носот,ама он не чепа носот!!!И му даде капки марисол и дексаметзон така нешто се викаат и пишува на нив дека се очи и уши !!!Таа во аптеката се чудеше зошто тие се давале обично за алергија не за течење на крв од нос!!!Незнам каде да одиме на преглед???Како да го ублажиме течењето крв од нос???Ве молам дајте некој совет било каков и кај да се обратиме???Стварно ми е жал немижам вака да го гледам како се мачи!!!ве молам за совет

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Најверојатно е до притисокот сигурно ти паднал.Напиј се кока кола,б6,вода....легни и би требало да помине

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Или едно кафенце :) Да ти се крени притисокот.И јас мислам дека е од тоа.

4. simonce89

simonce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Девојки имам менструален циклус веќе 11 дена и ова ми се случува првпат и многу сум загрижена....

5. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Што си чекала толку, веднаш оди на гинеколог.

6. simonce89

simonce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    првите шест дена ми течеше повеќе, а сега ми капе....дали е опасно?

7. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    4.746
    опасно по живот е... се зезам, мене секогаш така ми прави. Ќе ти помине.

8. simonce89

simonce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    да ама ова веќе 11 дена ми е можеби е најдобро да одам на гинеколог.....

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Најдобро ти е да си отидеш на гинеколог,што е сигурно сигурно е.Јас пред 4 месеци имав многу,сите се чудеа од кај таа крв во мене толку.Се напив Витамин Ц и прекина да ми тече по толку.

Туку да си прашам јас мислење.
    Луге јас почнав многу да заборавам,и ситници и големи работи.Не се секавам дали сум го ииспила апчето за крвта а видов едно врз микро печката,и сега размислувам дали сум го ставила така да стои и сум се напиlа друго или пак воопшто да немам пиено.Еднаш си го заборавив и домашниот и мобилниот број.Некое чаре?Oд што може да биде вака?
    Да напоменам дека некогаш имам силни главоболки :/

10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

Мене ми се има случува ова во последно време. На пр. брат ми ќе ми каже дека излегол и после 2-3 саати моите кога ќе ме прашаат каде е, јас викам не знам (некогаш не ми текнува ни дека сум го видела). Мајка ми ми кажала да направам нешто, јас не се сеќавам ни дека ми кажала а камо ли да го направам. Некои ми рекоа дека треба да го вежбаш мозокот, свесно да размислуваш додека пиеш апче на пример да погледнеш колку е саат и да се потрудиш да запамтиш, исто така и за останатите небитни работи додека го правиш тоа да се трудиш да не размислуваш за нешто друго затоа што во тој момент мозокот повеќе ќе биде насочен кон мислите а тоа што го правиш ќе биде механички и нема да го запамтиш.
    Инаку јас немам главоболки, едино ако не сум наспана и одморена и од стрес пред испрашување и слично.

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Е млади сте аман, не се секирајте, не е ништо страшно.Јас никогаш не памтам дали сум заклучила или дали сум ја изгасила пеглата, а потоа гледам дека сум го направила, ама не памтам.Сигурно е само период, не бидете веднаш параноични ;)

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Многу ми пречи тоа,постојано ми е вака,ај да беше од нервози ама не е.Веке одамна се немам нервирано а и јадам како што треба.Мајка ми ми велеше дека е сосема нормално и дека не можеме да паметиме се ама ова кај мене почнува да ме плаши. :(

Феминче ова ми е веке 1 година вака :worried:

13. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    види оди на лекар што ќе ти каже .. ако не земај билобил .. или пробај со вежби за мозокот .. :)

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мислам дека не треба да се оптоваруваш со тоа... И мене ми било така, па сум се средувала. Не би требало да е ништо страшно. Да не имаш многу обврски периодов? Или да не си под стрес? Сето тоа може да има влијание. Едноставно, релаксирај се повеќе, одмарај, не се замарај затоа што си млада и верувам дека се ќе дојде на свое место.

15. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Дај боже да помине ама ова ми е веке долг период ;( Имав неколку стресови ама минато се,не се замарам повеке за небитни работи.Секогаш паметев ситници,имиња,родендени,телефонски броеви,лекциите на факс а сега не се секавам дали го имам испиено апчето или не ;( обврски периодов немам.Ама колку и да се релаксирам пак мора да заборавам некои работи.Околу една година и пол имам главоболки силни а заборавањето почна да ми се случува пред месец дена :doh:

Некогаш ке заборавам да се разбудам :D

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Па оди на лекар, повеќе заради главоболките... Не верувам овие две работи, заборавањето и главоболките да се оврзани, но сепак оди заради твоја сигурност.
    Еден совет, можеш да се занимаваш со некои логички вежби, многу се интересни и корисни. :)

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Пеликуна доколку ова ти се случува подолг временски период и пропратено е со силни главоболки, би ти препорачала да отидеш на лекар доколку веќе не си била да си направиш испитување.( Може да ти направат ЕЕГ)
    И мене ми се случува да заборавам ситници, родендени,броеви и сл. :lol:
    Сепак поради силните главоболки направи си испитување па ке си бидеш раат. :)
    Позз.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Ме боли некоја жлезда кај увото едно 4-5 дена неможам на таа страна да спијам :worried:
    Татко ми утре ми закажа за во Систина али незнам, може со нешто друго да ми помине? :?:

19. Smiley29

Smiley29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Силна повремена болка во стомакот

Девојкии , нова сум на форумов и незнам баш како функционира , но имам еден проблем и морав да прашам , па се надевам ќе ми помогнете . Веќе подолго време имам силна , но повремена болка на левата страна од стомакот , негде погоре од јајникот а понекогаш и на десна страна се префрла болката, не сум отишла сеуште на доктор од невнимание , па сакав да видам што мислите :D :)

20. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Силна повремена болка во стомакот

И мене некогаш ми се случувало тоа но сепак не е ништо страшно. Ако имаш многу подолги болки подобро е да се обратиш кај лекар ...