Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Ајде јас со друга мака на оваа тема, ми тргна со проблеми :devil: сега станав од спиење и бидејќи сум малце настината си земав стрепсил за грло, само што ја ставив во уста осетив нешто солено,чудно, и кога гледам крв :tmi: ми тече крв од горната усна, ама не надворешно туку внатрешно, наеднаш така ;( а не се имам ниту гризнато, ниту изгребано, од што може да е? :(

2. Cvet1

Cvet1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    хеллооо :)
    Незнам дали некој од вас направил крвна слика и мокрача за да ми помогне.
    Јас направив и ми излезе дека ми е покачена седиментацијата 26 (имам 23 год.) и намалени леукоцити 2.4. Бев на гинеколог ми рече докторот дека е уреден наодот. Ниту заб ме боли, но само последниве денови чувствувам некоја возбуденост и стрес и многу често идам во тоалет а немам дијареа. Дали е можно од тоа да се покачи седиментацијата????

3. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Мене како што ми има лекар кажано, леукоцити се намалени при вирусна инфекција, а зголемени се ако има бактериска инфекција. Седиментација 26 не е многу, колку што знам за жени од 20 до 50 години е 4/24.

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Аман заман помагајте, куфери спремни, се готово, а јас болна. :(

Качив ноќеска температура, еве сега грлото ме боли, не можам да зборувам. Дури и ми е малку поттечено на допир. Не знам што ме снајде, докторката не ми работи во сабота, а требаше да си одам за Скопје денеска. Налет и Скопје и се, што да правам, мора да оздравам најдоцна до утре.

Пиев сега Алмацин, чај си сварив, но друго не знам... Се мислам дали да одам во Брза помош по една инекција ?? :x

Ако знаете било какви апчиња, прашоци, течности, ве молам, ама стварно ве молам кажете некој лек. :(

5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Аман бре сите болни :(
    Фервекс, Дузи, 2 на ден испиј и како нова си, или пак парацетамол за висока Т е тој, исто и цеден сок од лимон пиј.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Да ве прашам нешто. :$
    Веќе неколку дена (една недела можеби) горните капаци на очите ми се отечени. Ама не отечени ко после спиење, туку нон-стоп се такви, како полни со вода и малку проѕирни, личат на плускавици дури. :^)
    Не верувам да е од козметички препарати зашто шминка не сум ставила во последно време и не сум сменила козметика.
    Некоја идеја, од што може да се вакви?

7. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Девојки, сакав да прашам нешто. Ми се има случено 3-4 пати, еве ноќеска пак. Чувствувам болка кај срцето, буквално ме боцка, ме стега. И тоа навечер кога спијам, во сон. Посебно ме стега кога земам воздух. Ми имаат кажано дека е од нервоза, грижи.. Не знам. Има потреба да бидам загрижена, да одам на доктор.. или ... ? :|

8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.510
    може да ти е од алергија, не значи дека ако не си сменала козметика дека не си алергична на некоја од состојките, нема правило кога може да ти се појави, можеш 10 години да носиш една иста шминка и после тоа да ти се појави алергија. Исто може да ти биде од храна или лекарства. Конкретно мене исто ми се појави на капаците од лекови. Затоа најдобро на доктор да не ти се прошири.

Не те боцка срцето не се секирај :D Најлогично објаснување за ова е дека не ти е удобно додека спиеш, и ти се згрчува некој мускул па кога ќе промениш положба те боцка. Ако ти е премисла направи си едно екг, не те кошта ништо.

На Dulceee и LivingGlam им се допаѓа ова.
  9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.510
    Дали има некој искуство со хиперкалемија (високо количество на калиум во крв)? Или стручно лице кое ќе може да ми одговори на неколку прашања.

10. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ако е срцето ќе те боцка во лева рака сигурно, или ќе те сече позaди во грбот. Не се грижи, и мене ми се случуваше тоа кога бев под стрес. Грчење на мускул, или некое нервче си игра.

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Eве прочитај си тука http://webcache.googleusercontent.com/s ... en&ct=clnk

12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

LivingGlam провери си да не имаш проблем со бубрезите,обично така потекуваат капаци тогаш,а исто можи и од алергија кон некое лекарство ако примаш... Некакви други симтоми,болка некаде?

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Болка кај пределот од бубрезите немам, лекарства моментално не примам, но пред неколку денови пиев кетонал за менструални болки. Ваква отеченост досега не ми се случила од ништо. :worried:
    Еве уште си се такви, а последниве денови ништо не ставам на очите од страв да не е реакција на козметика, ете ги си стојат, само што плус на едниот капак се појави сув црвен дел што чеша и боли.
    Ова со сувите делови ми се случува често, ама отоците не.
    Во секој случај деновиве ќе одам на преглед кај матичен па ќе ја прашам да ме упати негде, се надевам нема да мора пак да ги гледам фаците на кожно. :envy:

Фала за одговорот. :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Еве веќе неколку дена ме болат стомачните мускули (не сите).. не сум вежбала ниту никаква физичка активност сум имала.. Некој да ме советува, да знае зошто? :^) :?:

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Од ова влошкиве на двете страни на препоните ми се појави ко изиритирано црвенило подуено... од триење е... Ама чеша и пецка... Чаре?

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Teddy измиј ги убаво и стави малце павловичева,можи ќе ти се подсмири црвенилото и нема да те чеша...

А LivingGlam ќе чекам да кажиш што бидна :) Можно е да е и реакција на кетоналот,ама не е сигурно. Добро што реши да одиш,ќе ти кажат најдобро. :*

На LivingGlam и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Измиј се со камилица и намачкај се со кантарионово масло, одма ќе помине :) јас имав бубуличка која многу ме болеше па од ова за 2 дена ми помина :) А можеш и бебешка пудра да ставиш.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    teddygrey

јас веке одамна не користам влошки какви биле бидејки од најлонот што е на нив ми се јави и мене такво нешто . многу е безвеза да те чеша и да боли од чешање дури имаш . сега користам само чисто памучни влошки кои се и поевтини од другите . моја препорака е да одиш да си купиш влошки понормални е сега се и подебели но подобро е така отколку лом да се правиш
    поздравчеее

19. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    девојки правев систематски преглед па на резултатот за урина седимент пишува ''ретко бактерии / ретко плочест епител'' ме интересира што значи тоа? Треба ли да одам кај мојот матичен или не. резултатот ми го дадоа во плик и не пишува ништо друго. :^)

20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Па нас обично на систематски ни кажуваат ако има некој проблем, ама ако не ти кажале ништо или нема никаков проблем или пак треба да отидеш кај матичниот да ти ги објасни резултатите.