Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Хроничен замор се јавува кај висока концентрација на серумско железо. Провери уште еднаш, и обавезно со интернист види. Ехо на абдомен, црн дроб, панкреас да се видат.

2. barba12

barba12 Истакнат член

Imam mrsa (staphylococcus aureus) rezistentna na penicilin. Dali nekoj imal iskustvo so ovaa bakterija?
    Slusnav za avtoimuniZacija I toa bilo najdobar nacin za da se izleci,se zema krv od vena I se vbrizguva vo muskul.. Dali nekoj e zapoznaena znae dali pravat vo makedonija?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали е нормално да се чувстувам нервозна од жешково?

4. Najslab

Najslab Активен член

Каснувам лажичка мед и стомакот ми се згрчува. Болка, лошење и ми се чини дека ќе цркнам. Пијам чаша чај со пола лажичка мед, истото. Пробав друг мед, да не е до некој примес во медот, исто. Мислам дека проблемот е медот. Не знам зошто?

Немам проблем со шеќер... пијам кока кола без проблем, немам гајле ни енергетски да се напијам... јадам овоштија... едино што имам заприметено е дека не ми прија благо млеко баш, ми рекоа затоа што сум бил 0+ крвна група.

Last edited by a moderator: Jul 29, 2019
  5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Алергичен си на медот.
    Знам по мајка ми, она е алергична, не смее да јаде. Пред многу години кога каснала мед многу и се слошило и паднала во несвест, па ја носеле на лекар и и рекле дека е алергична на мед и повеќе да не јаде. Инаку имала исти симптоми како тебе.

6. Najslab

Najslab Активен член

... се напив топол чај со мед и немав проблем... баткава е точен изгледа?

Attached Files:

ludamaja10 likes this.
  7. tamche995

tamche995 Популарен член

А зошто одма антибиотик на своја рака? Подобро земи нешто Strepsils додека да се консултираш со матичниот, вака го ставаш и детето во ризик.

8. 1209

1209 Форумски идол

Јас имам една мака дали некој ќе знае да ми помогне...веќе некое време осеќам чудна тапа болка позади левото уво, кога притиснам боли повеќе, коската позади него поточно,а увото не ме боли, немам исцедок, ниту затнување, зуење и слично. Истовремено и општо позади главата ја осеќам болно како некое стегање, кога притискам ме боли, повремено исто и како тешка цела глава си ја чувствувам, како кога ти е низок притисокот. Мене ми е низок постојано, нормалниот ми е низок 60-89/90 и отсекогаш ми е така нормално функционирам ама ова веќе ме загрижува. Тензија на цел врат исто, и пред некаде месец имав толку јака болка во главата баш позади што мислев ќе умрам, а скоро никогаш во животот немам главоболка, освен од умор или неспиење.

Пред месец ипол доктор ми кажа дека се сомнева дека имам дископатија исто и масажерката која имав ама јас немав време тогаш да отидам на снимање и занемарив.
    Да напоменам дека од работа целата сум здрвена, посебно рамената и горниот дел од грбот.
    Прашањето ми е дали може од преголема укоченост на вратните мускули да ми се јавува болкава? Може е притиснат нерв или општо тензијата така ми влијае.
    Или може е нешто посериозно со ушите. Стварно не знам,тука е процедура да одиш на доктор и да отидам скоро треба да молам за снимање, отидов со отечено колено и ми дадоа парацетемол, ептен пред умирање само снимаат.

Веќе на се ми оди мозокот, од тумор до инфекција од заб...некој искусувал исто нешто?

9. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Дали е можно од клима да почнува да ме боли долниот дел од стомакот и кичмата или е само коинциденција?

10. John Snow

John Snow Форумски идол

И те како е можно Сејфице,промаја will kill you... :worried:

11. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Абе промаја океј имам слушнато (иако нема таков ефект врз мене :D ) , ама за ова никој немам слушнато да се жали

12. John Snow

John Snow Форумски идол

Мене вратот ми се укочи од што константно бев изложен на клима,така да можно е и тебе да ти е од неа

Sejfullai likes this.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Јас не што сум нервозно дури и неможам да спијам..

tamche995 likes this.
  14. violetblue

violetblue Популарен член

@1209 најверојатно од лоша положба и држење на телото. Напнати се и вкочанети вратните мускули па се намалува и протокот на крв и боли плус ако е приклештен или изместен некој нерв. Пробај со масажа на вратот и рамењата дали ќе ти влијае на болката. Евентуално отечени вратни жлезди на не има поради настинка? Од искуство поради изместен нерв на подлактицата ме болеше цела рака, рамо, дел од вратот па дури и кај желудникот.

1209 likes this.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Во неделата се вратив од Охрид во Скопје дали е можно да ме боли глава и како температура да ме фаќа?
    Бев 3 дена инаку.

16. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Двајца другари сега се вратија, и двајцата имаат температура и се настинати. :D
    Така да можно е, не знам што ви прави Охридската клима на сите.

ludamaja10 and GirlLove like this.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Еве од жештините ќе се онесвестев на работа, притисоците ми се споија и шеќерот ми падна и одма почнав да плачам, и се напив апче за смирување, бидејќи пијам антидепресив и Лорсилан

ludamaja10 likes this.
  18. lejlla

lejlla Популарен член

тебе девојче ниту шеќерот ти паднал,ниту притисоцити ти се споиле,тебе се ти е до психата, те читам по темиве едно исто пишуваш постојано, како не свати дека се ти е на психичка база и дека треба почесто да си идеш на психотерапии или пробај сменија терапијата

Avery, Askopje, anggell and 1 other person like this.
  19. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Некој искуство со нов младеж? Мал..малце го поткачив :worried: :(

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Девојче, идам т. Е. Одам на психијатар и сфатено ми е дека е на психичка база. Да не си ми во кожата.