Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.754
    Хроничен замор се јавува кај висока концентрација на серумско железо. Провери уште еднаш, и обавезно со интернист види. Ехо на абдомен, црн дроб, панкреас да се видат.

2. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Imam mrsa (staphylococcus aureus) rezistentna na penicilin. Dali nekoj imal iskustvo so ovaa bakterija?
    Slusnav za avtoimuniZacija I toa bilo najdobar nacin za da se izleci,se zema krv od vena I se vbrizguva vo muskul.. Dali nekoj e zapoznaena znae dali pravat vo makedonija?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Дали е нормално да се чувстувам нервозна од жешково?

4. Najslab

Najslab Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Каснувам лажичка мед и стомакот ми се згрчува. Болка, лошење и ми се чини дека ќе цркнам. Пијам чаша чај со пола лажичка мед, истото. Пробав друг мед, да не е до некој примес во медот, исто. Мислам дека проблемот е медот. Не знам зошто?

Немам проблем со шеќер... пијам кока кола без проблем, немам гајле ни енергетски да се напијам... јадам овоштија... едино што имам заприметено е дека не ми прија благо млеко баш, ми рекоа затоа што сум бил 0+ крвна група.

Последна измена од модератор: 29 јули 2019
  5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.562
    Алергичен си на медот.
    Знам по мајка ми, она е алергична, не смее да јаде. Пред многу години кога каснала мед многу и се слошило и паднала во несвест, па ја носеле на лекар и и рекле дека е алергична на мед и повеќе да не јаде. Инаку имала исти симптоми како тебе.

6. Najslab

Najslab Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    ... се напив топол чај со мед и немав проблем... баткава е точен изгледа?

Прикачени фајлови:

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    2.631
    А зошто одма антибиотик на своја рака? Подобро земи нешто Strepsils додека да се консултираш со матичниот, вака го ставаш и детето во ризик.

8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.874
    Допаѓања:
    45.101
    Јас имам една мака дали некој ќе знае да ми помогне...веќе некое време осеќам чудна тапа болка позади левото уво, кога притиснам боли повеќе, коската позади него поточно,а увото не ме боли, немам исцедок, ниту затнување, зуење и слично. Истовремено и општо позади главата ја осеќам болно како некое стегање, кога притискам ме боли, повремено исто и како тешка цела глава си ја чувствувам, како кога ти е низок притисокот. Мене ми е низок постојано, нормалниот ми е низок 60-89/90 и отсекогаш ми е така нормално функционирам ама ова веќе ме загрижува. Тензија на цел врат исто, и пред некаде месец имав толку јака болка во главата баш позади што мислев ќе умрам, а скоро никогаш во животот немам главоболка, освен од умор или неспиење.

Пред месец ипол доктор ми кажа дека се сомнева дека имам дископатија исто и масажерката која имав ама јас немав време тогаш да отидам на снимање и занемарив.
    Да напоменам дека од работа целата сум здрвена, посебно рамената и горниот дел од грбот.
    Прашањето ми е дали може од преголема укоченост на вратните мускули да ми се јавува болкава? Може е притиснат нерв или општо тензијата така ми влијае.
    Или може е нешто посериозно со ушите. Стварно не знам,тука е процедура да одиш на доктор и да отидам скоро треба да молам за снимање, отидов со отечено колено и ми дадоа парацетемол, ептен пред умирање само снимаат.

Веќе на се ми оди мозокот, од тумор до инфекција од заб...некој искусувал исто нешто?

9. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Дали е можно од клима да почнува да ме боли долниот дел од стомакот и кичмата или е само коинциденција?

10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    И те како е можно Сејфице,промаја will kill you... :worried:

11. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Абе промаја океј имам слушнато (иако нема таков ефект врз мене :D ) , ама за ова никој немам слушнато да се жали

12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Мене вратот ми се укочи од што константно бев изложен на клима,така да можно е и тебе да ти е од неа

На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.678
    Јас не што сум нервозно дури и неможам да спијам..

На tamche995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    5.598
    @1209 најверојатно од лоша положба и држење на телото. Напнати се и вкочанети вратните мускули па се намалува и протокот на крв и боли плус ако е приклештен или изместен некој нерв. Пробај со масажа на вратот и рамењата дали ќе ти влијае на болката. Евентуално отечени вратни жлезди на не има поради настинка? Од искуство поради изместен нерв на подлактицата ме болеше цела рака, рамо, дел од вратот па дури и кај желудникот.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Во неделата се вратив од Охрид во Скопје дали е можно да ме боли глава и како температура да ме фаќа?
    Бев 3 дена инаку.

16. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Двајца другари сега се вратија, и двајцата имаат температура и се настинати. :D
    Така да можно е, не знам што ви прави Охридската клима на сите.

На ludamaja10 и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Еве од жештините ќе се онесвестев на работа, притисоците ми се споија и шеќерот ми падна и одма почнав да плачам, и се напив апче за смирување, бидејќи пијам антидепресив и Лорсилан

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    тебе девојче ниту шеќерот ти паднал,ниту притисоцити ти се споиле,тебе се ти е до психата, те читам по темиве едно исто пишуваш постојано, како не свати дека се ти е на психичка база и дека треба почесто да си идеш на психотерапии или пробај сменија терапијата

На Avery, Askopje, anggell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Некој искуство со нов младеж? Мал..малце го поткачив :worried: :(

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Девојче, идам т. Е. Одам на психијатар и сфатено ми е дека е на психичка база. Да не си ми во кожата.