Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    Сумамед и АД?

2. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Тие што имаат алергиски ринитис, затнат нос како се справувате?? јас станав зависна од спреј за нос и кога нема до мене паника ме фаќа..
    може има некој искуство

3. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    2.018
    Имам мачка и вечерва додека ја галев со нога, ја почешав по вилицата( по обичај сака да се гали) и наеднаш агресивно ме гризна на ногата т.е за стапалото , проверив и има само како обично излупено на слојот од кожата , малку зацрвенето (не е длабок загриз). Треба ли да примам тетанус или нешто пошто пред 3 недели ја примав ревакцината за тетанус на 18 години. Ранава не е длабока и е само како гребнатина ама со уста ме гризна.

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Здраво девојки. Сакам да ве прашам од што се добиваат бактериите стрептокока и стафилокока во нос и грло? Последниве две години постојано ги имам и се отрув од антибиотици.. Сега моментално имам стрептокока во грло, стафилокока во нос, пијам антибиотик и капки за нос. Ке завршам со терапијата, ке го повторам брисот нема ништо и за два-три месеци пак. Го има ли некој овој проблем? Од што се добиваат? Како да се заштитам?

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.764
    Од контакт со луѓе, небитно болни или здрави. Ако немаш симптоми, не мора да пиеш антибиотици.

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не знам од што ама го имав истиот проблем до 21 год, гнојни ангини и горење од температура додека не станав отпорна на антибиотици. Тогаш ги извадив крајниците и еве 8 год ни настинка ме нема фатено.

7. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    А мене баш спротивно, од кога ги извадив крајниците ми е полошо (facepalm)

@Annath Симптоми секогаш имам. Болки во грлото, кашлам, шлајм...

8. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    57
    Веќе 2 дена како да ми кркорат цревата ама не во стомакпт горе туку доле кај јајниците, матката. Осеќам мрдање . Некој совет ве молам . Многу се плашам

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Имам приметено секоја вечер кога ќе станам од фотелја и десната нога ме боли коленото и за 1 мин ќе помине, вака баш секоја вечер кога ќе станам од фотелја на истата нога.
    Што може да значи?

10. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Девојки пијам антибиотик цитерал поради стрептокока во грло. Утре ми е 10ти ден, последен (дупла доза ми дадоа) а вечерта сум на свадба. Што мислите ќе пречи ли доколку се напијам една чашка алкохол вино или нешто или да не ризикувам?

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.764
    Алкохолот го намалува дејството на антибиотикот. Не би требало да има проблем од една чашка, ама нека остане на толку.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LegallyBlonde00

LegallyBlonde00 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Дали може некаде се најде по аптекиве нешто за подобрување на енергија во текот на денот и имунитет некој ? Работам често нокни смени плус дома со деца и факултет и баш ми е потребно .

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Instagirl87

Instagirl87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    7
    Луѓе помош !!!
    Се работи за маче 5 месеци старо. Не сум чувала до сега и не знам. Мачево не е вакцинирано, но прочистено од паразити пред 3 месеци. Вчера го приметив како да накривнува на ногата, денес гледам пак и се јавив во ветеринарна ми рекоа сигурно го удрило ноџето ќе му помине и да го донесеш нема што да му правиме. Нема пролив, не повраќа, деновиве нормално си јадеше и пиеше и се правеше нормално, денес исто јадеше ама приметив дека само лежи и го однесов на ветеринар. Му измерија 41 температура, направивме крвна слика, повишени леукоцити 210. Му даде терапија и ми рече дека најверојатно не се работи за вирус, туку за бактерија. И друго ништо не ми кажа. Мозоков ми работи 200 !!
    Кој се разбира ако може нека каже што дава вакви симптоми, температура, високи леукоцити, без пролив и повраќање?
    Кога дојдовме дома се напи вода, не сакаше да јаде и легна да спие. Неурамнотежено е ама стои и гледа со очињата. Во моментов спие, јас седам покрај него и многу ми е тешко пошто не знам ништо за мачки, знам само дека многу го сакам :l::l::u::u: :hug::hug::l::l:

14. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.719
    Допаѓања:
    15.657
    Ti nedostigat vitamini i minerali ovie vitamini se dobri za se imunitet,energija, kosa,koza nokti se pijat 1×1 posle jadenje vo zegin gi ima 360 denari 60 kapsuli ima vnatre za 2 meseci
    pharmavital-a-z-vitamine-lutein-q10.jpg

На LegallyBlonde00 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LegallyBlonde00

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Сум ги пиела не видов некое подобрување баш

16. Atropa

Atropa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Дали некоја од вас имала гонореја и како ја излекувала? Фала

17. LegallyBlonde00

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Преку примерок /брис прво се дознава дали е сигурно гонореја. Ако веќе си дознала од резултати ќе се посоветуваш со матичен лекар / гинеколог каде што ќе ти биде препишана антибиотска терапија.

18. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    5.281
    Ехинацеа од аптека, исто се користи и за тие што имаат уринарни инфекции , поефикасно е од увин и од брусница чај, зборам за оние инфекции кои се враќаат и малце потешко се лечат, многу е ефикасно или чај или капки, мислам дека чајот повеќе го користат за инфекции а капките за имунитет , како и да е, ефикасно е многу, сепак пред користење прочитајте упатство мислам дека не смеат да ги користат луѓе со склероза.

19. LegallyBlonde00

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Не знам зошто ме цитирате мене јас прашав за витамини не инфекции

20. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на: