Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.923
    Допаѓања:
    116.806
    Душо кога последен пат имаше циклус? :$

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    За частење секогаш може да се најде нешто, ама не е тоа :bandit: :lol:

Последно имав при крај на септември, всушност по календар треба утре да ми дојде.
    Инаку кога ми се појавија симптомите направив тест и негативен беше.
    По втор пат не ми текна да правам тест :?:

Пред околу 2 месеци правев крвна слика и малку железото ми беше слабо, па си викам и тоа да не има некаква врска.

Ќе земам и дополнителни витамини деновиве, пошто ич не ми се оди по доктори (facepalm)

На John Snow му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.923
    Допаѓања:
    116.806
    Ако си сигурна дека нема шанса за бременост, тогаш посети лекар. Гадење не мислам дека е поврзано со ниско железо :|

4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    Имам едно прашање па ме интересира мислење. Има еден антибиотик кој кога и да ми го дадеа да го пијам ме тераше на повраќање. Мислам Амоксицилин или аугментин беше. Дали значи дека имам реакција на тој антибиотик? Или може да сум алергична? Исто забележав и кај син ми кога и да му дадат сируп амоксиклав нонстоп повраќа. Можно е да сме алергични или само моја претпоставка е? Ако е можно тогаш би правела алерготест.

5. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    523
    чудно ми е Овие денови од време на време почнат да ми сзат очите и црвени ми се
    и носот ми тече...

6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    вероватно е алергиска реакција

7. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Од утрово имам страшни болки во мускулите и нагони на повраќање, не можам да се мрднам. Посебно болка имам во пределот околу стомакот, но не како орган јајници, стомак него како мускули што болат после вежбање, и во левото рамо. Не можам да се свртам, не можам нормално да функционирам. Вчера помали беа болките, денес појаки. Во саботата бев излезена и испив малку повеќе(facepalm) све мислам дека од тоа или ептен сум се преладила.. Каде да се обратам , да не е нешто друго во прашање..

8. baklava123

baklava123 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    27
    aj da prasam moze nekoja znae ili ima nesto slicno od sto moze da i e
    na majka mi prijatelka i komsika 47 god e pred nekolku godini si legnala se vo red se razbudila i stapalata i bile otrpnati i od togas i se stalno non-stop otrpnati nikogas ne se opustaat, se dvizi no veli tesko e i ne moze dolgo vreme , koga se dvizi podolgo vreme i otrpnuvaat i nagore kon listovite ...drug problem e sto cesto ima bolki vo rbetot na strukot i podolu, a pred nekolku meseci cistejki se liznala i padnala i i puknal nekoj prslen isto tamu nekade okolu ili podolu od strukot , bila i na ortoped i nevrolog,neuropsihijatar i nisto i rekle nisto ne tie samo toj ortopedot i dal nekoj pojas za struk otkako si pukna prslenot a za nozete nikoj nisto ne i nitu dal lek nitu rekol sto i e osven nisto ne ti e i stavaj oblogi od rakija na stapalata? a da i veli cesto i se slucuva ko da cutvuva treperenje , ko vrienje vo nozete no vnatresno, neznam jas kako da kazam ni opisam i deka mnogu brzo se zamara

ako nekoja ima nesto slicno ili znae sto e pisete od doktorite nisto konkretno ,

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.764
    Дископатија, дискус хернија, проблеми со циркулација? Симптомиве ми асоцираат на тоа.

10. baklava123

baklava123 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    27
    otkakopukna prslenot pred 6-7 meseci nekolku pati ja slikaa, snimaa nema nisto od toa ni diskus hrnija ni diskopatija , bas sga e kajnas pa mi kazuva a jas pisuvam, rece na slikite pokazuva sosem malo iskrivuvanje samo vo dolniot del na rbetot skolioza no i rekle ne se sigurni dali i e vrodeno ili e posledica na padot no realno vopsto ne se primetuva nitu e iskrivena , veli pred padot kogaimala bolki none bile nesto jaki i brzo pominuvale sto ja slikale i rekle lordoza a sega skolioza a koga sipuknala prslenot uzasno bolelo ne mozela ni da se ispravi toj pojasot i pomognal mnogu ne ja veke boli grbot no nozete ostanuvaat otrpnati , mozebi e problem so cirkulacija a da od lekovi i dale bedoxin i mast stoladi da se macka no toa za grbot za nozete nisto
    znaete nekoj lek bez recept za cirkulacija?

11. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    476
    Јас сум алергична на Амоксиклавот, или едноставно поради некоја причина не ми го прима организамот, не знам, кога ми го давале ко помала сум го повраќала и ме болело стомак.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.764
    Лек без рецепт за циркулација се оние од типот на Гинко билоба и слични, што ги даваат за подобро помнење. Ама дали ќе помогнат, не знам. Прво да се најде што е проблемот, после да се пијат лекови. Доплер, ЕМГ тестирање ако треба нека направи.

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    40.565
    Имам главоболки , односно ме боли пределот кај очите, носот и образите кои се предизвикани од синузитис.Да ми дадете некои совети како да го намалам отокот и болката?Не ми е проблем апче да се напијам, но сакам да пробам и други опции.

14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.203
    Допаѓања:
    4.389
    Mozolce na ustata. So sto da go mackam? Mozno e da sum kasnala nesto necisto..

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Имаш една маст за херпес. Побарај во аптека

16. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Зортекс мислам дека беше

17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
  18. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900

Всушност јас кога и да малку ми се спушти железото ми се повраќа од се и немам апетит, така дс можно е

19. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    Едра сол стави во крпче и зашиј ги како перниче и загреј ги на рингла и жешки (ама не премногу стави ги на синусите. Јас ѕака ги лечев

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Nekoj moze Li da mi pomogme, dali bil vo vakva situacija - bolki i toplina vo gradite.. Ne sum ni vo pms ni pred pms.. Ke odam vo centarot za dojki vo taftalize, ama sakav iskustva dali imala nekoja vo ova.. Fala vi :(