Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Дали некој/а има користено uriage DЅ за псоријаза или дерматит во внатрешноста на увото и како сте задоволни?
    Ми ја препишаа на кожно, ама 400-500 денари е, да знам дали се исплати да купам или не.
    Со месеци имам псоријаза бај д веј

2. borisss

borisss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

Дали некој има искуство со преглед на гастроентерохепатологија во Систина или Ремедика?

Бев на преглед во Жан Митрев и не сум воопшто задоволен од услугата.

3. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    јас немам искуство со систина и ремедика, ама можам да ти препорачам за во 8ми септември кај др Зоран Стојановски прекрасен доктор, јас одам кај него

4. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Дали во Македонија се препишуваат лекови кои се наменети за намалување на апетит/слабеење? Не зборувам за таблети за слабеење туку од оние со медицинска намена.

5. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    138
    Да ве прашам,другарка има полицистички јајници, и има неколку прашања:дали е нормално да и трае два дена и тоа одвај и дали е нормално кога ќе почне нова кутија да и прекине меѓутоа пие таблетки јазз а веќе и е 5та кутија и има многу слабо и при нова кутија и прекинува. Има ли некој слично искуство или има ли некој што ги конзумира истиве апчиња?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Штом ти дале купи.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Кремата е за дерматитис ,не е мрсна се впива и пријатна е на кожата ,за делување би рекла зависи од човек до човек.
    Ако ја користиш значи се користи од еднаш до два пати дневно но предходно треба да се мие местото на кое ја нанесуваш. Се надевам дека ти помогнав некако.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Женски едно прашање до вас и сите останати мед лица на форумов (не ве знам сите од таа бранша хахаја)
    @Alishan30 @joy1 @fana ? @Alisa22 @LiliBoz
    За дерматитов во увово ми е прашањето.
    ,,загрижената докторка” од Воена која ме ,,прегледа” и по тоа што кажав рече дека се работи за не знам си каков дерматит и дека изгледа имам габична инфекција во ушите.
    И ми препиша uriage DS како што пишав погоре.Е сега дали е паметно покрај уријажот, да нанесувам во ушниот канал и Канестен за габите?
    Нели се користи за габични инфекции, но дали може (мала доза секако) да ставам и во ушите?
    Пошто стварно не знам шо да праам веќе.На почеток на годинава мислам беше, бев кај Цеќич, ми даде капки некои и масло некое врска немам какво и дур ги користев ми беше супер увото( само на едното имав).
    Таман прекинав да ги користам ми искочи и на другото.Ама бетер е сега, премногу ме чешаат ушите од внатре, ми фаќа кора увото, секој можен ден ги чистам со стапчиња и плус со млаз вода и џабе луѓе.
    Ептен е видливо веќе, и на самиот почеток на увото имам.Срам ми е коса да фатам..
    Можда по 3ти пат пишувам овде за увово и сум досадна ама веќе не знам што да правам.
    Кај докторкава во Воена бев прв пат вчера и тоа приватен преглед.Од симптомите што и ги опишав жената одма ми даде дијагноза, маст ова она што коштаат по 400 денари а не знам колку би биле ефикасни.
    Не ме ни прегледа што е најтрагично

ЕДИТ: Ми текна за кој дерматит се збори
    Себороичен.
    279A44F7-72FB-41D3-87E7-23213ED3AFEB.png
    сва среќа само на ушите имам хахах овде пишува и лице и гениталии оболуваат..

Последна измена: 26 октомври 2019
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.940
    Допаѓања:
    116.924
    @Feminka22 ушната школка можеш да ја мачкаш со канестен. Тоа што одвнатре те чеша увото како резултат на габичките исто треба да се третира со лек. Земи флуконазол 50мг (напомени во аптека дека сакаш флуконазол од ЛЕК фабриката бидејќи тие се 50 денари а истиот лек од друга фабрика е поскап бајаги). Тоа е една капсула испиј ја, а по точно една недела земи уште една па ќе видиш дали ќе е подобро. Со помкн :hug:

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Ма ќе земам ќе исечам и уши и сè, така ќе се шетам без уши :D :rofl: Фала ти иначе.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Јас би ти препорачала ако не знаеш дали имаш габична инфекција да не ставаш канестен а чешањето може да биде и предизвикано од дерматититот ,исто така би ти го препорачала и др. Старова или нешто така беше тој е кожен приватен доктор ординацијата му е некаде кај Мавровка ,навистина многу се разбира . Таблети и такви работи на своја глава не би ти препорачала да земаш.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Таа докторка во Воена е супер. Јас ти ја препорачувам. Да, канестен се става во ушната школка многу мала количина, а може да се меша со други капки. Не знам зошто комплицираш, мораш да се лечиш и само од себе нема да помине. За препорака некое време не користи стапчиња за уши, земи салфета свиткај го врвот и исчисти нежно.
    А друго, јас би ти препорачала кога ќе ти помине инфекцијата, да си направиш испирање на уши, барем 1 годишно, со упат е 60 денари кај и да одиш. Поздрав

13. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Помошшш! Од утрово откако станав, осеќам некоја болка кај градната коска, не можам да дишам убаво , како да губам здив. Премногу ме боли, не можам да се свртам ни лево ни десно. На моменти срцето пресилно и пребрзо ми чука. Мислев некој мускул дане е .

14. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Дали хеликобактери се повторува? Лани овој период лежев 16 дена во болница од желудник, а сега пак почна секој ден да ме боли..

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.940
    Допаѓања:
    116.924
    Да, за жал се повторува.

16. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Ооо тешко мене ;(

17. borisss

borisss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ти благодарам. дали знаеш дали таму прават колоноскопија и гастроскопија со анестезија?

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Луѓе, затната сум скроз.
    Носот, на едното уво уопште не слушам и крајниците ми се потечени.
    Ќе одам на доктор секако бидејќи имам жолт секрет, сакав да прашам што да користам за носов бидејќи синусите ме болат од што имам секрет само тешко се симнува надоле и ме мачи.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Мораш на доктор, немој на своја рака.

20. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    Не знам искрено јас утре ќе одам на предоперативни испитувања и здравје да закажам операција знам дека е со целосна анестезија дека успиваат