1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Здраво дали може некој да ми помогне?Веке 6 месеци мака мачам со болки во грбот и напред лева страна висина на желудникот правев ехо све ок немам тешкоти али не можам да се вртам на лево бев на терапија за грб и ми рекоа кичмата ми р искривена 4 недели одев по 2 пати али ништо искуство совет само ме труе лекарот со апчима иначд имам 15 ипол години и машко сум sorry за името.. фала

2. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Здраво , сакам да ве прашам дали ви се случило како многу силно да ви лупа срцето не е брзо зошто мерам цело време но осеќам како вознемиреност као силно чукање на срце како болка некоја во гради напред , навреме ќе ме штрекне од лева страна нешто како болка како бодеж неможам да објаснам , се плашам деновиве многу бидејки имам мало бебе 6 месеци а незнам што ми се случува???

незнам дали ми е од нервоза од напнатост но некогаш ми се случува и во мирување тоа чувство?

сега мерам пулс 59 ми е

Последна измена од модератор: 16 ноември 2019
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Луѓе кажувајте лек за исфрлање шлајм од плуќа..давајте чаре.
    Пиев и АЦЦ и на @Avery чајот кои лани многу ми помогнаа по истово прашање, ама сега некако не делуваат.
    Ми препиша оториноларингологот Даселта да почнам да пијам за да се смирам малку ама уште не сум купила.
    Било што на природна база само да НЕ содржи тегавец бидејќи сум алергична.
    Сируп некој?Проспан да пробам :wasntme: :rofl:
    Буквално и со цигари намалив, и АЦЦ и од чајот пијам паралелно и уште ми крчи плуќата кога дишам.
    А можда и треба брис од нос и грло да мавнам бидејќи исфрлам зелен секрет од уста :x
    @joy1 @Alishan30 @Annath @LiliBoz @fana (ве тагнувам сите што мислам дека сте мед.лица.Извинете што досаѓам ама тоВа е)

4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    119.108
    Деселтата требало да ја земеш, проспан можеш додека те види доктор утре, брис и лабораторија може ќе направите.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Кога бев на уво,нос и грло ме чу докторот со стетоскопот и рече не му се сфиѓало како кашлам и дишам и тогаш ми кажа за Даселтата.
    За да ми се смиреле носот и плуќата.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    671
    Девојки кажете нешто за појачување имунитет. Не можам веќе последниве 2 години сум цело време болна, настината, лето, зимо, а да знаете колку се пазам, се облакам ама џабе..

7. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    5.291
    Ехинацеа

8. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    671
    Што од ехинацеа? Не сум слушнала до сега, прогуглав, но дали чај, дали има нешто по аптеки ...

9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    5.291
    За имунитет можеш и капки од аптека, јас пиев за уринарна инфекција еден месец чај (не во филтер тие што се туку сушена ехинацеа 100 грама околу 90ден е) ми помина.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Јади исклучиво здрава храна, батали фаст фуд батали газирани пијалоци батали се што е лошо за организмот.
    Јади мноогу зеленчук и овојше и јади разновидно.Пр ако денес си јадела леќа и јаболко утре јади грашак и банана да кажеме.
    Место вештачки сокови пиј цеден лимон и портокал.
    Пиј Цинк, пиј Б12 витамини, вит.Ц јади аронија, апетисани (бадеми,лешници,ореви,индиски ореви итн)
    Пиј чаеви и место шеќер ставај мед во чајот.

https://sezahrana.mk/начини-за-зајакнување-на-имунитетот/

https://www.crnobelo.com/zivot/zdravje/7236-za-podobar-imunitet
    читни и овде нешто.Спирулината е добра исто, богата е со се и сешто.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Dobiv pred 2 dena.. Znaci prviot den mi bese haos, t. e vcera, a denes kako da nemam, saram... Mnogu sum napnata, nervozna, se prepotuvam.. Toplo ladno mi e uf mnogu Loso se osekam.. Dali bil nekoj u ovaa situacija (2mes mi e vaka) dobivam na denot ama ako 1krvaram mnogu, nareden pat saram..

12. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    A nekoj da dade sovet ako moze pose nemozam veke termin imam duri cetvortok

13. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    Напиј се нешто против болка, др незнам што. Јас страшни болки имав од жолчката во стомакот и хрбот ама викаш дека си правел ехо и дека е. Се океј. Ако не си алергичен напиј се нешто вентор, кетонал, ефридол било што за болка

14. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    671
    Мајка ми купила масло од црно семе чисто онака пошто било здраво но не знам како да го конзумирам. Барав по интернет но секаде различно пишува..

15. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Седиментацијата ми е покачена веќе неколку години по ред,на секоја крвна слика,тродупло.
    Почна веќе да ме загрижува.
    Имам хронична лимфоедема,дали може од тоа да е или нешто друго?

16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    2.747
    Која е разликата помеѓу резултатите за урина од матичен доктор кога проверуваат и уринокултура? Уринокултура е три пати дупло поскапо од оваа кај матичната, што е поразлично не сфаќам?

17. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Fala ti mnogu ali probuvam ali nisto koga se vrtkam imam strasni bolki isto taka i kaj mestoto na zeludnikot na sredina izmegu rebrata na pritisok imam tapa strasna bolka sega imam termin ali veke pocna stahovi da me fajkaat 6 meseci

18. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Тоа се сосема две различни работи,затоа.
    Со уринокултура се испитува дали имаш бактерија во мокрача,а обична проверка на урина се обични параметри за општата здравствена состојба.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    Леле те разбирам верувај, мене цела година ми викаа желудникот ти е пиј само софа бикарбона а јас напади на жолчка не можев да дишам. Сеа ќе правам операција па да помине се во најдобар ред. Гледај на време види си шо е работа да немаш болки

20. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Okej fala ti mnogu a dali koga se vrtis imas bolki poso jas samo na leva strana imam i na eho rekoa zolcka ok